4 karaat Diamanten ring: de deskundige aankoopgids voor experts

Bang om te worden opgelicht? Wilt u uw geld niet verspillen? Verward door alle keuzes? Neem contact met ons op.

Aanbevelingen:

Voor 4 karaats diamanten raden wij aan om alleen diamanten te overwegen met een ideale snit of een uitstekende kwaliteitssnede op de GIA schaal. Kies een diamant die G-I is op de kleurenschaal en VS1 of VS2 op de Clarity-schaal. Koop uw steen bij een vooraanstaande diamanthandelaar die bij elke diamant GIA- of ASG-certificaten aanbiedt.

Door zijn aanzienlijke karaatsgewicht heeft een 4 karaats diamant een buitengewoon vermogen voor schittering, schittering en vuur. Een prachtige 4 karaats diamant die goed geslepen is geeft je de ‘wow’ factor en geeft je geliefde een extra speciaal gevoel.

Maar het kopen van een 4 karaats diamant levert u niet het gewenste resultaat op. Je zou een slecht geslepen 4 karaats diamant kunnen kopen die er dof uitziet, of een die de kop van deze 4 karaats diamanten ring in platina zal omdraaien.

Diamanten van hetzelfde karaatsgewicht verschillen sterk in hun algemene aantrekkingskracht en glans. Heeft u vragen over 4 karaat diamanten of wilt u hulp bij uw zoektocht, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Als we het over 4 karaats diamanten hebben, hebben we het over het gewicht van de diamant, niet over zijn grootte. 4 karaat is gelijk aan 0,8 gram of 800 milligram.

Alle diamanten zijn geprijsd per karaat. Bijvoorbeeld, kan een 3,50 karaat diamant worden geprijsd op $ 16.550 per karaat. De prijs van de diamant zou 16.550 x 3,50 dollar bedragen, wat overeenkomt met 57.925 dollar.

Ook de diamantprijzen per karaat stijgen naarmate de gewichtsklassen stijgen. Bijvoorbeeld, zou een 2 Karaat Diamant bij $7.390 per karaat kunnen worden geprijst, terwijl een gelijkaardige 3 Karaat Diamant $9.970 per karaat zou kunnen zijn. De prijs per karaat stijgt exponentieel met het gewicht vanwege de hogere gewichtswaarde van de diamant maar ook de hogere prijs per karaat binnen de gewichtsklasse.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de ‘gewichtscategorie’, omdat de prijzen per karaat niet voortdurend stijgen naarmate het gewicht toeneemt. Diamantprijzen worden vaak meer gedreven door emoties dan door de rede.

Hoewel het misschien voordelig lijkt om te zoeken naar een diamant die net onder een nieuwe gewichtsklasse ligt, zoals een 3,90-3,99 karaat diamant, is dat echt niet het geval. Diamantslijpers zijn efficiënter geworden in hun werk. In feite is het ongelooflijk zeldzaam om een goed gesneden 3,90 Diamond te vinden.

Daarnaast is de zoektocht naar een “bijna” 4 karaats diamant of “bijna” 5 karaat diamant ongelooflijk populair geworden. Deze populariteit verhoogt de prijs voor die specifieke diamanten, waardoor de kostenbesparingen minimaal zijn. Uiteindelijk kunt u zoeken naar een 3,90ct+ diamant, maar we raden u aan er niet specifiek naar te zoeken, omdat u uw zoekpotentieel sterk beperkt zonder echt iets te besparen.

Als u op zoek bent naar een 4 karaats diamant, lees dan deze gids om te leren hoe u een opmerkelijke diamant kunt selecteren in plaats van een blindganger. Het begrijpen van een paar basisprincipes zal u voorzien van een ongelooflijke uitbetaling met de algemene schoonheid en waarde van uw steen.

Voor hulp bij het zoeken naar uw diamant, neem contact op met onze diamant experts.  Wij raden deze service ten zeerste aan voor wie 4 karaat of 5 karaats diamanten koopt. U wilt er zeker van zijn dat de aankoop die u doet de beste is die u kunt doen.  Wij helpen u graag bij het vinden van diamanten en bekijken ze voor de aankoop.

WAAR EEN 4 KARAATS DIAMANTEN RING TE KOPEN

Vanwege hun schaarste zijn 4 karaats diamanten zelden te vinden in de plaatselijke winkels. Als je een 4 karaats diamant in een juwelierswinkel vindt, is het waarschijnlijk dat deze slecht geslepen wordt, wat een slechte invloed heeft op de algemene glans en schoonheid van de diamant.

Gespecialiseerd in grotere diamanten, biedt Abe Mor een uitzonderlijke kwaliteit met een gepersonaliseerde service. Ze hebben meestal een collectie van 4 karaats diamanten en kunnen u helpen bij het vinden van een briljante en goed gesneden diamant.  Als u zich afvraagt of een andere winkel u een diamant van hoge kwaliteit of een valspeuk aanbiedt, neem dan contact met ons op en wij kunnen u deskundige feedback geven voordat het te laat is.

Een andere sterk aanbevolen optie is het gebruik van Leibish & Co’s high-end custom design optie.

Wanneer u een diamant koopt, volg dan deze aanbevelingen van experts:

  • Beschouw alleen diamanten met een ideale zaag- of GIA-kwaliteit Excellent. Diamantslijpen is de grootste indicator voor de glans, het vuur en de schoonheid van een diamant.
  • Een GIA- of AGS-certificaat moet bij elke 4 karaats diamant die u overweegt, worden geleverd.
  • Kijk naar vergelijkbare diamanten bij verschillende dealers om een uitstekende prijs te garanderen.
  • Vraag om hulp van een diamant expert bij het beoordelen en zoeken naar mooie 4 karaats diamanten.

HET VERSCHIL TUSSEN DIAMANTKARAAT EN GROOTTE VAN DE DIAMANT

Diamantgrootte en Diamantkaraat worden vaak verward als betekenissen die hetzelfde betekenen. Diamantkaraat verwijst naar het gewicht van de diamant-waarbij Diamantkaraat verwijst naar het visuele uiterlijk (hoe groot het lijkt).

Een grotere diamant betekent niet dat hij een groter karaatsgewicht heeft. Het tafeloppervlak, de diepte en andere vormkenmerken worden niet beïnvloed door het gewicht van de karaat. Aspecten als oppervlakte en diepte zijn afhankelijk van de diamantvorm en hoe de diamant wordt geslepen – die beide bijdragen aan hoe groot een diamant lijkt.

Bijvoorbeeld, een 4 karaat peren gevormde diamantring zal er waarschijnlijk groter uitzien dan een 4 karaat ronde briljante diamanten ring zoals deze. Beide zijn verbluffende keuzes. De grootte van de stenen ziet er anders uit, ook al is het karaatgewicht hetzelfde.

Als het gaat om vorm, grootte en karaatgewicht, bekijk verschillende opties om te bepalen welke diamanten u het meest aanspreken.

HELDERHEIDSCLASSIFICATIE VOOR 4 KARAATS DIAMANTEN RINGEN

De 4 C’s (Cut, Color, Clarity en Carat Weight) van een diamant beïnvloeden de schoonheid en schittering van een diamant. Duidelijkheid, bijvoorbeeld, geeft aan hoe leeg de diamant is van vlekken, oppervlaktedefecten en insluitsels.

De GIA-klassen Duidelijkheid op de volgende schaal: intern foutloos (IF), zeer klein (VVS1), zeer klein (VVS1), zeer klein (VVS2), zeer klein (VS1), zeer klein (VS2), zeer klein (VS2), klein (SI1), klein (SI2), klein (I1), klein (I1), 2 (I2) en 2 (I2).

Hoewel het belangrijk is om de Clarity gradatie van de GIA of AGS te bekijken, moet u ook goed naar de diamant zelf kijken om te bepalen of er onvolkomenheden zichtbaar zijn met het blote oog. U kunt ook een deskundige u laten bijstaan om te voorkomen dat u te veel uitgeeft aan een eigenschap die onopgemerkt blijft.

De verschillen tussen twee klassen, zoals VVS1 en IF, worden zelden met het blote oog opgemerkt, hoewel de prijs aanzienlijk kan verschillen. Een oogzuivere diamant die lager is dan een onberispelijke diamant zal er identiek uitzien – al het andere is gelijk. Het verschil dat je zult merken is alleen de prijs.

Vanwege hun aanzienlijke karaatsgewicht stellen wij voor om voor 4 karaatsdiamanten een minimum aan VS2 Clarity te gebruiken. De meeste insluitsels en vlekken zijn onzichtbaar voor het blote oog op dit niveau. U kunt misschien een S1 vinden met insluitsels dicht bij de rand, wat betekent dat wanneer de diamant eenmaal in de setting is, deze insluitsels verborgen kunnen zijn.

Hier is een prachtige H VS1 Asscher:

Om een redelijke uitgave aan Clarity te behouden, raden we meestal een VVS2 diamant aan, omdat er geen vlekken of insluitsels zichtbaar zullen zijn met het blote oog.

Over het geheel genomen is een oogschone diamant wat je moet zoeken. Vraag om de hulp van een expert als u niet zeker bent op dit gebied.

4 KARAATS DIAMANTEN RINGVORMEN

Prachtige 4 karaats diamanten zijn te vinden in bijna elke diamantvorm. Uw diamantvorm moet in de eerste plaats gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeur en stijl.

Als een groter formaat belangrijk is voor u en de drager, kan het nuttig zijn om rekening te houden met de oppervlakteverschillen tussen de vormen. Afhankelijk van de grootte van de tafel (het bovenste, vlakke oppervlak van een diamant), kan een diamant van een bepaalde vorm groter lijken dan een andere.

De onderstaande tabel geeft een overzicht van de oppervlakten voor elke diamantvorm:

Diamantvorm Oppervlakte van de tabel Oppervlakte bij benadering voor 4 karaat
Ronde briljante snede 10,32×10,32×6,22mm 10,32×10,32×6,22mm
Prinses Gesneden 8.75×8.75×8.75×6.3mm
Smaragd gesneden 10,61×7,86×5,11mm 10,61×7,86×5,11mm
Asscher Cut 8,91×8,91×5,79mm 8,91×8,91×5,79mm
Stralende Besnoeiing 9.17×9.17×5.87mm.
Kussen knippen 9.25×9.25×5.92mm.
Ovale Diamant 12,89×8,59×5,24mm 12,89×8,59×5,24mm
Peer gevormde diamant 14,36×8,65×5,28mm.
Hartvormige diamant 10,42×10,42×6,25mm….
Markiezin Diamant 16,48×8,24×5,03mm 16,48×8,24×5,03mm
Triljoen Diamant 12,28×12,28×4,91mm 12,28×12,28×4,91mm

4 KARAATS DIAMANTEN RING KLEUREN

Diamantkleur, een van de 4 C’s, wordt door de GIA gesorteerd op een schaal van D tot Z. D geeft de meest heldere, kleurloze diamanten aan en Z betekent diamanten met een opvallende gele of bruine tint.

Het verschil tussen de verschillende klassen is in de eerste plaats onopvallend. “De meeste mensen vinden het erg moeilijk (zo niet onmogelijk) om het verschil tussen de verschillende kleuren te zien.” Het prijsverschil kan echter aanzienlijk zijn.

Vanwege de minimale verschillen tussen de kleurkwaliteiten raden wij u aan de diamant zelf te bekijken om er zeker van te zijn dat de diamant er kleurloos uitziet. Wat je met het blote oog ziet is belangrijker dan de Color grade die de diamant krijgt. Je kunt diamanten vaak van dichtbij bekijken, zelfs online met geavanceerde fotografie. U kunt ook een diamant expert vragen om u te helpen bij het evalueren van de kleur van een diamant.

Zorg ervoor dat de diamant er ook wit uitziet in verhouding tot zijn zetting. Een kleurloze G-grade diamant als deze zal er wit uitzien in elke zetting: geelgoud, witgoud, roségoud of platina.

Aan de andere kant zal een K diamant er waarschijnlijk alleen wit uitzien met een donkerder zetting zoals deze geelgouden solitaire zetting. Terwijl K-kleurige diamanten een opvallende tint hebben, zorgt het contrast met de sieraden ervoor dat ze er duidelijk en stralend uitzien.

Voor 4 karaats diamanten raden we stenen aan in het bijna kleurloze bereik van G tot I. Deze diamanten lijken met het blote oog kleurloos en zullen veel minder kosten dan die in het D tot F bereik.

Vergeet niet dat diamantslijpen het belangrijkste element van de schoonheid van een diamant is. Als je een uitzonderlijk goed geslepen diamant hebt, hoe moeilijker het is om Kleur op te merken. Wij raden aan om meer uit te geven op het gebied van Diamond Cut dan Diamond Color, ongeacht het gewicht van de karaat.

HOE JE DE BESTE WAARDE VOOR EEN 4 KARAATS DIAMANTEN RING KUNT KRIJGEN

Ons doel is om u te helpen bij het vinden van de meest uitzonderlijke 4 karaats diamant voor een uitstekende prijs. Wij willen dat u uw budget besteedt waar het er toe doet en dat u bezuinigt op de gebieden die onopgemerkt blijven.

Het allerbelangrijkste is dat we aanbevelen om elke 4 karaats diamant zelf te bekijken of u door een expert te laten bijstaan.

U moet er ook voor zorgen dat uw diamant wordt geleverd met een certificaat van een gerenommeerde bron zoals de GIA of AGS. Als een verkoper suggereert dat je een diamant koopt van een andere entiteit, is het het beste om duidelijk te sturen, vooral met 4 karaats diamanten. Ongeacht wat hun laboratoriumrapport beweert, de werkelijke kwaliteit van de diamant is veel minder dan wat het certificaat vermeldt.

Om er zeker van te zijn dat uw 4 karaats diamant werkelijk verbluffend is, volgt u de aanbevelingen van onze experts:

  • Vorm: Selecteer de diamantvorm die u en de drager het meest aanspreekt. Kies een instelling die stabiliteit biedt voor uw steen.
  • Stop: Kies diamanten met een ideale snit of een uitstekende kwaliteit op de GIA schaal. Een uitzonderlijk geslepen diamant optimaliseert de glans en het vuur van de diamant meer dan enige andere factor.
  • Duidelijkheid: Zoek naar diamanten van zowel VS1 als VS2 Clarity grade. Dit biedt u de grootste waarde voor wat u met het blote oog kunt zien. Vlekken en insluitsels zijn bij deze cijfers niet waarneembaar.
  • Kleur: Denk aan diamanten in het bijna kleurloze bereik van G tot I. Deze diamanten zullen met het blote oog duidelijk lijken en veel minder kosten dan diamanten in de D tot F categorieën.
  • Diamant Verkoper: Koop uw diamant bij een vooraanstaande diamantverkoper
Prijzen van 4 karaats diamanten ringen
Type Totale kosten Diamantkosten Instelkosten Specificaties
4.02 Karaat Kussen Gesneden Unieke Ring $57,285 54.660 dollar (13.597 dollar/ct)… $2,652 4.02ct Kussen Gesneden H-kleur VS2 van de Kussenbesnoeiing duidelijkheid VS2 van de duidelijkheid
4,09 Karaat Ronde Kanaal Set $82,642 81.180 dollar (19.848 dollar/ct.) $1,462 4,09ct Ronde G-kleur VVS2-helderheid in VVS2-kleur
4,02 Karaat Ronde Solitaire $57,502 56.910 dollar (14.157 dollar/ct.) $592 4.02ct Ronde H-kleur S1 van de 4.02ct Ronde H-kleur duidelijkheid
4.01 Karaat Ronde Solitaire $69,725 68.750 dollar (17.145 dollar/ct.) $975 4.01ct Ronde G-kleur VS2 van de Ronde G duidelijkheid van de kleur VS2

Maak het zoeken naar een 4 karaats Diamantring gemakkelijker en minder stressvol door gebruik te maken van onze gids en ons om hulp te vragen. Met onze jarenlange ervaring en duizenden diamanten kunnen we een luxueuze, hoogwaardige 4 karaats diamant gemakkelijk onderscheiden van een minder dan uitstekende keuze.

We hebben veel van onze lezers geholpen om rechtstreeks samen te werken met diamantimporteurs en juweelontwerpers. Als u niet zeker bent over het karaatgewicht, hebben we ook gidsen voor 3 karaat diamanten ringen en 5 karaat diamanten ringen.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij kunnen het aanvullende zoekproces voor u starten.