Paarse Diamanten

OORSPRONG VAN DE KLEUR VAN PAARSE DIAMANT

Net als bij andere Fancy Color Diamonds bestaat er waarschijnlijk een onzuiverheid in de samenstelling van paarse diamanten. Hoewel er geen consensus bestaat over de oorzaak van de paarse kleurschakering van de paarse edelsteen, zijn er grote hoeveelheden waterstof en boor in de steen aanwezig. De bijzondere manier waarop deze elementen in het kristal op elkaar inwerken, speelt waarschijnlijk een rol bij de vorming van de duidelijke paarse tint. Sommige juweliers geloven ook dat de druk tijdens de reis van de paarse diamant naar de mantel van de aarde de tint van de steen heeft beïnvloed.

Wanneer u op zoek bent naar een paarse diamant, kijk dan naar een diamant die niet met kleur behandeld is. Als je niet zeker weet hoe je onderscheid moet maken tussen een “zuivere” steen en een met kleur behandelde steen, ga dan naar een professional.

DE INTENSITEITSNIVEAUS VAN PAARSE DIAMANT

Paarse diamanten verschijnen in verschillende kleurintensiteitniveaus en volgen de GIA gradatieschaal voor Fancy Diamonds. Naarmate de rijkdom en verzadiging van een paarse diamant toeneemt, neemt ook de kleurkwaliteit toe.

De GIA-indelingsschaal is als volgt:

  • Zwak
  • Zeer licht
  • Licht
  • Edel licht
  • Edel
  • Zinvol Intensief
  • Fancy Levendig, Fancy Diep of Fancy Dark

Naast de overwegend paarse stenen, bevatten veel paarse diamanten een secundaire kleur of boventoon. De meest voorkomende secundaire kleuren zijn roze, roze en grijsachtig. Sommige paarse stenen bestaan ook met rode en bruine boventoonkleuren.

Secundaire kleuren doen meestal afbreuk aan de algemene schoonheid en waarde van een diamant – met uitzondering van een paarsachtige roze steen. Purperroze diamanten worden beschouwd als net zo waardevol als overwegend roze stenen, zoals deze 0,79 karaat intens roze paarse diamant.

Paarse diamanten met verbeterde kleuren vertonen vaak een hogere verzadiging en een oranje fluorescentie. Als u niet zeker weet of een diamant een kleurbehandeling heeft ondergaan of natuurlijk is, neem dan contact op met een van onze experts voor een professioneel advies.

DE ZELDZAAMHEID EN DE PRIJZEN VAN PAARSE DIAMANT

Terwijl paarse diamanten niet zo zeldzaam zijn als andere kleurendiamanten zoals rood, roze of blauw, is een zuiver paarse diamant vrij moeilijk te vinden. De meerderheid van de paarse diamanten worden gevonden met boventoon kleuren. Heel zelden kopen onze klanten een paarse diamant zonder boventonen.

Paarse stenen met een modificerende kleur zoals roze zijn minder duur dan een “puur” paars. Bijvoorbeeld, is deze 0.42 karaat Fancy Pink Purple Diamond Round Cut geprijsd op $15.210 en deze 0.40 karaat Fancy Deep Pinkish Purple Cushion Cut is geprijsd op $38.100.

Hoewel het een uitdaging is om een “pure” paarse diamant op de markt te vinden, kunt u bij een zeldzame gelegenheid een diamant van een topverkoper als Leibish & Co. In het algemeen, verwacht dat de prijs vrij hoog zal zijn op een overwegend paarse diamant, en zelfs voor velen met een secundaire toon.

PAARSE DIAMANTEN VERLOVINGSRING INSTELLINGEN

Een paarse diamant zal waarschijnlijk de kop omdraaien, ongeacht de ring waarin hij zich bevindt. Hier geven wij u wat inspiratie voor verschillende stijlen beschikbaar. Merk op dat de ringen stenen van andere kleuren bevatten, wat eens te meer bewijst hoe zeldzaam een paarse diamant is.

Stijl 1: Zijsteenzetting

Het toevoegen van kleinere stenen aan uw paarse diamanten verlovingsring biedt extra karaatgewicht en stijl.

Voorbeeld van zijdelingse steenzetting: Paars stralingscentrum met gele stralende stenen aan de zijkant

Stijl 2: Pavé-instelling

Maximaliseer de schittering van uw verlovingsring met een pavé setting, inclusief kleinere stenen langs de band.

Voorbeeld van een Pavé-instelling: Argyle Tweeling Roze Paarse Paarse Peren Vorm Diamantring

Stijl 3: Halo-instelling

Overweeg een halo setting om een prachtige paarse steen te omringen. U vergroot de oppervlakte van uw ring en benadrukt uw middendiamant.

Voorbeeld van een halo-instelling: Edel roze paarse kussens Millprong Halo