Cushion geslepen diamant: Tips voor briljante verlovingsring kopen

Kleur, helderheid en snit:

Cushionsnedes zijn een van de slechtste vormen als het gaat om het behoud van kleur. Als u op zoek bent naar een Cushiongeslepen diamant, zoek dan naar een H-kleur of beter. Voor de duidelijkheid kunt u het beste kiezen voor SI2 of SI1 voor een optimale waarde.

Omdat Cushionsnedes een grote open tafel hebben, kan het moeilijk zijn om een oogschone SI2 te vinden. Dit betekent dat je misschien compromissen moet sluiten en een beetje extra moet betalen als je op zoek bent naar een hogere helderheid steen. 

Wat de snede betreft, kijk voor een diepte van minder dan 70%, een tafel van minder dan 70% en een polijst/symmetrie die goed, zeer goed of uitstekend is. Voor de lengte/breedte verhouding, voel je vrij om te kiezen wat je wilt.


Denkt u eraan om een Cushiongeslepen diamanten verlovingsring te kopen? Het Cushionslijpen heeft de laatste jaren een enorme populariteit verworven, zowel dankzij het elegante ontwerp als de relatief lage kosten in vergelijking met een rondgeslepen diamantring.

Hieronder heb ik alles behandeld wat je moet weten over het kopen van Cushiongeslepen diamanten sieraden, van de basis van de slijpvorm zelf tot kleur, helderheid en kwaliteitsadvies. Ik heb ook een echt e-mail gesprek opgenomen met een lezer, die we hielpen bij het vinden van een prachtige Cushiongeslepen diamanten ring.

WAT IS EEN CushionGESLEPEN DIAMANT?

Simpel gezegd, een Cushiongeslepen diamant combineert een vierkante slijpvorm met afgeronde hoeken, waardoor het eruit ziet als een Cushion. Hier komt de naam “cushion cut” vandaan.

Een Cushiongeslepen diamant is een combinatie van een modernere en ronde briljantgeslepen diamant met een klassiek, oud mijnfacet patroon diamantgeslepen. Dit type diamant heeft meestal een zachte vierkante of zelfs rechthoekige vorm, allemaal met gebogen randen.

Cushiongeslepen diamanten worden vaak gekocht voor verlovingsringen. Ze worden ook vaak gebruikt in sommige modestukken.

De prijs van een Cushiongeslepen diamant is meestal aanzienlijk lager dan de prijs van een ronde briljant diamant. Echter, als gevolg van de toenemende populariteit van Cushiongeslepen diamanten ringen, kunnen deze prijzen variëren en aanzienlijk stijgen.

GIA-CERTIFICATEN VOOR CushionSNEDES

Net als bij andere diamanten en edelstenen is het belangrijk om naar de certificering van een Cushiongeslepen diamant te kijken voordat u een aankoop doet. In het algemeen wil je op zoek gaan naar diamanten die gecertificeerd zijn door het Gemological Institute of America (GIA). De GIA is het meest betrouwbare gemmologische laboratorium ter wereld, waardoor hun certificering het belangrijkste is om naar te zoeken.

Door te kijken naar de GIA-certificering, hoef je niet zo goed te luisteren naar wat de winkel zegt over de kwaliteit van de diamant. In plaats daarvan biedt de GIA-certificering een externe, gerenommeerde en onpartijdige beoordeling van de diamant.

Factoren zoals de snit, kleur, helderheid, helderheid, karaatgewicht en nog veel meer worden voor elke steen geëvalueerd en verschijnen allemaal als onderdeel van het certificaat.

WAT IS EEN BRILJANT GESLEPEN DIAMANT?

Een briljant is een diamant die is geslepen in een vorm met vele facetten, zodat het een uitzonderlijke schittering en maximaal licht kan hebben dat via de bovenkant van de diamant wordt geretourneerd.

Een briljant geslepen diamant zal het meest lijken op een kegel in vorm en uiterlijk. Ronde briljant geslepen diamanten worden beschouwd als de “ideale” diamant geslepen en zijn gemakkelijk het meest wenselijke type diamant beschikbaar.

HOE KIEST U EEN CushionGESLEPEN DIAMANT

Overweegt u een Cushiongeslepen diamant? Hieronder heb ik de belangrijkste factoren behandeld om te zoeken bij het kopen of vergelijken van Cushiongeslepen diamanten, van kleur tot helderheid.

Cushion geslepen diamantkleur: Kies H of beter

Cushionsnedes zijn een van de slechtste vormen als het gaat om het behoud van kleur (of een van de beste, als je een fabrikant van fancy kleur diamanten).

Cushions en stralen zijn de twee meest voorkomende diamantvormen in de fancy kleur diamant markt. Om deze reden raad ik mijn lezers aan om bij het kopen van een Cushion met H of beter te blijven plakken, tenzij het in geel of roségoud wordt gezet (in dat geval kun je naar beneden gaan naar J of K).

H diamant kleur is een goede waarde optie. Het is ook een van de populairdere keuzes dankzij het evenwicht in prijs in vergelijking met de natuurlijke kleur van de diamant. Je zult een aanzienlijke prijsstijging tussen elke kleurengraad opmerken, waarbij H ergens in het midden valt.

Hoewel H-diamanten niet helemaal kleurloos zijn, zijn ze “bijna kleurloos” en hebben ze slechts een zeer lichte gele tint. Bijna niemand zal dit verschil merken, zeker niet als de diamant in roze of geel goud is gezet.

Cushion Geslepen Diamant Duidelijkheid: Vasthouden aan SI2 of SI1 Duidelijkheid voor de beste waarde

Omdat Cushionslijpsels een grote open tafel hebben, kan het moeilijk zijn om een mooie oogschone SI2 diamant te vinden. Dit betekent dat je misschien compromissen moet sluiten en uiteindelijk een beetje extra moet betalen voor een hogere helderheid.

Gesneden parameters voor Cushion geslepen diamanten

  • Diepte: Onder 70%
  • Tabel: Onder 70%
  • Pools/Symmetrie: Goed, zeer goed of uitstekend
  • Lengte/breedteverhouding: Wat u maar wilt!

Zoals u kunt zien, zijn deze parameters erg los.  Het is belangrijk om te onthouden dat je met Cushiongeslepen diamanten (zoals bij veel andere zachtgeslepen fantasievormen) de geslepen kwaliteit van een steen niet echt kunt beoordelen aan de hand van de aantallen alleen. De beste manier waarop wij u kunnen helpen bij het selecteren van een Cushiongeslepen diamant is door het maken van een aantal goed doordachte aanbevelingen.

De lengte- en breedteverhouding verwijzen naar de evenredige lengte en breedte van de diamant en is ook een goede bepalende factor voor hoe de diamant eruit zal zien wanneer hij van bovenaf wordt bekeken. Het is ook een goede indicator van hoe groot of klein de steen eruit zal zien.

Pools is een cijfer dat op het laboratoriumcertificaat staat vermeld. Het verwijst naar hoe fijn van een geslepen diamant is toegepast op de facetten van de diamant. Dit heeft over het algemeen een minimale impact op de prijs en het uiterlijk van de diamant.

Symmetrie is ook een minder belangrijke rang op het diamantcertificaat. Het verwijst naar hoe symmetrisch de facetten van de diamant door de slijper zijn aangebracht. Zowel Symmetrie als Pools moeten altijd een minimumclassificatie “Zeer Goed” hebben.

Bovendien, wanneer u begint te onderzoeken van de karaat van een geslepen diamant Cushion, vindt u ook dat er significante verschillen in de prijs punten als gevolg van de nadruk van het karaat gewicht kunnen zijn.

Het karaatgewicht van een diamant is simpelweg de meting van het werkelijke gewicht van de diamant. De prijs punten beginnen te gaan met een verhoogd gewicht, omdat een grotere diamant is meestal meer gezocht voor een diamant verlovingsring, bijvoorbeeld, en is meer wenselijk dan een kleinere diamant en daarom komt tegen een hogere kostprijs.

Wilt u hulp bij het vinden van de juiste Cushiongeslepen diamant? Neem contact met ons op en laat ons weten wat uw budget is en wij sturen u een aantal gepersonaliseerde aanbevelingen.

Wij kunnen u ook helpen bij het beantwoorden van al uw vragen over de 4C’s: snit, kleur, helderheid en karaatgewicht.


DE CushionSNEDE – EVEN POPULAIR ALS ONBEGREPEN

Na Rounds en Princess Cuts is de vorm waarover ik de laatste tijd het meest hoor de Cushion Cut.  Ik denk dat daar twee belangrijke redenen voor zijn.

Ten eerste, en dit is het duidelijkst, zijn Cushionsnedes nu gewoon populairder dan ooit tevoren. Ze slagen erin om er elegant en ingetogen uit te zien en toch een niveau van schittering te brengen dat bijna gelijk is aan een ronde diamant zoals in deze verlovingsring.

Bijna net zo belangrijk als dit is het feit dat Cushionsnedes gewoon een zeer verwarrende snit zijn.  Er zijn een heleboel termen die specifiek zijn voor Cushionsnedes die moeten worden begrepen, zoals aangepaste Cushions, klassieke Cushions, dikke Cushions, gebroken glas, gebroken glas, gebroken ijs, geen culetten, grote culetten, oude denkers, vierkante Cushions, en rechthoekige Cushions.

Cushion Gewijzigd Briljant Facet Plots

STANDAARD VS. AANGEPASTE CushionBRILJANTEN

GIA-certificaat van gewijzigd Cushion

GIA-certificaat van standaardCushion

Moderne Cushionsnedes kunnen worden ingedeeld in een van de twee hoofdcategorieën: standaard of gemodificeerd.  U kunt de verschillen tussen de twee in de twee verzamelingen plotdiagrammen op deze pagina bekijken.

Hierboven ziet u de collectie van standaard geslepen facetpercelen en rechts de collectie van aangepaste geslepen facetpercelen.  Evenzo heb ik rechts en links GIA-certificaten geplaatst die overeenkomen met de twee Cushionsnijstijlen.

Voor een beter begrip, bekijk de video’s van deze standaard Cushionsnede en deze aangepaste Cushionsnede.

DE VERSCHILLEN TUSSEN STANDAARDCushionS EN AANGEPASTE CushionS

Zoals u kunt zien, zijn de verschillen tussen standaard en aangepaste Cushions vrij miniem en technisch van aard.  Hun effect op het uiterlijk van een steen is eveneens vrij minimaal.

Het enige wat echt onderscheid maakt tussen de twee is de geschiedenis.  De Standard Cushions zijn de snijstijlen die al langer bestaan, terwijl de Modified Cushions gewoon moderne variaties zijn op de originele Cushiongeslepen facetpatronen.

De grootste fout die mensen maken met betrekking tot Cushionsnedes is dat het een belangrijk verschil maakt voor het uiterlijk van de steen, of het nu gaat om een standaard Cushion of een aangepast Cushion.

DE WAARHEID OVER CushionSNEDES

Sterker nog, als je deze pagina hebt bereikt nadat je elders onderzoek hebt gedaan, weet ik zeker dat je die lijn al meerdere keren eerder hebt gehoord.

Mensen zullen je vertellen dat je een standaard Cushion moet kopen als je een “grof Cushion” wilt (zie hieronder) en je moet een aangepast Cushion kopen als je een “crushed ice” Cushion wilt (ook hieronder).

Dit is volledig onnauwkeurig.  De waarheid over Cushionsnedes is dat het zelden een merkbaar verschil maakt in het uiterlijk van een Cushionsnede, of het nu standaard of aangepast is.

“CHUNKY VS. CRUSHING-ICE” CushionBRILJANTEN MET “CRUSHED-ICE” SCHITTERING

Antiek / grof Cushiontje gesneden look

Net zoals er twee verschillende categorieën van geslepen Cushions zijn, zo zijn er ook twee verschillende categorieën van “looks” die een Cushiongeslepen diamant kan weergeven.

Voordat we deze twee categorieën bespreken, is het echter de moeite waard om nog eens te benadrukken dat er absoluut geen correlatie bestaat tussen de twee groepen snijconfiguraties en de twee soorten tentoongestelde “looks”.

Gebroken glas / Crushed Ice Cushion Cut Look

Grote Cushions

“Grove” Cushions zijn Cushions met duidelijk gedefinieerde facetmotieven als je naar beneden kijkt in de tafel van een face-up georiënteerde steen.

Deze hebben de neiging om te lijken op de manier waarop ronde diamanten zich presenteren. Deze worden vaak “antieke” Cushionsnedes genoemd.

Dit is technisch gezien eigenlijk niet waar, want de briljante snit van het Cushion is relatief modern.  De Old Miner is het antieke antecedent van de moderne Cushionsnede.  Hoewel het duidelijk is dat deze look wordt aangeduid als een “antiek” Cushion, omdat dit is hoe Old Miner cuts zich altijd presenteren.

Crushed-Ice Cushions

“Crushed-Ice” Cushions zijn Cushions die geen zichtbare facetten hebben als je door hun tafel kijkt.  Alles wat je kunt zien is wat eruit ziet als gebroken glas of verbrijzeld ijs (vandaar de naam) – een ongeorganiseerde ruimte van sprankelende blinking.

Dit is typisch hoe een stralende snede eruit ziet.  Je vindt dit effect ook terug in hoeken van perenvormen en marquise vormstenen.

Pure Crushed Ice Look van een Radiant

Schone symmetrische lijnen van een ronde

HET VERSCHIL MAKEN

Als u het verschil tussen deze twee looks wilt zien – de gemakkelijkste manier om het te begrijpen is door te kijken naar de twee diamantvormen die de meeste voorbeelden zijn van elke “look”: Radiants voor “Crushed Ice” en Rounds voor de strakke snit van de “chunky” Cushions.

Hierboven is een typisch gemalen ijs stralend.  Zie in de afbeelding van de ronde steen rechts hoe duidelijk gedefinieerd en symmetrisch elk van de facetten zijn en hoe verschillend dat is van de Radiant naar links.

Nu alleen al om de punt naar huis te rijden, heb ik niet gekozen voor die twee foto’s van Cushionsnedes boven in het wilde weg.

Gewijzigd vs. Standaard

Het komt voor dat het “antique/chunky” Cushion op de foto hierboven en links een GIA-gecertificeerd GIA-gecertificeerd Cushion Modified Brilliant is.  Het komt ook voor dat het “crushed-ice” Cushion op de foto hierboven en rechts een standaard “Cushion Brilliant” is.

HET KOPEN VAN DE BESTE DIAMANT VOOR EEN CushionGESLEPEN VERLOVINGSRING

Nu je meer vertrouwd bent met de basisprincipes van het Cushionslijpen, kun je de details van de vier C’s behandelen waarmee je rekening moet houden bij het winkelen voor een diamanten verlovingsring.

Kleur

Als het gaat om de diamantkleur van een Cushionslijpsel, moet men heel voorzichtig zijn.  Cushions en stralen behouden hun kleur sterker dan elke andere vorm. Deze vormen zijn aan de andere kant van het spectrum van rondes, die het beste zijn in het maskeren van hun kleur.

Dit is overigens de reden waarom de fancy color diamant markt is geladen met Cushions en stralen en waarom ronde fancy color diamanten zijn uiterst zeldzaam.

Daarom raad ik mensen aan die op zoek zijn naar Cushionsnedes te kopen die van plan zijn om ze in wit goud of platina in H kleur of hoger in te stellen.

Duidelijkheid

Wat betreft Diamond Clarity kan een Cushionslijpsel een beetje lastig zijn.  Ten eerste is het belangrijk om op te merken of u op zoek bent naar een crushing-ijsCushion of een “antiek” Cushion. De reden hiervoor is simpelweg dat de crushd-ice look, in welke vorm dan ook, over het algemeen een zeer goede schuilplaats is voor insluitsels.

Bovendien, als u op zoek bent naar een marquise of peer vorm diamant te kopen, is het altijd het beste als de insluitsels zijn in de hoeken als ze zullen zeer zwaar worden gemaskeerd door de verbrijzelde-ijs dat meestal wordt gevonden in de hoeken van deze vormen.

Natuurlijk weet je alleen wat voor soort Cushionlook je koopt als je een foto van de diamant in kwestie kunt zien – dus het is al een gegeven dat je ook de helderheid van de diamant zou kunnen inspecteren. Daarom, zoals altijd, schieten voor de laagste helderheid die je kunt vinden dat is nog steeds oog schoon.

Snijkwaliteit

Net als bij de andere zachte fantasievormen zijn er geen echte harde en snelle regels als het gaat om de parameters van de steen.  Niets op een certificaat zal u vertellen of de steen een “antiek” Cushion of een “crushed-ice” Cushion is.

Niets op het certificaat zal u vertellen hoe afgerond de hoeken zijn: sommige Cushions zijn bijna rond en sommige zijn bijna vierkant.  Daarom, als u op zoek bent naar een Cushion geslepen diamant te kopen is het noodzakelijk dat u zich beperken tot leveranciers die duidelijke uitvergrote foto’s van hun inventaris aan te bieden.

Als je een blind gesneden Cushion koopt, met alleen een certificaat om langs te gaan, is het alsof je snoepjes uit een doosje chocolaatjes plukt – “je weet nooit wat je gaat krijgen!

Algemene richtlijn

Gewoon een zeer algemene richtlijn, probeer je te houden aan Cushions met een diepte onder de 70% en een tafel onder de 70%.  Mensen zullen je vertellen dat lager beter is, maar ik heb al veel mooie Cushionsnedes gezien met dieptes van 70% en tafels van 70%.

Als je boven die markers begint te gaan, kan de diamant er dood uitzien. Neem bijvoorbeeld deze diamant. Door de diepte is er vrijwel geen schittering van de diamant.

Mensen zullen je ook vertellen dat je “extreem dikke” gordels moet vermijden, maar op Cushions is dit veel minder een probleem. Cushion gesneden gordels zijn bijna altijd grof, dus je kunt er niet veel aan doen.

Het kiezen van gordels

Natuurlijk, als je twee schijnbaar gelijkwaardige stenen hebt, en de ene heeft een medium gordel, en de andere heeft een extreem dikke gordel, dan moet je de ene met de medium gordel kopen.

Maar dit gebeurt zelden.  Je moet eerst kijken om een mooi uitziend Cushion te vinden dat een H-kleur of hoger is met een zo laag mogelijke zuiverheidsgraad die nog steeds oogschoon is in een zo groot mogelijke diamant die past bij je budget.

Pas nadat u dat hebt bereikt, moet u zich richten op de dikte van de gordel.