Edele rode diamantvormen, tinten, zeldzaamheid en prijzen

OORSPRONG VAN DE KLEUR VAN RODE DIAMANT

Anders dan andere Fancy Diamonds, verkrijgen rode diamanten hun kleur niet door onzuiverheden zoals stikstof in hun samenstelling. In feite is de exacte oorzaak van de kleur van de rode diamant nog steeds onderwerp van discussie onder deskundigen. Sommige juweliers geloven dat de rode tint het gevolg is van veranderingen in de atoomstructuur – een proces dat plastische vervorming wordt genoemd – die plaatsvond tijdens de reis van de diamant naar het aardoppervlak. Net als bij roze diamanten, is het waarschijnlijk dat de enorme druk die de diamanten hebben doorstaan hun moleculaire structuur heeft beïnvloed. Met deze theorie betekende meer druk waarschijnlijk een rijkere rode tint.

Niet weten wat de exacte oorsprong van de kleur van de rode diamant is, draagt bij aan het mysterie van de steen, want het is de zeldzaamste van alle Fancy Color Diamonds.

INTENSITEIT VAN DE RODE DIAMANT

Bij rode diamanten zijn er geen verschillen in kleurintensiteit. Terwijl andere Fancy Color Diamonds worden gesorteerd op termen als Fancy, Intense en Vivid, worden rode diamanten niet op die schaal beoordeeld. De rode kleur zelf kan zelfs worden beschouwd als een oververzadigd niveau van het roze diamant spectrum.

Verschillende modifiers, of boventonen, kunnen aanwezig zijn samen met de rode kleur. De meest voorkomende, en waarschijnlijk de meest esthetische, is Purperrood. Andere veel voorkomende modifiers zijn bruinachtig en oranjeachtig. Stenen met oranje en bruine boventonen zijn beduidend minder waard dan pure rode of paarsachtige rode diamanten.

ZELDZAAMHEID EN PRIJZEN VAN RODE DIAMANT

Van alle Fancy Color Diamonds is rood de zeldzaamste van allemaal. Niet alle rode diamanten zijn echter uitzonderlijk zeldzaam. De meest gewilde stenen zijn de stenen die voornamelijk rood zijn met de afwezigheid van secundaire tinten zoals oranje of paars. Overwegend rode diamanten zijn zo zeldzaam dat op een gegeven moment, waarschijnlijk minder dan een handvol zijn beschikbaar voor de verkoop in de markt-een die een gecertificeerde ongewijzigde rode kleur en zijn boven 0,20 karaat, dat wil zeggen.

Dit extreme niveau van zeldzaamheid maakt rood de duurste gekleurde diamant. “Pure” rode diamanten zijn zo zeldzaam en schandalig geprijsd, dat ze over het algemeen buiten het bereik van het celebrity leven vallen en zelden boven 1 karaat worden gevonden.

Als voorbeeld, deze 0,71 karaat rode diamantvorm met een helderheidsgraad van SI2 is geprijsd op $603.600! Deze steen is GIA gecertificeerd Fancy Red zonder modifiers. Deze steen is geprijsd op meer dan $850.000 per karaat!

Voor degenen die een rode diamant wensen, maar niet op zoek zijn naar een overwegend rode steen, moet een rode diamant met een modificator overwogen worden. Purperrode diamanten hebben de neiging om de mooiste selectie aan te bieden.

INSTELLINGEN VAN DE RODE DIAMANTEN VERLOVINGSRING

Als je het geluk hebt om een rode diamant in handen te krijgen, moet de steen in een net zo’n prachtige ring worden gezet. Hier is wat inspiratie voor rode diamanten verlovingsringen.

Stijl 1: Sierlijke halo setting

Om te maximaliseren op steen grootte en schoonheid, kies een sierlijke halo zetting om een zeldzame rode diamant te begeleiden.

Sierlijke halo setting voorbeeld: Argyle Fancy Red Princess Diamond Ring

Stijl 2: Drie-steensetting

Complementeer een rijke rode diamant met levendige zijstenen – met witte of gekleurde diamanten.

Een voorbeeld van drie stenen: Radiant Cut Fancy Red met twee Fancy Deep Blue-Green diamanten

Stijl 3: Prong het plaatsen

Een tand zetting verhoogt een rode diamant om nog meer op te vallen.

Voorbeeld van een pronginstelling: Edele rode en diamanten couture ring in een prong setting