Wat zijn zwarte diamanten? Gedetailleerde handleiding

OORSPRONG VAN DE KLEUR VAN ZWARTE DIAMANT

De aanwezigheid van grafiet in de kristallijne structuur tijdens de vorming van de diamant wordt beschouwd als de oorzaak van de zwarte kleur. Interessant genoeg is een zwarte diamant in wezen zo vol met insluitsels dat het de hele steen zwart schildert – genoeg om een edelsteenachtig uiterlijk te veroorzaken.
Onder alle edelstenen, diamanten worden erkend voor hun duurzaamheid, het scoren van een 10 (de hoogst mogelijke) op de schaal van Mohs van minerale hardheid. De structuur van een diamant bestaat uit massief kristal met herkenbare natuurlijke lijnen.

Zwarte diamanten zijn iets anders, omdat ze bestaan uit vele kleine kristallen die allemaal in willekeurige formatie aan elkaar geplakt zijn. Hoewel ze nog steeds worden geclassificeerd als een 10 op de schaal van Mohs, staat bekend dat zwarte diamanten nog harder zijn dan de meerderheid van de diamanten als gevolg van de verschillen in hun structuur. In feite, voordat zwarte diamanten werden erkend als edelstenen voor sieraden, werden ze gebruikt voor een verscheidenheid van verschillende functies vanwege hun duurzaamheid.

DE INTENSITEITSNIVEAUS VAN ZWARTE DIAMANT

In tegenstelling tot de meeste andere gekleurde diamanten, worden zwarte diamanten in slechts één kleurintensiteit gevonden: Edelzwart. Andere diamanten zoals Fancy White en Fancy Red hebben een enkele intensiteitsgraad, maar de meeste andere kleuren kunnen worden gevonden met maximaal negen, van Faint tot Deep.

Net als alle andere diamanten moeten de 4C’s (Cut, Clarity, Color en Carat) in aanmerking worden genomen bij de aankoop van een zwarte diamant. Hoewel Fancy Black-diamanten geen reguliere kleur- en helderheidsgraden krijgen, is het toch belangrijk om te controleren of de kleur volledig verzadigd is en of er geen duidelijke onvolkomenheden zijn als je met het blote oog naar de steen kijkt.

Bij het kiezen van een zwarte diamant wilt u ook rekening houden met de vorm, die voornamelijk gebaseerd is op persoonlijke voorkeur.

DE ZELDZAAMHEID EN DE PRIJZEN VAN ZWARTE DIAMANT

Als het gaat om zwarte diamanten, is het van cruciaal belang om onderscheid te maken tussen natuurstenen en stenen die behandeld zijn om zwart te worden. De eerste is veel zeldzamer en waardevoller dan de tweede. Helaas is de praktijk van het behandelen van diamanten enigszins wijdverbreid en het kan moeilijk zijn om het verschil te zien. Daarom stellen we voor om een zwarte diamant te kopen bij een gerenommeerde leverancier als Leibish & Co. Over het geheel genomen is de prijs voor zwarte diamanten echter meestal lager dan andere, zeldzamere gekleurde stenen.

Als u op zoek bent naar zwarte diamanten, kijk dan naar alle stenen met een schijnbaar lage prijs. Het is waarschijnlijk dat een zwarte diamant gemarkeerd op een aanzienlijk lagere prijs punt is behandeld met kleur. Zelfs een rapport waarin melding wordt gemaakt van een “natuurlijke diamant” betekent niet dat het een natuurlijke fancy zwarte diamant is. Het zou kunnen verwijzen naar een natuurlijke diamant die in kleur is behandeld.

Bekijk zwarte diamanten op sites van leveranciers zoals Leibish & Co. en James Allen om een goed idee te krijgen van de huidige gemiddelde prijs per karaat – hoewel dit zal variëren op basis van de algehele kwaliteit van de diamant. Als u geen vertrouwen hebt, neem dan contact op met onze experts. Wij helpen u graag bij uw zoektocht.

ZWARTE DIAMANTEN VERLOVINGSRING INSTELLINGEN

Omdat zwarte diamanten zo uniek zijn, zal elke zwarte diamanten verlovingsring de aandacht trekken. Combineer uw steen met een prachtige omgeving voor een ring die nog jaren gekoesterd zal worden. Zorg er bovendien voor dat u een diamantvorm kiest die past bij de stijl en persoonlijkheid van de drager.

Stijl 1: Halo-instelling

Creëer een prachtige ring door je zwarte diamant te omringen met kleine kleurloze diamanten.

Voorbeeld van een halo-instelling: Rozengoud Natuurlijk Zwart Diamant Engagement Ring

Stijl 2: Zijsteenzetting

Markeer uw zwarte diamant door deze te flankeren met twee kleurloze diamanten aan beide zijden.

Voorbeeld van zijdelingse steenzetting: Zwart-witte Diamant Engagement & Bruiloft Ring Set

Stijl 3: Solitaire instelling

Houd uw zwarte diamant als de belangrijkste focus met een solitaire instelling. Overweeg witgoud of platina om de kleur van de steen te contrasteren.

Solitare-voorbeelden: Ronde zwarte diamant solitaire ring