Hoeveel karaat kies ik voor haar unieke verlovingsring?

Ga je binnenkort op één knie voor je geliefde? Dan wil je haar natuurlijk wel een prachtige en unieke verlovingsring presenteren. In de meeste gevallen wordt er bij een verlovingsring gekozen voor een ring met een fraaie diamant. Deze zal, net als jullie liefde, altijd blijven schitteren. Maar hoe zit het met het aantal karaat, wat is een karaat eigenlijk en wat is de prijs van diamant bij een verlovingsing? Di Amore legt het je graag uit, zodat jij straks de perfecte ring om de vinger van je geliefde mag schuiven.

Wat houdt een karaat in?

Als het gaat om diamanten komt al snel de term ‘karaat’ voorbij. Toch is lang niet voor iedereen duidelijk wat dit begrip nu precies inhoudt. Het is eigenlijk vrij eenvoudig: een karaat is een eenheid waarmee het gewicht van een diamant wordt aangegeven. Een enkele karaat staat voor 0,2 gram. Hoe groter de diamant, des te meer karaat hij dus heeft. Het gewicht van een diamant zegt echter nog niets over de kwaliteit ervan, terwijl juist dat het belangrijkste is.

Hoeveel karaat heeft een verlovingsring?

De meeste verlovingsringen beschikken over 1.0 tot 1.18 karaat aan diamanten. Deze groottes zijn dan ook bijzonder goed verkrijgbaar. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een ring met een grotere diamant. Let hierbij dan wel op de kwaliteit van de diamant, die van doorslaggevend belang is voor de schoonheid van de ring. Bij Di Amore in Antwerpen ben je altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit diamanten, waarmee je je verlovingsring volledig kunt perfectioneren. Kom gerust eens langs of kijk alvast rond op onze website om ons gevarieerde aanbod aan verlovingsringen met diamanten te bewonderen.

Wat is de prijs van een verlovingsring met diamant?

Wat je voor een verlovingsring met diamant betaalt is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Zo gaat het namelijk niet alleen om het gewicht, maar vooral ook om de helderheid van de diamant of diamanten. Daarnaast ben je doorgaans goedkoper uit wanneer je kiest voor een aantal kleinere diamantjes in plaats van één grotere diamant. De deskundige medewerkers van Di Amore lichten graag toe wat de verlovingsring met diamant van jouw voorkeur moet kosten.

Voor welke ring kies je?

Misschien heb je al een helder idee over met welke verlovingsring met diamant je jouw geliefde gaat verrassen. Het kan ook zijn dat je nog wel wat advies kunt gebruiken. Weet dan dat je altijd terecht kunt bij Di Amore. We helpen je graag bij de keuze voor de ideale verlovingsring. Het mooiste is als de ring van jouw keuze perfect past bij je geliefde. Zo zal een bescheiden dame zeer content zijn met een stijlvolle, maar ingetogen verlovingsring. Daarentegen is een opvallende verlovingsring juist weer perfect voor een flamboyante dame. Op de ring worden vervolgens één of meerdere diamanten van hoge kwaliteit geplaatst, zodat hij helemaal af is.