De opkomst van Antwerpen als

De Diamanten Centrum van de Wereld

De Antwerpse diamantwijk, ook bekend als de Diamond Quarter is een gebied binnen de stad Antwerpen, België. Antwerpen was in de 16de eeuw een groeiende en bloeiende stad. Tegen die tijd heeft Antwerpen al een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van diamant-werkende technieken.

De industrie werd getransformeerd toen Lodewijk van Berken bedacht een nieuwe vorm van diamantslijpen werktuig, de scaif, die de oprichting van de sprankelende, veelzijdige diamant ingeschakeld. Dit trok veel ambachtslieden naar Antwerpen. Begin 2012, is een heel groot deel van de edelsteen en diamant slijpen en polijsten werk verplaatst naar centra met laag loon.

Ongeveer 84% van de werelds ruwe diamanten passeert minimaal één keer via de diamantwijk in Antwerpen, daarmee is Antwerpen de grootste diamant district in de wereld met een omzet van meer dan 54 miljard dollar per jaar. Daarom natuurlijk is er ook een groot aantal juweliers in dit centrum, zodat het winkelend publiek en diamant liefhebbers te krijgen wat ze willen, voor de meest aantrekkelijke prijzen, rechtstreeks van de bron.

Welkom op onze Showroom

Om uw diamant rechtstreeks te krijgen van de bron aan onvergelijkbare prijzen, bezoek ons nu in onze showroom

VIND ONS

Over Ons