5 karaat diamantring: de deskundige aankoopgids voor experts

Bang om te worden opgelicht? Wilt u uw geld niet verspillen? Verward door alle keuzes? Neem contact met ons op.

Aanbevelingen:

Wij raden sterk aan om alleen 5 karaats diamanten te overwegen met een ideale snit of een uitstekende kwaliteitssnede op de GIA schaal. Zorg ervoor dat u uw steen koopt bij een prominente diamantdealer die bij elke diamant een GIA- of ASG-certificaat aanbiedt

Door het uitzonderlijke karaatsgewicht hebben 5 Karaat Diamanten een enorme capaciteit voor schittering, schittering en vuur. Voor Kleur, kies een diamant die tussen G-I valt. Voor Clarity, raden wij u aan om te kijken naar diamanten binnen de VS1 of VS2 kwaliteiten.

Een prachtige, goed gesneden 5 karaats diamant zal de aandacht trekken en uw geliefde een buitengewoon gevoel geven. Maar het kopen van een 5 karaats diamant levert u niet het gewenste resultaat op. Je kunt een slecht geslepen, saaie 5 karaats Diamant kopen of een die uitzonderlijk is, zoals deze 5 karaats Diamant Ring in platina.

Diamanten van hetzelfde karaatsgewicht verschillen dramatisch in hun algemene schoonheid en uiterlijk. Als u een 5 karaats diamant overweegt, neem dan contact met ons op en wij zullen u helpen om er een te vinden die echt buitengewoon is.

Als we het hebben over 5 karaats diamanten, dan hebben we het over het gewicht van de diamant, niet over zijn grootte. 5 karaat is gelijk aan 1 gram. Om het te relativeren: punaises en paperclips wegen ongeveer 1 gram per stuk.

Het is belangrijk om te begrijpen dat alle diamanten zijn geprijsd per karaat. Een 4,08 karaat diamant kan bijvoorbeeld worden geprijsd op $14.040 per karaat. De prijs van de diamant is 14.040 x 4,08 dollar, wat overeenkomt met 57.287 dollar.

De diamantprijzen per karaat stijgen ook naarmate de gewichtsklassen stijgen. Bijvoorbeeld, kan een 2 karaat diamant worden geprijsd op 7.390 dollar per karaat, terwijl een soortgelijke 3 karaat Diamant kan worden $ 9.970 per karaat. De prijs per karaat stijgt exponentieel met het gewicht om twee redenen: de hogere gewichtswaarde van de diamant en de hogere prijs per karaat binnen de gewichtsklasse.

Let op elke gewichtscategorie, want de prijzen per karaat stijgen niet voortdurend als het gewicht toeneemt. Diamantprijzen worden over het algemeen meer gedreven door emoties dan door de rede.

Hoewel het misschien voordelig lijkt om te zoeken naar een diamant die net onder een nieuwe gewichtscategorie ligt – zoals een 4,90 of 4,95 karaats diamant – dat is niet meer waar. Diamantslijpers zijn efficiënter geworden in hun werk en het is ongelooflijk zeldzaam om een goed gesneden 4,90 Diamant te vinden.

Daarnaast is de zoektocht naar een “bijna” 5 karaats diamant steeds populairder geworden. Deze populariteit verhoogt de prijzen van die specifieke diamanten waardoor het prijsverschil nominaal is. Uiteindelijk kunt u zoeken naar een 4,90ct+ diamant, maar we raden u aan dit niet specifiek te doen, omdat u uw zoekpotentieel sterk beperkt zonder echt iets op te slaan.

Als u in de markt bent voor een 5 karaats diamant, bekijk dan deze gids om te leren hoe u een prachtige diamant kunt selecteren in plaats van een blindganger. Door het begrijpen van een paar van de basisprincipes van de diamant, zult u genieten van een ongelooflijke uitbetaling met de algemene aantrekkingskracht en schoonheid van uw steen.

Voel je ook welkom om contact op te nemen met onze diamant-experts.  Wij raden deze service ten zeerste aan voor wie 4 karaats en 5 karaats diamanten koopt. Hoe hoger uw budget, hoe meer u zich bewust moet zijn van wat een uitzonderlijke steen maakt ten opzichte van een steen die niet zo mooi is. Wij kunnen u helpen bij het vinden van diamanten en deze te bekijken voordat een aankoop wordt gedaan.

WAAR EEN 5 KARAATS DIAMANTEN RING TE KOPEN

5 Karaat Diamanten, vooral die welke goed gesneden zijn, zijn schaars en zelden te vinden in de lokale winkels. Als u een 5 karaats diamant in een juwelierswinkel vindt, is de kans groot dat deze slecht geslepen is, waardoor de algehele glans en schoonheid van de diamant sterk afneemt.

Wanneer u een diamant koopt, volg dan deze aanbevelingen van experts:

  • Zorg ervoor dat elke 5 karaats diamant die u overweegt, wordt geleverd met een GIA- of AGS-certificaat.
  • Overweeg strikt genomen diamanten met een ideale snit of GIA-kwaliteit Excellent alleen. Diamantslijpen is de grootste indicator voor de schoonheid, de glans en het vuur van een diamant.
  • Bekijk vergelijkbare diamanten over de dealers heen om er zeker van te zijn dat u een uitstekende prijs krijgt.
  • Vraag de hulp van een diamantdeskundige bij het zoeken naar en stollen van een uitzonderlijke 5 karaats diamant.

HET VERSCHIL TUSSEN DIAMANTKARAAT EN GROOTTE VAN DE DIAMANT

Diamantkaraat en Diamantgrootte worden vaak verward als betekenissen die hetzelfde betekenen. Diamantkaraat, echter, verwijst naar het gewicht van de diamant-waarbij Diamantkaraat verwijst naar hoe groot het lijkt.

Een grotere diamant betekent niet dat hij een groter karaatsgewicht heeft. Het oppervlak van de tafel, de diepte en andere vormkenmerken worden niet beïnvloed door het gewicht van de karaat. Deze aspecten hangen grotendeels af van de diamantvorm en de manier waarop de diamant wordt geslepen – die beide bijdragen tot de grootte van de diamant.

Als voorbeeld, een 5 karaat Princess Cut Diamond ring kan er groter uitzien dan een 5 karaat ronde briljante diamanten ring zoals deze. Beide vormen zijn uitstekende keuzes (behalve het Princess Cut voorbeeld is een slecht geslepen diamant). De grootte van elke steen lijkt verschillend, ook al zijn de karaatgewichten bijna gelijk.

Als het gaat om het kiezen van de vorm, de grootte en de karaat van uw diamant, bekijk verschillende opties om te bepalen welke diamanten het meest aantrekkelijk zijn voor u.

HELDERHEIDSCLASSIFICATIE VOOR 5 KARAATS DIAMANTEN RINGEN

De 4 C’s van een diamant (geslepen, kleur, helderheid en karaatsgewicht) beïnvloeden zijn schoonheid en glans op verschillende manieren.

Diamond Clarity is een metriek die de visuele verschijning van elke diamant beoordeelt. Hoe minder vlekken en insluitsels, hoe beter de zuiverheidsgraad.

De GIA’s schaal van helderheidsgraden varieert van beste tot slechtste:

Intern foutloos (IF), zeer zeer kleine (VVS1), zeer kleine (VVS1), zeer kleine (VVS2), zeer kleine (VS1), zeer kleine (VS1), zeer kleine (VS2), kleine (SI1), kleine (SI2), kleine (I1), kleine (SI2), (I1) en 2 (I2).

Hoewel Clarity de schoonheid van een diamant aanzienlijk kan beïnvloeden, kunnen de meeste onvolkomenheden niet met het blote oog worden herkend. U moet de diamant zelf nauwkeurig bekijken om te bepalen of er onvolkomenheden zichtbaar zijn. Laat u bijstaan door een expert om te voorkomen dat u te veel geld uittrekt voor een eigenschap die onopgemerkt blijft.

Het verschil tussen twee kwaliteiten, zoals VS1 en VVS2, wordt zelden met het blote oog opgemerkt, hoewel de prijs aanzienlijk kan verschillen. Ervan uitgaande dat al het andere gelijk is, zal een oogschone diamant die lager is dan een onberispelijke diamant er identiek uitzien. Het verschil zit hem alleen in de prijs.

Voor 5 karaat Diamanten stellen we een minimum van een VS2 Clarity voor vanwege het aanzienlijke karaatsgewicht. Voor het blote oog zijn de meeste onvolkomenheden onzichtbaar op dit niveau.

Om de uitgaven op het gebied van Clarity redelijk te houden, raden wij over het algemeen een VVS2 diamant aan, omdat er geen vlekken of insluitsels merkbaar zullen zijn.

Over het geheel genomen zou je op zoek moeten zijn naar een oogzuivere diamant. Roep de hulp in van een expert als je niet helemaal zeker bent.

5 KARAAT DIAMANTEN RINGVORMEN

U kunt prachtige 5 karaats diamanten in bijna elke diamantvorm vinden – of ten minste één op maat gesneden diamant voor u laten maken. De vorm die u kiest moet gebaseerd zijn op de persoonlijke voorkeur en stijl van de drager.

Als een groter uiterlijk belangrijk is, kan het nuttig zijn om rekening te houden met de tafeloppervlakken voor elke diamantvorm.

Onderstaande tabel geeft de grootte van het tafeloppervlak voor elke vorm weer:

Diamantvorm Oppervlakte van de tabel Oppervlakte bij benadering voor 5 karaat
Ronde briljante snede 11.11×11.11×6.7mm 11.11×11.11×6.7mm
Prinses Gesneden 9.42×9.42×9.42×6.78mm
Smaragd gesneden 11,42×8,46×5,5mm….
Asscher Cut 9.6×9.6×6.24mm
Stralende Besnoeiing 9.88×9.88×6.32mm
Kussen knippen 9.96×9.96×6.37mm. 9.96×9.96×6.37mm.
Ovale Diamant 13,88×9,25×5,64mm….
Peer gevormde diamant 15.47×9.32×5.69mm 15.47×9.32×5.69mm
Hartvormige diamant 11.22×11.22×6.73mm 11.22×11.22×6.73mm
Markiezin Diamant 17,76×8,88×5,42mm.
Triljoen Diamant 13,23×13,23×5,29mm 13,23×13,23×5,29mm

5 KARAAT DIAMANT RING KLEUREN

Diamantkleur wordt door de GIA gesorteerd op een schaal van D tot Z. D diamanten vertegenwoordigen de meest heldere, kleurloze diamanten en Z betekent diamanten met een opvallende bruine of gele tint.

Het verschil tussen elke graad is vooral met het blote oog niet waarneembaar. “De meeste mensen vinden het erg moeilijk (zo niet onmogelijk) om het verschil tussen de verschillende kleuren te zien.” Het prijsverschil kan echter aanzienlijk zijn.

Omdat het verschil tussen de kleurkwaliteiten minimaal kan zijn, raden wij u aan om de diamant nauwkeurig te bekijken om er zeker van te zijn dat hij kleurloos lijkt. Wat u met het blote oog opmerkt is belangrijker dan de Color grade. Met geavanceerde fotografie kunt u zelfs online diamanten van dichtbij bekijken.

U wilt er zeker van zijn dat de diamant er ook wit uitziet in verhouding tot de zetting. Een dergelijke J-ruit ziet er wit uit als deze wordt gecombineerd met een donkerder zetting, zoals die van geelgoud of roségoud. De diamant, echter, zal er waarschijnlijk gekleurd uitzien als hij in een witgouden of platina zetting wordt geplaatst.

Aan de andere kant zal een H-diamant kleurloos verschijnen in elk type edelmetaal zoals deze platinum solitaire zetting.

Wij raden aan om een 5 karaats diamant te kiezen in het bijna kleurloze bereik van G tot I. Deze diamanten zien er helder en kleurloos uit met het blote oog en zullen veel minder kosten dan die in het D tot F bereik.

Vergeet niet dat Cut het element is dat de schoonheid van een diamant het meest drastisch beïnvloedt. Met een uitzonderlijk goed geslepen diamant, hoe moeilijker het is om Kleur op te merken. Wij raden aan om meer uit te geven aan Diamond Cut dan aan Diamond Color, ongeacht het gewicht van de karaat.

Vraag een diamant expert om u te helpen bij het beoordelen van Diamond Color.

HOE JE DE BESTE WAARDE VOOR EEN 5 KARAATS DIAMANTEN RING KUNT KRIJGEN

Ons doel is om u te helpen bij het vinden van de meest uitzonderlijke 5 karaats diamant voor een uitstekende prijs. Wij willen dat u uw budget daar besteedt waar het er echt toe doet – en terugkrabbelt op gebieden die onopgemerkt zullen blijven.

Het allerbelangrijkste is dat we aanbevelen om elke 5 karaats diamant zelf te bekijken of u door een expert te laten bijstaan.

Controleer of elke diamant die u overweegt, wordt geleverd met een certificaat van een gerenommeerde bron (GIA of AGS). Als een verkoper voorstelt om een diamant te kopen van een andere entiteit, is het het beste om met 5 karaats diamanten duidelijk te sturen, vooral met 5 karaat diamanten. Wat er ook in het rapport wordt beweerd, de werkelijke kwaliteit van de diamant is veel minder dan wat er in het certificaat staat.

Om er zeker van te zijn dat uw 5 karaats diamant werkelijk verbluffend is, volgt u onze deskundige aanbevelingen:

  • Vorm: Kies de diamantvorm die u en de drager het meest aanspreekt. Selecteer een juweleninstelling die stabiliteit biedt.
  • Stop: Alleen geselecteerde diamanten met een ideale snit of uitstekende kwaliteit op de GIA schaal. Een uitzonderlijk geslepen diamant optimaliseert de glans en het vuur van de steen.
  • Duidelijkheid: Zoek naar diamanten van zowel VS1 als VS2 Clarity grade. Deze cijfers geven je de beste waarde voor wat je met het blote oog kunt zien. Met andere woorden, onvolkomenheden zijn bij deze cijfers niet waarneembaar.
  • Kleur: Denk aan diamanten in het bijna kleurloze bereik van G tot I. Deze stenen lijken duidelijk met het blote oog en kosten veel minder dan diamanten in het D tot F bereik.
  • Diamant Verkoper: Koop uw diamant bij een gerespecteerde diamantverkoper
Prijzen van 3 karaats diamanten ringen
Type Totale kosten Diamantkosten Instelkosten Specificaties
5.01 Karaat Ronde Solitaire $88,010 87.230 dollar (17.411 dollar/ct.) $780 5,01ct Ronde I kleur VS1 helderheid van ronde I kleur VS1
5.01 Karaat Ronde Solitaire $99,322 98.730 dollar (19.707 dollar/ct.) $592 5.01ct Ronde H-kleur VS2 van de Ronde H-kleur duidelijkheid
5.02 Karaat Kussen Gesneden Ring $49,150 44.600 dollar (8.884 dollar/ct.) $4,550 5.02ct Kussen Gesneden J-kleur sI2 van de Kussenbesnoeiing duidelijkheid

CONCLUSSIE

Maak het zoeken naar uw 5 karaats diamantring gemakkelijker door onze gids te gebruiken en ons te contacteren voor hulp. Door onze jarenlange ervaring kunnen we gemakkelijk een prachtige, hoogwaardige 5-karaats diamant onderscheiden van een minder dan uitstekende keuze.

We hebben veel van onze lezers geholpen om rechtstreeks samen te werken met diamantimporteurs en sieradenontwerpers. Als u niet zeker bent over het karaatgewicht, hebben we ook een aankoopgids voor 4 karaats diamanten.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij kunnen het aanvullende zoekproces voor u starten.