2 karaat diamanten ring: de deskundige aankoopgids voor experts

Bang om te worden opgelicht? Wilt u uw geld niet verspillen? Verward door alle keuzes? Neem contact met ons op.

Hoogwaardige 2 Karaat Diamant Engagement Rings verblinden, glanzen en pronken met hun schittering. Bij de aankoop van zo’n grote diamant kunnen zelfs de kleinste problemen tot grote problemen leiden. Hier is een verbluffende 2 karaats diamant, terwijl deze schijnbaar gelijkaardige diamant een wereld apart is in kwaliteit.

Als u op zoek bent naar een 2 karaats diamantring, moeten verschillende belangrijke onderdelen worden onderzocht. Goed geslepen diamanten van deze karaat zijn moeilijk te verkrijgen en vereisen extra aandacht tijdens het zoeken. De selectie van een diamant, ring en verkoper moet aanzienlijk worden gedetailleerd. Om de beste waarde voor je geld te krijgen, moet je weten hoe je de 4cs aan diamanten moet evalueren. Deze basisprincipes zullen u helpen een diamant te kiezen die uitzonderlijk briljant en vol leven is.

WAT IS EEN 2 KARAATS DIAMANT?

Een diamant van 2 karaat (of 2 karaat) verwijst eenvoudigweg naar het gewicht van de diamant. 2 karaat is gelijk aan 400 milligram, of 0,4 gram. Om het in perspectief te plaatsen: een 2 karaats diamant weegt ongeveer evenveel als de helft van een rozijn.

Het is belangrijk op te merken dat vanwege hun schaarste, 2 karaats diamanten zijn zelden te vinden in de lokale winkels en als ze zijn, ze zijn waarschijnlijk van een slechte kwaliteit gesneden.

Verschillende online diamantdealers bieden een assortiment van prachtige 2 Karaat Diamond verlovingsringen aan. Er bestaan aanzienlijke verschillen in schoonheid tussen deze diamanten, samen met aanzienlijke verschillen in prijs. En een hogere prijs betekent niet altijd een betere diamant.

Qua prijsstelling zijn diamanten allemaal per karaat geprijsd. Een 0,50 karaat diamant kan bijvoorbeeld een prijs van $1400 per karaat hebben. De prijs van de diamant voor de steen zou $1400 x 0,50 zijn, wat gelijk staat aan $700.

Bovendien stijgen de diamantprijzen per karaat naarmate u hogere gewichtsklassen bereikt. De diamantprijzen stijgen exponentieel met het gewicht door de hogere gewichtswaarde van de diamant en de hogere prijs per karaat voor de hogere gewichtsklasse.  Bijvoorbeeld, zou een 2 Karaat Diamant $8.380 per karaat kunnen zijn, terwijl een gelijkaardige 3 Karaat Diamant zou kunnen worden geprijsd bij $10.920 per karaat.

Wij benadrukken categorieën, omdat de prijzen per karaat niet voortdurend stijgen naarmate het gewicht toeneemt. Diamanten zijn Retail producten die meer dan alleen maar gedreven worden door emoties.

Het lijkt misschien voordelig om te zoeken naar een diamant die net onder een nieuwe gewichtsklasse ligt, zoals een 1,90-1,99 karaat diamant. Maar dat is echt niet het geval. Diamantslijpers zijn efficiënter geworden in hun werk en de zoektocht naar een “bijna” 2 Karaat Diamant is steeds populairder geworden.  Deze instroom ondersteunt de prijs voor die specifieke diamanten, waardoor de kostenbesparingen minimaal zijn.

Hoewel je uiteindelijk kunt zoeken naar een 1,90ct+ diamant, raden we je aan om er niet specifiek naar te zoeken. U zult uw zoekpotentieel sterk beperken zonder echt iets te redden.

Vergeet niet dat de prijsstelling voor diamant vaak subjectief is, omdat het allemaal om de gevoelens gaat. Deze “gevoelens” binnen de diamantindustrie zijn de enige reden dat er veel slecht geslepen diamanten op de markt zijn.

Wij zijn hier om u te helpen voorkomen dat u een van die diamanten koopt.

WAAR EEN 2 KARAATS DIAMANTEN RING TE KOPEN

Met een 2 Karaat Diamantring heeft u meer flexibiliteit en opties door een groter budget en een groter karaatsgewicht.

Door online te kijken, heeft u een grote kans om een buitengewone 2 karaats diamant te vinden tegen een uitstekende prijs.

Door onze jarenlange ervaring hebben we verschillende diamantdealers doorgelicht en hebben we een consistente invloed op de bedrijven die u kunt vertrouwen.

Bij het aankopen van 2 karaats diamanten moet u rekening houden met het volgende:

 • Kies een 2 karaats diamant met een ideale snit of GIA-kwaliteit Excellent. Snijden is het aspect dat de meeste invloed heeft op schoonheid, glans en vuur. U kunt de sortering in de andere 4cs van diamanten, zoals Kleur of Helderheid, verminderen, maar niet opofferen op het gebied van Diamant Slijpen.
 • Vergelijk de prijs, glans en snijkwaliteit met andere vergelijkbare diamanten verlovingsringen voordat u een aankoop doet.
 • Denk alleen aan 2 karaats diamanten met een GIA of AGS certificaat. Deze twee sorteereenheden zijn de meest betrouwbare en betrouwbare in de sector.

Vraag een diamant expert om hulp bij het evalueren van de 4cs van diamanten. Een professionele mening kan u behoeden voor een slechte aankoop. En wij kunnen u helpen bij het vinden van de mooiste, meest stralende diamant.

HET VERSCHIL TUSSEN DIAMANTKARAAT EN GROOTTE VAN DE DIAMANT

Veel mensen verwarren de termen “Diamantkaraat” en “Diamantgrootte.” Maar er is een groot verschil.

Diamantkaraat verwijst specifiek naar het gewicht van de diamant. Het karaatgewicht heeft geen invloed op het tafeloppervlak, de diepte of een andere vormeigenschap. Een grotere karaat betekent niet dat de maat groter is.

De grootte daarentegen heeft te maken met de visuele verschijning van de diamant. Zo zal een Ovale Diamant bijvoorbeeld groter lijken dan een Ronde Briljante Slijpvorm in dezelfde karaat alleen maar vanwege zijn langgerekte vorm.

Verschillende componenten, zoals oppervlakte en diepte, spelen in op de grootte van de diamant. Twee diamanten van dezelfde karaat lijken meestal verschillend in grootte, afhankelijk van hun vorm en snijkwaliteit.

2 KARAAT DIAMANTEN VERLOVINGSRINGEN: SNEDEN, VORMEN EN MATEN

Een prachtige 2 karaats diamant met een prachtige zetting zal opmerkelijk zijn in elke diamantvorm. Als zodanig moet Diamond Shape worden geselecteerd op basis van persoonlijke voorkeur en stijl van de drager.

Hoe 2 karaats diamanten zijn gesorteerd op grootte

Diamanten worden geslepen op karaatsgewicht, niet op grootte. Er is echter een verschil in oppervlakte tussen de diamantvormen – wat van invloed kan zijn op hoe groot een diamant eruit ziet. Afhankelijk van de tafelgrootte (het bovenvlak van een diamant) kunnen 2 karaats diamanten in bepaalde vormen groter lijken.

Onze onderstaande tabel geeft u de oppervlakte maten voor 2 karaat diamantvormen. De maten worden gemeten in millimeters, niet inches.

Diamantvorm Tafeloppervlak bij benadering voor 2 karaat
Ronde briljante snede 8.19×8.19mm
Prinses Gesneden 6.94×6.94mm
Smaragd gesneden 8.42×6.24mm
Asscher Cut 7.07×7.07mm
Stralende Besnoeiing 7.28×7.28mm
Kussen knippen 7.34×7.34mm
Ovale Diamant 10.23×6.82mm
Peer gevormde diamant 11.4×6.87mm
Hartvormige diamant 8.27×8.27mm
Markiezin Diamant 13,08×6,54mm 13,08×6,54mm
Triljoen Diamant 9.75×9.75mm

Hoe de verlovingsringen zijn dimensionering van de ringen zijn

Bij het kopen van verlovingsringen is het belangrijk om de juiste ringmaat voor de drager te weten. Voor een verrassingsvoorstel, match de grootte van een bestaande ring of laat een vriend proberen om die informatie voor u te krijgen. Voor de meest nauwkeurige meting raden wij u aan om een gratis plastic ringsizer te bestellen.  

Ringen worden gedimensioneerd op basis van het aantal millimeters (mm) van de diameter. De meest populaire maten voor vrouwen zijn 5, 6 en 7. Een maat 5 is gelijk aan een diameter van 14,3mm. Maat 6 is gelijk aan 14,7mm en maat 7 is gelijk aan 14,9mm. Vind de ideale maat om te voorkomen dat de ring na het voorstel moet worden aangepast en teruggestuurd.

2 KARAAT DIAMANTEN VERLOVINGSRINGEN: Helderheid

Denk aan de 4cs van diamanten (Cut, Color, Clarity en Carat Weight) om ervoor te zorgen dat u uw budget besteedt aan elementen die er toe doen – en vermijd uitgaven op gebieden die geen extra voordeel of schoonheid bieden.

Evalueren voor Clarity is essentieel voor alle diamanten, maar vooral voor 2 karaats diamanten. Vergeleken met 1 karaatsdiamanten van dezelfde vorm hebben 2 karaatsdiamanten over het algemeen een grotere tafel (het bovenste, vlakke, geëgaliseerde oppervlak van een diamant). De helderheid van de diamant zal bepalen hoeveel insluitsels, oppervlaktefouten (of vlekken) en extra facetten aanwezig zijn.

Wij stellen voor om zelf de Clarity van een diamant te bekijken of de hulp van een expert in te roepen. Wat je met het blote oog ziet is belangrijker dan wat een diamanten labrapport zegt.

Bijvoorbeeld, een lage helderheid oog-schoon diamant zal er identiek uitzien als een onberispelijke diamant, ervan uitgaande dat al het andere gelijk is (maar toch veel, veel minder zal kosten). Oogzuivere 2 karaat diamanten kunnen worden gevonden, maar niet zo gemakkelijk als oogzuivere diamanten met een lager karaatgewicht.

Di Amore is de enige leverancier die beelden van voldoende hoge kwaliteit biedt op al hun diamanten voor de beoordeling van Clarity. Met hun technologie kunt u op zicht bepalen welke diamanten aantrekkelijker en duidelijker zijn. Zelfs als de officiële Clarity graad van een diamant lager is, kan het bieden meer schoonheid en helderheid met het blote oog dan een andere diamant van een hogere graad.

De GIA-schaal van diamanthelderheid varieert van beste tot slechtste: intern foutloos (IF), zeer kleine insluitsels 1 (VVS1), zeer kleine insluitsels 2 (VVS2), zeer kleine insluitsels 1 (VS1), zeer kleine insluitsels 2 (VS2), kleine insluitsels 1 (SI1), kleine insluitsels 2 (SI2), insluitsels 1 (SI2), insluitsels 1 (I1) en 2 (I2).

Voor 2 Karaat Diamant verlovingsringen adviseren wij over het algemeen een minimum van een VS1-kwaliteit, omdat insluitsels en vlekken met het blote oog onzichtbaar zijn. Mogelijk vindt u een VS2 met insluitsels in de buurt van de randen van de diamant-die, afhankelijk van de vorm, kan worden gedekt door de zetting tanden.

De maximale Clarity rating, binnen een redelijk budget, is meestal een VVS2, die met het blote oog geen insluitsels of vlekken geeft.

Vergeet echter niet dat een oogschone diamant het belangrijkst is als het gaat om Clarity, dus zorg ervoor dat u het zelf bekijkt of laat u bijstaan door een expert.

2 KARAAT DIAMANTEN VERLOVINGSRINGEN: KLEUR

Een andere van de 4cs van diamanten is Color. Het selecteren van de kleur van uw 2 karaats diamant vraagt een beetje extra aandacht.

Hoewel het voor het blote oog bijna onmogelijk is om het verschil tussen de kleuren te zien, is het prijsverschil aanzienlijk.

De kleur wordt door de GIA op een schaal van D tot Z gesorteerd. De D-klasse vertegenwoordigt de meest heldere of kleurloze diamant die een diamant kan zijn. Z staat voor een diamant die gemakkelijk op te merken gele of bruine tinten bevat.

Omdat het voor het blote oog ongelooflijk moeilijk is om de verschillen tussen de kleurkwaliteiten op te merken, raden wij u aan om de diamanten verlovingsringen nauwkeurig te bekijken of u te laten bijstaan door een expert.

Hoewel de beoordeling op het GIA-certificaat belangrijk is, is het belangrijker om te bepalen hoe de kleur voor u en uw geliefde eruit ziet.

Bovendien wilt u er zeker van zijn dat de diamant er wit uitziet in verhouding tot zijn zetting. De verlovingsringen zijn verkrijgbaar in 18k of 14k witgoud, roségoud, geelgoud en platina. Een K-kleurige diamant kan er levendig uitzien in een geelgouden zetting, maar kan er gekleurd uitzien in een witgouden zetting. Als u een diamant in een iets lagere kleurkwaliteit kiest, zorg er dan voor dat deze in contrast staat met een donkerder zetting.

Voor 2 Karaat Diamant verlovingsringen raden we over het algemeen aan om te kiezen binnen het bijna kleurloze bereik van G tot I. Diamanten in dit bereik zullen er net zo kleurloos uitzien als die in het D tot F bereik, maar zullen veel minder kosten.

Geslepen diamant heeft een grotere impact op de schoonheid en schittering van een diamant dan Diamantkleur. Wanneer je een Cut grade van Excellent of ideaal hebt, is Color moeilijker te onderscheiden.

HOE JE DE BESTE WAARDE VOOR EEN 2 KARAATS DIAMANTEN RING KUNT KRIJGEN

Als u in de markt bent om een diamant van aanzienlijk karaatgewicht te kopen, moet kwaliteit belangrijker zijn dan al het andere – zelfs als u uw karaatgewicht iets moet verminderen om binnen uw ringbudget te blijven. De verhoogde schittering, het vuur en de algemene uitstraling van een diamant van hoge kwaliteit in een mindere karaat zal zwaarder wegen dan het geld dat wordt uitgegeven aan een slecht geslepen 2 karaats diamant.

Om er zeker van te zijn dat uw diamant precies is wat de diamanthandelaar aangeeft, moet u ervoor zorgen dat de diamant wordt geleverd met een GIA- of AGS-certificaat. De GIA en AGS zijn de twee gerenommeerde en gerespecteerde diamantbeoordelingsinstanties die nauwkeurige en consistente rapporten voor diamanten uitgeven. Hoewel certificering niet één van de 4cs van diamanten is, is het wel heel belangrijk.

Als een diamantverkoper je probeert te overtuigen om een diamant aan te schaffen bij een andere entiteit met een laboratoriumclassificatie, wees hun uitnodiging dan beleefd af. De werkelijke kwaliteit van die diamanten is veel minder dan wat ze afbeelden om “waar” te zijn.

Voor het selecteren van prachtige 2 Karaat Diamant verlovingsringen met een uitzonderlijke waarde, volg onze deskundige aanbevelingen:

 • Diamantvorm: Diamantvorm wordt voornamelijk geselecteerd op persoonlijke voorkeur en stijl. Match je Shape met een omgeving die complementair is en stabiliteit biedt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de hoeken van een prinsesgeslepen diamant beschermd zijn met pennen.
 • Diamant geslepen: Diamant Slijpen is de belangrijkste van de 4cs aan diamanten. Het dicteert hoeveel glans en schittering een diamant heeft. Kies alleen een uitstekende of ideale snit voor 2 karaat diamant verlovingsringen.
 • Diamond Clarity: Vlekken en insluitsels zijn niet met het blote oog te zien met een VS1 Clarity grade. Hoewel je meer kunt betalen voor een hogere Clarity grade, zal het verschil niet merkbaar zijn.
 • Diamantkleur: Voor het blote oog zal een diamant in de G tot I reeks kleurloos lijken en veel minder kosten dan die in de D tot F reeks.
 • Online Diamant Engagement Ringen Verkoper: Kies alleen een gerespecteerde diamantdealer met hoogwaardige certificaten en jarenlange ervaring. Wij raden u aan om te kiezen uit de James Allen, Brian Gavin Diamonds of Blue Nile inventarisaties.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER 2 KARAATS DIAMANTEN VERLOVINGSRINGEN

We krijgen veel vragen over 2 karaat diamanten verlovingsringen. Hier beantwoorden onze experts topvragen van onze lezers.

Hoeveel is een 2 karaats diamanten ring?

De prijsklasse voor 2 Carat Diamond Engagement Rings kan variëren van 5.000 tot 60.000 dollar. U kunt bijvoorbeeld een prachtige steen zoals deze Princess Cut vinden voor 20.640 dollar.

U kunt ook gemakkelijk een slecht geslepen, doffe 2 Karaat Diamant vinden voor 60-80% minder dan de kosten van een Excellent geslepen, uitzonderlijk briljante Diamant. Bijvoorbeeld, deze prinses Cut in 14k witgoud is genoteerd voor 8.040 dollar. Het is Cut grade is “Very Good” en het is licht inbegrepen. Hoewel het misschien een goede deal lijkt, mist de diamant schoonheid en glans.

Daarom raden wij u aan om voor elke steen die u bekijkt de 4cs aan diamanten te evalueren. Door u te concentreren op kwaliteit boven het specifieke karaatgewicht krijgt u het mooiste voor uw budget. Dit is vooral belangrijk voor grotere stenen zoals 2 Karaat Diamant verlovingsringen.

Wat is de gemiddelde prijs van een 2 karaats diamant?

De gemiddelde prijs van een goed geslepen 2 karaats 2 karaats briljante diamanten ring is $20.820,-. Verschillende factoren beïnvloeden de prijs van diamant verlovingsringen, waaronder de diamantvorm, het type zetting en de Clarity grade. Zo kun je bijvoorbeeld een prachtige 2.20 karaats ronde snede vinden in een kanaalinstelling voor 20.840 dollar of een prachtige 2.20 karaats perensnede in een haloinstelling voor 24.560 dollar.

Om de beste waarde te vinden, vergelijk meerdere 2 karaats verlovingsringen alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Wordt een 2 karaats diamant beschouwd als groot?

Een 2 karaats diamant wordt als groot beschouwd, omdat het gemiddelde karaatsgewicht voor diamanten verlovingsringen 0,9 karaat bedraagt. Met 2 karaat verlovingsringen is de diamant opvallend en opvallend. Als u een prachtige steen selecteert die goed gesneden is, zoals deze Round Brilliant in 14k witgoud, zal uw ring zeker aandacht krijgen.

2 KARAAT DIAMANTEN VERLOVINGSRINGEN: INSPIRATIEBRON

Voor 2 karaats verlovingsringen is een grote verscheidenheid aan stijlen beschikbaar. Hier bieden wij inspiratie voor alles, van moderne solitaire meubelen tot vintage ontwerpen op maat.

2 karaat Solitaire verlovingsringen van de patiencespeler

 • Princess Cut Engagement Ring in Platina
 • Kussen Gesneden Verlovingsring in 14k Rozengoud

2 karaats Halo verlovingsringen

 • Ronde Halo Verlovingsring in Platina
 • Gedraaide ronde halo verlovingsring in 18k witgoud

2 karaats Pavé verlovingsringen

 • De verlovingsring van de kathedraal Pavé in 14k witgoud
 • Franse Pavé verlovingsring in 14k geelgoud

2 karaats Vintage Engagement Ringen

 • Ronde, gesneden vintage verlovingsring in platina
 • Ronde, gesneden Vintage verlovingsring in 14k witgoud

2 karaats unieke verlovingsringen

 • Dubbele rij Rollover Twist Twist Diamond Engagement Ring in 14k witgoud
 • De verlovingsring van de kathedraal Solitaire in 14k rozengoud

2 karaats Kanaal Set Engagement Ringen

 • Princess Cut Channel Set verlovingsring in 14k witgoud
 • Prinses Gesneden Verlovingsring in 14k witgoud

2 Carat Side-Stone Engagement Rings (2 karaat kantstenen verlovingsringen)

 • Hartvormige diamanten verlovingsring in 18k witgoud
 • Princess Cut Side Stone verlovingsring in 14k witgoud

Andere 2 karaat 14k witgouden 14k witgouden verlovingsringen

 • Ronde afgeknipte verlovingsring in 14k witgoud
 • Prinses Gesneden Pavé Verlovingsring in 14k witgoud

Conclusie

Het vinden van een opmerkelijke 2 Carat Diamond Engagement Ring wordt het beste gedaan door te focussen op de elementen die maximale schoonheid en waarde bieden – met het kopen bij een gerespecteerde online dealer. Houd deze gids bij de hand tijdens uw zoektocht naar diamant en voel je vrij om ons te bereiken met eventuele vragen.

Wij helpen u graag bij het navigeren door de rotsachtige wateren van het kopen van diamant. Neem vandaag nog contact met ons op en wij zullen u helpen bij het beoordelen en zoeken naar diamanten verlovingsringen van hoge kwaliteit.