Diamant kopen met certificaat

Diamant kopen met certificaat
Een echte diamant is niet goedkoop, de prijs van een diamant wordt bepaald door verschillende factoren. U kunt bij betrouwbare juweliers een diamant kopen met certificaat in Antwerpen. Naast eigen certificaten zijn er ook onafhankelijke certificaten die u kunt aanvragen. Hier zijn overigens wel kosten aan verbonden. In dit artikel noemen we enkele aspecten die aan bod komen, en de organisaties die certificaten toekennen.

Diamant kopen met certificaat van de winkel

Een gerenommeerde diamant handelaar heeft geen baat bij het uitgeven van een onbetrouwbaar certificaat. Dat zal de reputatie van de winkel schade toebrengen. De waarde indicatie kan wel onevenredig hoog uitvallen. Bij een diamant kopen met certificaat wordt onder andere gelet op het gewicht in karaat, de helderheid van de diamant, de kleur en de wijze waarop de edelsteen is geslepen.

Het is mogelijk een onafhankelijke organisatie in te schakelen zodat u een diamant kunt kopen met een certificaat van een derde partij. Deze instanties verzorgen onafhankelijke certificaten:

  • De Hoge Raad voor Diamant ofwel HRD in Antwerpen. Dit is het grootste laboratorium ter wereld met een betrouwbare certificering.
  • De Gemonological Institute of America ofwel GIA is een vakkundige organisatie die werkt zonder winstoogmerk waarmee objectiviteit gewaarborgd blijft.
  • De International Gemological Institute ofwel IGI heeft meerdere laboratoria verspreid over de hele wereld waaronder Antwerpen. Ze geven ook onderwijs op het gebied van certificering.

Bij een diamant kopen met certificaat kunt u volstaan met een certificaat van de leverancier, maar zouden we het toch aanraden om met certificaat van het originele instituut te krijgen. Het is ook mogelijk om tegen betaling een onafhankelijke toetsing uit te laten voeren.
Kom langs bij Di Amore voor uw diamanten met certificaat.