3 karaat diamanten ring prijzen: De deskundige aankoopgids voor experts

Bang om te worden opgelicht? Wilt u uw geld niet verspillen? Verward door alle keuzes? Neem contact met ons op.

Aanbevelingen:

Voor 3 karaats diamanten, houd alleen rekening met die van een ideale snit of een uitstekende kwaliteit op de GIA schaal. Kies een Clarity of VS1 of VS2, en tussen een G-I op de kleurenschaal. Kies uit een vooraanstaande diamanthandelaar die bij elke diamant GIA- of ASG-certificaten aanbiedt.

Een goed gesneden, verbluffende 3 karaats diamant zal het hart van de ontvanger en al diegenen die hem bekijken, vastleggen. Door zijn aanzienlijke karaatsgewicht biedt een 3 Karaat Diamant een buitengewone capaciteit voor schittering, schittering en vuur.

Maar het kopen van een 3 karaats diamant levert u niet het gewenste resultaat op. U kunt een slecht geslepen 3 karaats diamant zoals deze kopen in geelgouden zetting, of een prachtige 3 karaats diamant zoals deze.

Zoals u kunt zien, diamanten van hetzelfde karaatsgewicht verschillen dramatisch in hun algemene aantrekkingskracht en glans.

Wanneer we het hebben over 3 karaats diamanten, hebben we het specifiek over het gewicht. 3 karaat is gelijk aan 600 milligram, of 0,6 gram. Vanuit een ander perspectief weegt een 3 karaats diamant ongeveer hetzelfde als een rozijn.

Diamanten zijn allemaal geprijsd per karaat. Een 2,50 karaat diamant kan bijvoorbeeld een prijs van 12.280 dollar per karaat hebben. De prijs van de diamant zou 12.280 x 2,50 dollar bedragen, wat overeenkomt met 30.700 dollar.

Ook de diamantprijzen per karaat stijgen met hogere gewichtsklassen. Bijvoorbeeld, kan een 2 karaat Diamant worden geprijsd op 8.380 dollar per karaat, terwijl een soortgelijke 3 karaat Diamant is 10.920 dollar per karaat. De prijs stijgt exponentieel met het gewicht door de hogere gewichtswaarde van de diamant en de hogere prijs per karaat binnen de gewichtsklasse.

Er zij gewezen op de “gewichtscategorie”, aangezien de prijzen per karaat niet voortdurend stijgen naarmate het gewicht toeneemt. Diamantprijzen worden vaak meer gedreven door emoties dan door de rede.

Hoewel het misschien voordelig lijkt om te zoeken naar een diamant die net onder een nieuwe gewichtscategorie ligt, zoals een 2,90-2,99 karaat Diamant, is dat echt niet het geval.

De zoektocht naar een “bijna” 3 karaats diamant is erg populair geworden. Deze populariteit ondersteunt de prijs van deze specifieke diamanten, waardoor de kostenbesparingen minimaal zijn. Bovendien zijn diamantslijpers efficiënter geworden in hun werk, en het is ongelooflijk zeldzaam om een goed geslepen 2,90 Karaat Diamant te vinden.

Uiteindelijk kunt u zoeken naar een 2,90ct+ diamant, maar we raden u aan om er niet specifiek naar te zoeken, omdat u uw zoekpotentieel sterk zult beperken zonder echt iets te besparen.

Als u op zoek bent naar een 3 karaats diamant, raden we u aan deze post te lezen om te leren hoe u een opmerkelijke diamant kunt selecteren in plaats van een blindganger. De tijd die nodig is om een paar basisprincipes te begrijpen, zal enorm veel opleveren bij uw uiteindelijke aankoop.

Als u hulp wilt bij het zoeken naar diamanten, neem dan contact op met onze diamant-experts die u graag helpen bij het vinden van diamanten en deze te bekijken.

WAAR EEN 3 KARAATS DIAMANTEN RING TE KOPEN

Naarmate de diamantgrootte groter wordt en het aantal opties kleiner wordt, is het veel nuttiger voor u om direct contact met ons op te nemen. Wij kunnen u helpen bij het navigeren door de verschillende opties en het bepalen van het pad waar u uw waarde zult maximaliseren terwijl u de best mogelijke ring krijgt.

Met een 3 Karaat Diamantring heeft u meer flexibiliteit en opties door een groter budget en een groter karaatsgewicht.

Door online te kijken heeft u een enorme kans om een buitengewone 3 karaats diamant te vinden tegen een uitstekende prijs.

Door onze jarenlange ervaring hebben we verschillende diamantdealers doorgelicht en hebben we een consistente invloed op de bedrijven die u kunt vertrouwen.

Volg bij het aankopen  van diamanten deze aanbevelingen van deskundigen:

  • Een GIA- of AGS-certificaat moet bij elke 3-karaats diamant die u overweegt, worden geleverd.
  • Kijk naar vergelijkbare diamanten bij online dealers om een uitstekende prijs te garanderen.
  • Beschouw alleen diamanten die van een ideale zaag- of GIA-kwaliteit Excellent zijn. Diamantslijpen is de grootste indicator voor de glans, de schoonheid en het vuur van een diamant.
  • Vraag de hulp van een diamant expert bij het beoordelen en zoeken naar 3 karaats diamanten van hoge kwaliteit. Het ontbreken van een klein detail kan zeer kostbaar zijn bij de aankoop van een diamant van die grootte.

HET VERSCHIL TUSSEN DIAMANTKARAAT EN GROOTTE VAN DE DIAMANT

Diamantgrootte en Diamantkaraat worden vaak verward als betekenissen die hetzelfde betekenen. Diamantkaraat verwijst echter naar het gewicht van de diamant-waarbij Diamantkaraat verwijst naar het visuele uiterlijk.

Een grotere diamant betekent niet dat hij van een grotere karaat is. Het tafeloppervlak, de diepte en andere vormkenmerken worden niet beïnvloed door het karaatgewicht van de diamant. Deze aspecten zijn afhankelijk van de diamantvorm en de manier waarop de diamant wordt geslepen – die beide bijdragen aan de grootte van een diamant.

Als voorbeeld, een 3 karaat ovaal gevormde diamantring zoals deze zal er waarschijnlijk groter uitzien dan deze 3 karaats ronde briljante slijpvorm in een solitaire setting. Beide zijn verbluffende keuzes, maar de maatvoering verschilt, ook al is het karaatgewicht hetzelfde.

Als het gaat om karaat gewicht en grootte, bekijk verschillende opties en diamantvormen om te bepalen welke diamanten het meest aantrekkelijk voor u zijn.

HELDERHEIDSCLASSIFICATIE VOOR 3 KARAATS DIAMANTEN RINGEN

De 4 C’s van een diamant (geslepen, kleur, helderheid en karaatsgewicht) beïnvloeden zijn schoonheid en glans op verschillende manieren. Duidelijkheid geeft aan hoe leeg de diamant is van onvolkomenheden. Bij het beoordelen van een diamant voor Clarity, zijn we op zoek naar oppervlaktedefecten, vlekken, insluitsels en eventuele extra facetten die aanwezig zijn in de diamant.

De GIA-helderheidsschaal varieert van het beste tot het slechtste: intern foutloos (IF), zeer klein (VVS1), zeer klein (VVS2), zeer klein (VVS2), zeer klein (VS1), zeer klein (VS2), klein (VS2), klein (SI1), klein (SI2), klein (SI2), klein (I1), groot (I1) en groot (I2).

Hoewel de GIA-klasse geldig en consistent is, is het niet het enige element dat in aanmerking moet worden genomen met betrekking tot de helderheid van een diamant.

De verschillen tussen twee kwaliteiten, zoals VVS2 en VS1, zijn zelden met het blote oog waarneembaar, maar de prijs kan aanzienlijk verschillen. Bijvoorbeeld, een oogzuivere diamant die lager is gesorteerd dan een onberispelijke diamant zal er identiek uitzien – ervan uitgaande dat al het andere gelijk is. Het verschil dat je zult merken is alleen de prijs.

Daarom raden wij u aan om de diamant zelf te bekijken of een expert te laten bijstaan. Wij kunnen u helpen voorkomen dat u te veel uitgeeft aan een functie die met het blote oog onopgemerkt blijft.

De juiste beoordeling van Diamond Clarity kan soms een uitdaging zijn bij het doornemen van online inventarissen. Om deze reden raden wij aan om James Allen te gebruiken, omdat zij de enige leverancier zijn die voldoende hoogwaardige afbeeldingen op al hun diamanten aanbiedt. Met hun best-in-class technologie, kunt u deze prachtige SI2 diamant vinden die u 15% bespaart ten opzichte van een middelmatige VS2 zoals deze.

Voor 3 karaats diamanten is onze algemene aanbeveling minimaal een VS2 voor Clarity. De meeste vlekken en insluitsels zijn op dit niveau met het blote oog onzichtbaar. Het is wel mogelijk om een S1 met insluitsels dicht bij de randen te vinden. Zodra de diamant in een zetting is geplaatst, kunnen deze insluitsels verborgen worden.

Om de uitgaven op het gebied van Clarity redelijk te houden, raden we meestal een VVS2 aan, omdat er geen vlekken of insluitsels zichtbaar zijn met het blote oog.
Het belangrijkste is dat u op zoek moet gaan naar een oogschone diamant. Roep de hulp in van een expert als u niet zeker bent op dit gebied.

Bekijk zeker onze Diamond Clarity gids voor meer informatie.

3 KARAATS DIAMANTEN RINGVORMEN

Een prachtige 3 karaats diamant kan worden gevonden in elke diamantvorm. Vooral op basis van persoonlijke voorkeur en stijl is Diamond Shape vaak de eerste beslissing die moet worden genomen.

Als het formaat belangrijk is voor u of de ontvanger, kan het nuttig zijn om het verschil in oppervlakte tussen 3 karaatsdiamanten met verschillende vormen op te merken. Afhankelijk van de grootte van de tafel (het bovenste, vlakke oppervlak van een diamant), kan een bepaalde Vorm groter lijken.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende oppervlakten op basis van Diamantvorm:

Diamantvorm Oppervlakte van de tabel Oppervlakte bij benadering voor 3 karaat
Ronde briljante snede 9.37×9.37×5.65mm. 9.37×9.37×5.65mm.
Prinses Gesneden 7.95×7.95×5.72mm
Smaragd gesneden 9.64×7.14×4.64mm
Asscher Cut 8.1×8.1×5.27mm
Stralende Besnoeiing 8.33×8.33×5.33×5.33mm
Kussen knippen 8.4×8.4×5.38mm
Ovale Diamant 11.7×7.8×4.76mm
Peer gevormde diamant 13,05×7,86×4,79mm 13,05×7,86×4,79mm
Hartvormige diamant 9.46×9.46×5.68mm. 9.46×9.46×5.68mm.
Markiezin Diamant 14,98×7,49×4,57mm….
Triljoen Diamant 11.16×11.16×4.46mm 11.16×11.16×4.46mm

3 KARAATS DIAMANTEN RING KLEUREN

Diamantkleur wordt van D tot Z gesorteerd door de GIA. D-klasse staat voor de meest heldere, kleurloze diamant en Z staat voor een diamant met een gemakkelijk op te merken bruine of gele tint.

Het is belangrijk om op te merken dat het verschil tussen de verschillende graden grotendeels onopgemerkt blijft.Di Amore stelt in zijn artikel over Diamond Color: “De meeste mensen vinden het erg moeilijk (zo niet onmogelijk) om het verschil tussen de verschillende kleuren te zien. Het prijsverschil kan echter aanzienlijk zijn.

Vanwege de minieme verschillen tussen de kleuren, raden wij u aan om de diamant zelf te bekijken. Wat je met het blote oog ziet is belangrijker dan de GIA-beoordeling. De meeste online diamanthandelaren bieden hiervoor gedetailleerde foto’s en video’s aan.

U kunt ook een diamantdeskundige om hulp vragen als u er niet helemaal zeker van bent.

Wanneer u naar de kleur van een 3 karaats diamant kijkt, zorg er dan voor dat de diamant er wit uitziet in verhouding tot zijn zetting. Een prachtige kleurloze G-kwaliteit diamant als deze zal zijn witte uiterlijk behouden in een geelgouden, witgouden of platina zetting.

Aan de andere kant zal een K-kleurige diamant er waarschijnlijk alleen wit uitzien in donkere omgevingen zoals deze roségouden solitaire zetting. Meestal hebben K-kleurige diamanten een opvallende gele tint, maar het contrast met de sieraden maakt dat ze duidelijk en stralend lijken.

Vergeet niet dat de slijpvorm van een diamant het belangrijkste element is van de schoonheid en waarde van een diamant. Als je een uitzonderlijk geslepen diamant hebt, hoe moeilijker het is om Kleur op te merken. Wij raden altijd aan om meer uit te geven op het gebied van Diamant Slijpen dan Diamantkleur.

Onze algemene aanbeveling is om 3 karaats diamanten in de bijna kleurloze range van G tot I te overwegen. Deze diamanten zullen er met het blote oog kleurloos uitzien en zullen veel minder kosten dan diamanten in de D tot F range.

Voor meer informatie over onze Kleuraanbevelingen, zie onze Diamantkleurengids.

3.12ct Smaragdgroen Gesneden

HOE JE DE BESTE WAARDE VOOR EEN 3 KARAATS DIAMANTEN RING KRIJGT

Ons doel is om voor u de meest uitzonderlijke 3 karaats diamant te vinden voor een prijs die uitstekend is in de markt. We willen dat u uw budget voor uw verlovingsring besteedt aan de gebieden die de schoonheid van een diamant sterk beïnvloeden, en dat u zich terugtrekt in de gebieden die niet met het blote oog opgemerkt zullen worden.

Bovenal raden wij u aan om de diamant zelf te bekijken of een expert te laten bijstaan. Wij pleiten er ook voor dat alle diamanten die u overweegt een GIA- of AGS-certificaat hebben. Dit zorgt ervoor dat wat wordt vermeld, wordt gevalideerd door een gewaardeerde beoordelingsinstantie.

Als een verkoper suggereert dat je een diamant koopt met een andere sorteringsentiteit, is het het beste om te sturen. Wat er ook in het laboratoriumrapport staat, de werkelijke kwaliteit van de diamant is veel minder dan wat er in het rapport staat.

Om er zeker van te zijn dat uw 3 Karaat Diamant stralend en briljant is en zijn waarde behoudt, volgt u de aanbevelingen van onze experts:

  • Vorm: Kies de diamantvorm die u en de drager het meest aanspreekt. Vorm wordt in de eerste plaats bepaald door persoonlijke stijl. Kies een instelling die stabiliteit biedt aan de vorm die u kiest.
  • Stop: Wees er zeker van dat uw diamant een ideale slijpvorm is of een uitstekende kwaliteit op de GIA schaal. Een uitzonderlijk geslepen diamant zal het vuur en de schittering boven alle andere eigenschappen maximaliseren.
  • Duidelijkheid: Beperk uw zoekopdracht tot diamanten van VS1 en VS2 Clarity grade. Ze bieden de grootste waarde voor wat met het blote oog te zien is. Bij deze cijfers zullen vlekken en insluitsels onopgemerkt blijven.
  • Kleur: Denk aan diamanten in het bijna kleurloze bereik van G tot I. Voor het blote oog, zullen deze diamanten net zo duidelijk verschijnen als diamanten in het D tot F bereik, maar zullen ze veel minder kosten.
  • Online Diamantdealer: Selecteer een diamant van een prominente diamantverkoper met hoogwaardige slijpvormen en jarenlange expertise. Diamanthandelaren van dit kaliber zijn onder andere Brian Gavin Diamonds, James Allen en Blue Nile.
Prijzen van 3 karaats diamanten ringen
Type Totale kosten Diamantkosten Instelkosten Specificaties
3,00 Karaat Ronde Solitaire $23,560 22.730 dollar (7.576 dollar/ct.) $830 3,00ct Ronde J kleur SI1 helderheid SI1 helderheid
3.29 Karaat Kussen Gesneden Kussen Ring $28,770 27.460 dollar (8.346 dollar/ct)… $1,310 3.29ct Kussenbesnoeiing J kleur VS2 van de Kussenbesnoeiing de duidelijkheid van kleur VS2
3.01 Karaat Prinses Snijdt de Ring van de Zijstenen van de Ketting van de Kettingprinses $25,560 23.690 dollar (7.870 dollar/ct)… $1,870 3.01ct Princess Cut I kleur VS2 helderheid van 3,01ct Princess Cut I kleur VS2
3.01 Karaat ovaal bestrating Rozengouden Ring $29,250 27.590 dollar (9.166 dollar/ct.) $1,660 3.01ct Ovaal Gesneden I kleur VS2 duidelijkheid van de 3.01ct Ovaal Gesneden I kleur VS2

CONCLUSIE

Maak uw zoektocht naar een 3 karaats diamantring gemakkelijker met de informatie in deze gids. Overweeg om onze link op te slaan als bladwijzer, zodat u er naar kunt verwijzen terwijl u online naar verschillende diamanten kijkt.

Als u er niet zeker van bent dat u een ideale geslepen diamant voor een uitstekende prijs kunt selecteren, neem dan contact op met onze experts en zij zullen u graag van dienst zijn. Met onze jarenlange ervaring en duizenden diamanten kunnen we gemakkelijk een luxueuze, hoogwaardige 3 karaats diamant onderscheiden van een minder dan uitstekende keuze.

Met een 3 karaats diamant breidt u uw mogelijkheden uit. We hebben veel van onze lezers geholpen om rechtstreeks samen te werken met diamantimporteurs en juweelontwerpers. Als u niet zeker bent over het gewicht van de karaat, hebben we ook gidsen voor de aankoop van 1 karaat en 2 karaat diamanten.

Neem vandaag nog contact met ons op en wij kunnen het aanvullende zoekproces voor u starten.