Oranje Kleur Diamant: Alles wat u nodig heeft

OORSPRONG VAN DE KLEUR VAN ORANJE DIAMANT

De aanwezigheid van stikstof in de diamant is de belangrijkste bron van de oranje kleur, net als bij gele stenen. Het verschil tussen oranje en gele diamanten is hoe de stikstofatomen worden gegroepeerd tijdens de vorming van de diamant. Het arrangement, dat hyper-specifiek wordt genoemd, absorbeert hints van blauw en geel licht, waardoor een oranje kleur ontstaat.

Net als gele en bruine diamanten hebben oranje diamanten een bijnaam en worden ook wel pompoendiamanten genoemd. De bijnaam is te danken aan hun gelijkenis met de kleur van de grote pompoen en een beroemde 5,54 karaats steen genaamd de pompoendiamant.

NIVEAUS VAN ORANJE DIAMANTINTENSITEIT

De kleurintensiteitniveaus voor oranje diamanten worden door de GIA geclassificeerd als Faint Orange, Very Light Orange, Light Orange, Fancy Light Orange, Fancy Light Orange, Fancy, Fancy Intense Orange, Fancy Vivid Orange en Fancy Deep Orange. De laatste twee kleurintensiteitniveaus zijn het meest gewenst en het duurst.

Net als andere Fancy Colored Diamonds heeft de oranje diamant vaak een secundaire of boventoon, zoals geel of bruin. Deze 0,93 karaats levendige geeloranje diamant is een voorbeeld van een prachtige oranje tint met een lichte geelachtige tint.

DE ZELDZAAMHEID EN DE PRIJZEN VAN ORANJE DIAMANT

Een zuiver oranje diamant, zonder boventoonkleuren, wordt beschouwd als een van de zeldzaamste stenen die er bestaan. Het is moeilijk om zeldzaamheid te rangschikken, maar gemologen beschouwen oranje diamanten vaak als de vierde of vijfde zeldzaamste kleur, net na rood, violet, roze en blauw.

Net als alle andere natuurlijke Fancy Color Diamonds worden de  in de zuiverste vorm met één enkele kleur als de meest waardevolle beschouwd. De GIA sorteert zelden een oranje steen als een pure kleur, waardoor ze zeer moeilijk te vinden zijn – en als je dat doet, zijn ze erg hoog geprijsd. Bijvoorbeeld, dit is een ongelooflijk zeldzame en dure fancy levendige oranje diamant.

Oranje diamanten dalen dramatisch in prijs als ze een secundaire of wijzigende kleur hebben. De meerderheid van de oranje diamanten worden gevonden met een vorm van een kleurcombinatie. Oranje diamanten bevatten vaak secundaire tinten bruin, bruinachtig, geel, geel, geelachtig, bruingeel en rozeachtig. Er kunnen andere combinaties bestaan, maar dan in de volgende kleuren: bruin, geel of roze.

ORANJE DIAMANTEN VERLOVINGSRING INSTELLINGEN

Als je het geluk hebt een oranje diamant te kopen, zorg er dan voor dat deze goed staat. Vind hieronder inspiratie voor mooie oranje diamanten verlovingsringen.

Stijl 1: Zijsteenzetting

Accentueer je oranje diamant met kleinere zijdiamanten. Kies kleurloze diamanten om de oranje middensteen te helpen opvallen.

Zijstenen als voorbeeld: Diep bruinachtig bruinachtig geelachtig oranje perendiamant ring

Stijl 2: Cross Over pavé setting

Markeer de originaliteit van uw oranje diamant met een sierlijke ring zetting. Denk aan een pavéstijl met kleinere diamanten die langs de band zijn ingebed.

Cross Over pavé setting voorbeeld: Zin in Intensief Geel Oranje Diamant en Goud verweven kruislingse ring

Stijl 3: Prong het plaatsen

Til je oranje diamant boven de rest van de ring in een prong setting voor een uitgesproken look.

Voorbeeld van een pronginstelling: Zin in diep geelachtig oranje rond briljante diamantring