Prinses geslepen diamant: Instellingen voor snijkwaliteit en verlovingsring eigenschappen

KOPEN VAN EEN PRINSES GESLEPEN DIAMANTEN RING?

Aanbeveling:

 • Stijlen instellen. Princess cuts zijn vrij veelzijdig en werken met alles van een eenvoudige solitaire tot uitgebreide vintage stijlen. Mijn persoonlijke favoriet voor princess cuts is een mooie channel set band.
 • Kleur: I Kleur of beter. H Color of I Color met een Princess Cutwill geeft u de beste waarde.

Hoger gaan in diamantkleur (naar D, E, F, of G Diamond Color) geeft je een incrementeel voordeel, maar ik ben er niet van overtuigd dat het de incrementele prijs waard is. 

Tenzij u kiest voor een geelgouden of roségouden instelling, adviseer ik geen J-kleur met Princess Cuts omdat ze iets meer kleur behouden dan de Round Brilliants.

 • Duidelijkheid: Blijf bij VS2 helderheid SI1 helderheid voor de beste waarde.

SI2 en I1 helderheid Princess Cut diamanten zijn in zeer korte tijd beschikbaar door de hoge kwaliteit van de ruwe diamant waaruit Princess Cut Diamonds worden geslepen.

VS1, VVS2, VVS1, VVS1 en Intern foutloos (IF, of FL) zijn geweldig, maar waarom meer geld uitgeven als ze er allemaal hetzelfde uitzien (schoon)?

 • Geslepen parameters voor geslepen diamanten:
  • Diepte: 65% tot 75% (onder 70% is zeer moeilijk te vinden)
  • Tabel: Onder de 75% (Hierover zijn twee denkscholen, de Kleine Tafelschool en de Normale Tafelschool.  Probeer en kijk naar beide – onder 68% tabel en boven 70% tabel en zie wat u verkiest.  Slechts één noot – kleine tafels zijn veel moeilijker te vinden)
  • Pools/Symmetrie: Goed, zeer goed of uitstekend
  • Lengte/breedteverhouding: 1.00 tot 1.05 voor vierkante prinsesbesnoeiing


De prinses Cut – Modern Cut wint in Populariteit

Volgens Wikipedia’s artikel over Diamond Cut werd de moderne Princess Cut in 1960 voor het eerst geïntroduceerd door A. Nagy uit Londen.

De Princess Cut wordt algemeen beschouwd als de runner-up van de Round Brilliant in de huidige markt.  Volgens de grafiek van Jogia Diamonds’ blog waarnaar ik verwijs in mijn artikel over Diamond Shapes, is 23% van de zoekopdrachten op hun site voor Princess Cuts.

Dat is nog steeds een verre schreeuw van de 64% voor Round Brilliants, maar beschouw dat de tweede runner up was de Emerald Cut met slechts 3% van de zoekopdrachten.  De Princess Cut staat vierkant op de 2e plaats.

Een droom voor diamantfabrikanten

Zoals ik in mijn artikel over Diamond Shapes vermeld, is de Princess Cut een favoriet van diamantslijpers om een zeer belangrijke reden – de opbrengst van ruwe diamant.  Bekijk de foto links.

Stel je nu voor dat je dat stuk ruw in het midden in tweeën snijdt.  Wat je nog over zou hebben, zijn in principe twee prinsessensnedesjes!  Het enige wat je nog moet doen, is structuur toevoegen aan de bovenkant van de steen en briljante facetten.

Stelt u zich nu eens voor hoeveel diamantmateriaal u zou verliezen als u uit dat stuk ruwe diamant een Round Brilliant zou slijpen.  Het verschil is vrij groot:

Waarom prinses geslepen diamanten goedkoper zijn

Een Round Brilliant zal meestal rond de 40% opleveren (wat betekent dat een gezaagd stuk ruwe diamant van 1 karaat een 0.40ct geslepen ronde diamant zal opleveren) terwijl een Princess Cut een opbrengst van 80%-90% zal opleveren!  Dit is de belangrijkste reden waarom al het andere gelijk is, een Princess Cut is goedkoper dan een ronde diamant.

Een andere uitvloeisel van dit fenomeen is dat Princess Cuts alleen worden gemaakt van ruwe diamantkristallen van zeer hoge kwaliteit en zeer goed gevormd, die meestal ook correleert met schonere ruwe diamant.

Duidelijkheidsrangen

De selectie van de helderheidscategorieën op Princess Cut Diamonds is dus met name tot in het topsegment verwrongen.  U zult nooit een grote selectie van SI2 en I1 Princess Cuts vinden.

Voor mijn voormalige werkgever, Leo Schachter, was dit altijd een probleem, want zij leverden grote Princess Cut programma’s aan de grote winkelketens.  Het was altijd een probleem om aan de vraag van SI2 en I1 Princess Cut te voldoen.

Aan de andere kant, het feit dat ze grotere tafels hebben betekent dat het waarschijnlijker is dat een SI helderheid diamant niet oogschoon zal zijn zoals je kunt zien met deze diamant. Er is een grotere kans dat het zichtbaar is als je recht naar beneden in de diamant kijkt (de gebruikelijke manier waarop mensen naar een diamant kijken als deze eenmaal in een ring is gemonteerd).

Het kopen van de beste diamant voor een Princess Cut Engagement Ring

Nu je meer vertrouwd bent met de achtergrond van de Princess Cut, kun je direct de informatie vinden die relevant is voor de consument.

Kleur

Als het op kleur aankomt, moet je iets voorzichtiger zijn met een Princess Cut diamant dan met een Round Brilliant.  Omdat beide briljante sneden zijn, slagen ze er allebei in om het licht te hakken, zodat de ware kleur van het ruwe materiaal moeilijker waarneembaar is.

Maar omdat het lichtopbrengst van de Round Brilliant superieur is, is het ook beter in het geheim houden van de ware kleur van uw diamant.  Daarom raad ik u aan om bij de aankoop van een Princess Cut diamant een H of I Color Diamond te kiezen.

Zoals je kunt zien aan deze prachtige diamant, kan een I kleur er perfect helder uitzien in een prinses geslepen, zolang de proporties maar fijn zijn en de oogschoon.

Dingen om te overwegen

Je kunt hoger gaan dan H, maar ik persoonlijk geloof niet dat de incrementele witheid die je krijgt de incrementele prijs waard is die je moet betalen.

Een ding om in gedachten te houden, is echter, als u uw diamant te kopen om het te hebben ingesteld in een Engagement Ring, dan moet u ervoor zorgen dat de kleur van uw middelste steen overeenkomt met de kleur van het accent diamanten.

Helderheid

Wat betreft Clarity, een Princess Cut is ook vergelijkbaar met de Round Brilliant in die zin dat het een fatsoenlijke schuilplaats van insluitsels is.  Een ding dat u moet onthouden Princess Cuts, echter, is dat er ernstige problemen van duurzaamheid zijn.

Omdat Princess Cuts vier scherpe hoeken hebben, zijn ze gevoelig voor chippen (En je dacht dat Diamonds Were Forever!). Als een opname in een van de vier hoeken van de diamant, dat zal de kans op de diamant chippen sterk verhogen.

Als je de diamant al in een ring koopt, is dit minder een probleem, tenzij je denkt dat je de steen in de toekomst in een nieuwe ring wilt laten resetten.

Aanbevolen Duidelijkheid voor Princess Cuts

Met Round Brilliant Cuts raad ik aan om SI2’s of zelfs I1’s te kopen waarvan is bevestigd dat ze oogschoon zijn.  Met Princess Cuts, echter, is het iets moeilijker te doen, omdat ze zo weinig en ver daartussen zitten.

Dus, met Princess Cuts, adviseer ik het kopen van VS2 of SI1 helderheid diamanten die zijn bevestigd als oogschoon (je kunt dit doen met een tool zoals James Allen’s Virtual Loupe).

Snijkwaliteit

Misschien wel het lastigste deel van het kopen van de beste steen voor een Princess Cut Diamond Ring is geslepen kwaliteit.  Met Rounds is het gemakkelijk.  GIA vertelt u hun mening, en u kunt erop vertrouwen.

Maar met Princess Cuts ben je vrij veel op jezelf aangewezen.  GIA zal alleen Pools en Symmetrie sorteren op een Princess Cut diamant.  In tegenstelling tot Rounds bestaat er in de industrie geen brede consensus over welke parameters de perfecte Princess Cut vormen.

Daar is natuurlijk een goede reden voor.  Zoals ik al eerder zei, is de hele ontstaansgeschiedenis van deze slijpvorm voortgekomen uit de wens om het diamantverlies op de slijpschijf tot een minimum te beperken.  In tegenstelling tot de premium geslepen ronde diamanten, zijn de Princess Cuts zo geslepen dat ze passen bij de vorm van de ruwe diamant, en niet omgekeerd.

Ruwe diamant

Dus als een stuk ruwe diamant toevallig de vorm heeft van een goed geproportioneerde Princess Cut diamant, dan zal het toevallig als één geheel eindigen. Maar als een stuk ruwe diamant toevallig de vorm heeft van een zeer diepe en niet goed geproportioneerde Princess Cut, dan zal het helaas ook als één geheel eindigen.

Diamantslijpers willen niet gedwongen worden om zich te houden aan één specifieke standaard van Princess Cut diamanten juist hierdoor.  Ze hebben de flexibiliteit nodig om hun geslepen diamant aan te passen aan de ruwe diamant.

Totale diepteaanbeveling

Zoals ik al eerder in de Bottom Line aanbeveling heb gezegd, zoek naar een totale diepte tussen de 65% en 75%.  Over het algemeen is lager is beter.  Ik geef de voorkeur aan stenen in het bereik van 68% tot 73%.  Ze lijken de beste balans van schittering te geven aan de grootte.

Voor het Tabel Percentage raad ik aan om onder de 75% te blijven.  Zoals ik in de inleiding al zei, zijn er twee denkscholen over Princess Cut tafelmaten.

Als je je gaat richten op kleine tafelprinsessensnedesjes, dan zien deze er over het algemeen beter uit met dieptepercentages in de 74-77% range.

Tafels en diepgroottescholen van het denken

Het ene kamp zweert bij kleine tafels (68% en lager), terwijl anderen beweren dat het er echt niet toe doet, dus ze gaan gewoon mee met wat de ruwe natuur produceert – iets grotere tafels in de 73%-78% range om mee te gaan met dieptes die in de 76/77% range kruipen.

Kleine tafels zijn de serieuze minderheid in de industrie, dus wees u ervan bewust dat als dat uw smaak is, u het misschien moeilijker vindt om een diamant te vinden.