Ovaal geslepen diamanten

Een ovaal geslepen diamant zorgt voor een uitstekende glans, duurzaamheid en persoonlijke stijl. Voor deze diamantvorm adviseren wij een H-kleur of beter en een SI1 of SI2 voor helderheid.

DE OVAAL GESLEPEN DIAMANT

De Oval Cut Diamond is een uitzonderlijke keuze voor diegenen die een prachtige, unieke diamant willen hebben. Het langwerpige ontwerp van de Oval lijkt vaak groter dan andere diamantvormen in een gelijk karaatgewicht, zoals hoe deze 1.01 karaats Oval Diamond er vrij groot uitziet in zijn geelgouden halo zetting. Een ovale diamant kan ook de hand en vingers van de drager slanker doen lijken.

OVAAL GESLEPEN DIAMANT – GESLEPEN KWALITEIT

Het belangrijkste element in elke diamant is de kwaliteit van de slijpvorm, die de fundamentele schoonheid en structuur van de steen beïnvloedt, samen met zijn vermogen om schittering en vuur te bieden. Terwijl het GIA (Gemological Institute of America) voor sommige vormen, zoals Round Brilliant Cuts, snijdt het niet voor Oval Cut Diamonds.

In deze ader zijn de standaard snijparameters voor een uitstekende Ovaal niet haalbaar, vanwege de complexe en unieke structuur van de Ovaal. Ondanks wat iemand beschrijft, is er geen magische combinatie voor tabel % of diepte %. Alle slijpaanbevelingen voor ovale diamanten moeten als algemeen en meestal subjectief worden beschouwd.

Bovenal wordt de schoonheid van een Oval Diamond bepaald door wat u en de drager ziet. Bekijk Oval Cut Diamonds grondig en laat u idealiter bijstaan door een diamantenspecialist. In plaats van te hopen dat u met uw aankoop een slimme beslissing neemt, zorgt u ervoor dat u dat ook doet.

Om een losse richtlijn te bieden voor een uitstekend geslepen ovale diamant, geven we hieronder onze algemene parameters voor de snijkwaliteit. Houd er rekening mee dat deze parameters algemeen zijn en niet moeten worden toegepast zonder zelf naar de diamant te kijken en de mening van een expert te vragen.

Ovale geslepen diamant – Kwaliteitsaanbevelingen voor geslepen diamant

Uitstekend Zeer goed Goed Beurs Slecht
Tabel % 53-63 52 of 64-65 51 of 66-68 50 of 69-70 <50 of >70
Diepte % 58-62 56-57,9 of 62.1-66 53-55,9 of 66,1-71 50-52,9 of 71,1-74 <50 of >74
Gordel Zeer dun – Iets dikker Zeer dun – dik Zeer dun – zeer dik Uiterst dun – Uiterst dun – Uiterst dik
Kotelet Geen Zeer klein Klein Gemiddeld >Gemiddeld
Lengte/breedteverhouding 1.35-1.50 1.30-1.34 of 1.51-1.55 1.25-1.29 of 1.56-1.60 1.20-1.24 of 1.61-1.65 >1,20 of <1,65

Bowtie-effect in ovaal geslepen diamanten

Door hun fancy, langgerekte vorm hebben bijna alle Oval Cut Diamonds een vlinderdas effect. De donkere ruimte die zich uitstrekt over het centrum van een diamant wordt beschouwd als de vlinderdas. De strengheid van een vlinderdas verschilt per diamant: soms is het gemakkelijk waarneembaar en soms is het nauwelijks zichtbaar.

Een ovale geslepen diamant met een prominente strik zal afleiden van de schoonheid van de steen. U wilt er zeker van zijn dat u niet kiest voor een ovale diamant met een dominante strik. Wij raden u ten zeerste aan om uw steen voor de aankoop door een diamant expert te laten beoordelen.

In het onderstaande voorbeeld ziet u het verschil tussen een zichtbare strik en een niet-strikdiamant.

OVAAL GESLEPEN DIAMANT – LENGTE/BREEDTE VERHOUDING

De verhouding tussen de lengte en breedte van een diamant laat zien hoe evenredig hij is met zijn beoogde vorm (vierkant of rechthoekig). Om de lengte-breedteverhouding te berekenen, deelt u de lengte van de diamant door de breedte. Bijvoorbeeld, een diamant met een lengte van 5,5 mm en een breedte van 3,5 mm heeft een lengte/breedteverhouding van 1,57.

Hoewel voornamelijk afhankelijk van persoonlijke stijl en voorkeur, is de Oval Cut Diamond meestal het meest aantrekkelijk met een verhouding tussen 1,30-1,50. Bekijk verschillende Ovale Diamanten om te bepalen welke verhouding voor u het meest aantrekkelijk is.

OVAAL GESLEPEN DIAMANT – HELDERHEID

De GIA beoordeelt helderheid van best naar slechtst:

  • IF – intern vlekkeloos
  • VVS1 – Zeer kleine insluitsels 1
  • VVS2 – Zeer kleine insluitsels 2
  • VS1 – Zeer kleine insluitsels 1
  • VS2 – Zeer kleine insluitsels 2
  • SI1 – kleine insluitingen 1
  • SI2 – kleine insluitsels 2
  • I1 – Opnames 1
  • I2 – Opnames 2

Door zijn vorm zijn insluitsels en vlekken goed verborgen met ovale diamanten. In de buurt van het afgeronde uiteinde of waar de sieraden zullen liggen, is het bijna onmogelijk om onvolkomenheden te zien.

Daarom raden wij een SI1 of een SI2 aan voor een uitstekende helderheid met de beste waarde, zoals deze prachtige H SI1 1 karaat diamant. Terwijl je hoger kunt gaan in Clarity, zul je niet in staat zijn om een verschil met het blote oog op te merken, zodat je budget beter wordt besteed in een ander gebied zoals Cut of Carat gewicht.

Naast het evalueren van de vlinderdas en het ontvangen van de Clarity grade, moet je ook zelf een Oval Diamond zorgvuldig doornemen of de hulp van een expert inroepen. Inspecteer foto’s en vertrouw alleen op de netheid van de ogen van een verkoper als ze ook zelf controleren (zoals James Allen). Om meer te weten te komen over de verschillen in ovaal geslepen diamant helderheid, neem contact met ons op.

OVAAL GESLEPEN DIAMANT – KLEUR

De kleur wordt door de GIA gesorteerd op een schaal van D tot Z. Wanneer een diamant een Z Color grade heeft, betekent dit dat de diamant een gemakkelijk waarneembare bruine of gele tint bevat. Aan de andere kant van de schaal staat de D-klasse voor de meest kleurloze diamant die een diamant kan zijn.

Hoewel het voor het blote oog meestal onmogelijk is om het verschil tussen twee kleurgradaties op te merken, kan het verschil in prijs aanzienlijk zijn.

Omdat het voor het blote oog moeilijk is om de verschillen tussen kleurgradaties op te merken, raden wij aan om ons te concentreren op hoe de kleur er voor u uitziet.

Als algemene richtlijn adviseren wij een H-kleur of beter voor ovaal geslepen diamanten. Dit zorgt ervoor dat uw steen er wit uitziet in een witgouden of platina setting. Bijvoorbeeld, deze H Color Oval Diamond in een witgouden halo setting straalt met witheid. Als je je diamant in geelgoud of roségoud zet, voel je je vrij om naar beneden te zakken naar een J of K om geld te besparen of om een grotere steen te kopen. Als voorbeeld, deze K kleur diamant straalt helder wit in een rose gold setting.

Als u er zeker van wilt zijn dat u een ovale diamant krijgt die met het blote oog helder lijkt en een uitstekende prijskaartje heeft, neem dan contact op met onze experts en wij helpen u graag verder.

CONCLUSIE

De gebogen vorm van de Oval Cut Diamond is perfect voor mensen met een actieve levensstijl omdat het geen puntige randen bevat. De fancy Oval Diamond toont ook een uitgesproken persoonlijkheid met een hoog niveau van schittering en vuur. Overweeg een Oval Cut Diamond voor degenen die een elegante look willen met een unieke flair en een uitstekende duurzaamheid.

Als u op zoek bent naar een Oval Cut Diamond en u wilt assistentie bij de evaluatie ervan voor de aankoop, neem dan vandaag nog contact op met een van onze diamant experts.