1 karaat diamanten ring: de deskundige aankoopgids voor experts

Bang om te worden opgelicht? Wilt u uw geld niet verspillen? Verward door alle keuzes? Neem contact met ons op.


Wanneer u een duur item koopt, zoals een 1 karaat diamanten verlovingsring, wilt u er zeker van zijn dat u de maximale waarde voor uw geld krijgt – en de meeste schoonheid.

Een breed assortiment van 1 karaat diamant bestaat zowel in online markten als in lokale diamantjuweliers. Niet alleen zijn er aanzienlijke verschillen in schoonheid tussen deze diamanten, er zijn ook aanzienlijke verschillen in prijs.

En een hogere prijs betekent niet altijd een betere diamant.

Deze gids voor 1 karaat diamanten verlovingsringen kan u helpen de beste aankoop te doen. Om een buitengewone, head-turning 1 karaats Diamantring te vinden, lees verder.

1 KARAATS DIAMANT PRIJSSTELLING

Een 1 karaats diamant verwijst eenvoudigweg naar het gewicht van de diamant. 1 karaat is gelijk aan 200 milligram, of 0,2 gram. Om het in perspectief te plaatsen: een 1 karaats diamant weegt ongeveer hetzelfde als een kwart van een rozijn.

Qua prijsstelling zijn diamanten allemaal per karaat geprijsd. Een 0,50 karaat diamant kan bijvoorbeeld een prijs van $1400 per karaat hebben. De prijs van de diamant voor de steen zou $1400 x 0,50 zijn, wat gelijk staat aan $700.

Bovendien stijgen de diamantprijzen per karaat naarmate u een hoger gewicht ‘categorieën’ bereikt. De diamantprijzen stijgen exponentieel met het gewicht door de hogere gewichtswaarde van de diamant en de hogere prijs per karaat voor de hogere gewichtsklasse. Bijvoorbeeld, kan een 1 karaat Diamant worden geprijsd 4.615 dollar of meer per karaat zoals deze, terwijl een soortgelijke 2 karaat Diamant kan worden op 7.390 dollar of meer per karaat zoals deze diamant.

We benadrukken het woord ‘categorieën’, omdat de prijzen per karaat niet voortdurend stijgen naarmate het gewicht toeneemt. Diamanten zijn retailproducten die meer gedreven worden door emotie dan door verstand.

Hoewel het misschien voordelig lijkt om te zoeken naar een diamant die net onder een nieuwe gewichtscategorie ligt – zoals een 0,90-0,99 Karaat Diamant-dat is echt niet het geval. De zoektocht naar een “bijna” 1 karaats diamant is ongelooflijk populair geworden. Deze populariteit verhoogt de prijs voor die specifieke diamanten waardoor de kostenbesparingen minimaal zijn.

Uiteindelijk kunt u zoeken naar een 0,90ct+ diamant, maar we raden u aan er niet specifiek naar te zoeken, omdat u uw zoekpotentieel beperkt zonder echt iets op te slaan.

Diamantprijzen zijn vaak subjectief, want bij diamanten draait het allemaal om gevoelens. Deze eigenaardigheid van “gevoelens” binnen de diamantindustrie is de enige reden dat er veel slecht geslepen diamanten op de markt zijn.

Wij zijn hier om u te helpen voorkomen dat u een van die diamanten koopt.

WAAR EEN 1 KARAATS DIAMANTEN RING TE KOPEN

De wereld van diamanthandelaren is enorm, maar laat je daar niet door intimideren. Veel hoogwaardige en eerlijke diamanten juweliersverkopers zijn online en in de winkels te vinden.

Voor 1 karaat diamant raden wij aan een online verkoper te vinden, omdat deze meestal een grotere selectie van 1 karaat diamant van hoge kwaliteit heeft dan de lokale winkels. Ze bieden ook prachtige decors, gemaakt van 18k of 14k witgoud, geelgoud, roségoud of platina. Met de online optie, heeft u een grotere kans om een prachtige diamant te vinden voor een uitzonderlijke prijs.

Met onze jarenlange ervaring in de diamantindustrie hebben we verschillende diamanthandelaren kunnen keuren. Wij hebben een consistente pulse waarop u kunt vertrouwen en op welke bedrijven u kunt vertrouwen en welke bedrijven de beste diamantslijpsels produceren tegen een uitstekende prijs.

Als u gebruik maakt van deze of andere diamantdealers, houd dan rekening met het volgende:

 • Koop alleen 1 karaat diamant met een GIA & AGS certificaat.
 • Vergelijkingen voor prijs en schoonheid over verschillende websites alvorens tot aankoop over te gaan.
 • Zorg ervoor dat de diamantslijpvorm een ideale zaagsnede is, of een GIA-kwaliteit van uitstekende kwaliteit. Dit niveau van Cut maximaliseert de schittering, schittering en vuur van uw diamant. Diamantslijpen is het grootste element dat de algemene schoonheid en de glans van een diamant beïnvloedt.
 • Kies voor een hoogwaardige instelling voor uw verlovingsring, zoals die van 14k witgoud, geelgoud of roségoud.
 • Overweeg om een diamant expert te vragen om u te helpen bij het beoordelen van diamanten of om u te helpen bij uw zoektocht naar hoge kwaliteit 1 Karaat Diamanten.

HET VERSCHIL TUSSEN DIAMANTKARAAT EN GROOTTE VAN DE DIAMANT

Hoewel het gemakkelijk is om Diamantkaraat te verwarren met Diamantkaraat, is het een valkuil die net zo gemakkelijk kan worden vermeden.

Diamantkaraat verwijst specifiek naar het gewicht van de diamant. Het heeft geen invloed op het tafeloppervlak, de diepte of andere vormeigenschappen. Een grotere karaat betekent niet een grotere diamant.

De grootte daarentegen heeft te maken met de visuele verschijning van de diamant. Zo zal bijvoorbeeld een Marquise Shaped Diamond er waarschijnlijk groter uitzien dan een Round Brilliant Cut in dezelfde karaat, alleen maar vanwege zijn langgerekte vorm.

Verschillende componenten, zoals oppervlakte en diepte, spelen in op de grootte van de diamant. Zo lijken twee diamanten van dezelfde karaat meestal verschillend in grootte, afhankelijk van de vorm en de snijkwaliteit.

HELDERHEIDSCLASSIFICATIE VOOR 1 KARAATS DIAMANTRINGEN

Bij het bekijken van de 4 C’s (Slijpen, Kleur, Helderheid en Karaatsgewicht) van een 1 Karaats diamant is een belangrijk aandachtspunt Helderheid. Deze factor bepaalt hoeveel insluitsels, oppervlaktefouten (of vlekken) en extra facetten er in de diamant aanwezig zijn.

Vergelijkbaar met onze aanbevelingen voor Diamond Color, raden wij u aan om zelf de Clarity van een diamant te bekijken of de hulp in te roepen van een expert. Wat het blote oog kan zien is belangrijker dan alleen een GIA-beoordeling.

Zo zal bijvoorbeeld een oogzuivere diamant met een lage helderheid er identiek uitzien als een onberispelijke diamant, ervan uitgaande dat al het andere gelijk is (maar toch veel, veel minder kost).

Op dit moment is James Allen de enige leverancier die voldoende hoge kwaliteit beelden biedt op al hun diamanten om Clarity te beoordelen. Met hun technologie, bent u in staat om deze prachtige SI2 diamant te vinden die u bijna 25% bespaart ten opzichte van een middelmatige VS2.

De GIA-schaal van diamanthelderheid varieert van beste tot slechtste: intern foutloos (IF), zeer kleine insluitsels 1 (VVS1), zeer kleine insluitsels 2 (VVS2), zeer kleine insluitsels 1 (VS1), zeer kleine insluitsels 2 (VS2), kleine insluitsels 1 (SI1), kleine insluitsels 2 (SI2), insluitsels 1 (SI2), insluitsels 1 (I1) en 2 (I2).

Voor een verlovingsring van 1 karaat diamant raden wij over het algemeen een minimum van een VS2-kwaliteit aan, omdat de meeste insluitsels en vlekken met het blote oog onzichtbaar zijn. Mogelijk vindt u een SI1 met insluitsels aan de randen van de diamant, die, afhankelijk van de vorm, bedekt kan worden door de zettingsteken.

De maximale Clarity rating, binnen een redelijk budget, is meestal een VVS2, die met het blote oog geen insluitsels of vlekken geeft.

Vergeet echter niet dat een oogschone diamant het belangrijkst is als het gaat om Clarity, dus zorg ervoor dat u het zelf bekijkt of laat u bijstaan door een expert.

1 KARAAT DIAMANTEN RINGVORMEN VOOR 1 KARAAT DIAMANT

Een goed geslepen 1 karaats diamant met een prachtig ontwerp zal er prachtig uitzien in elke diamantvorm. Diamantvorm wordt daarom vooral geselecteerd op basis van persoonlijke voorkeur en stijl.

Voor degenen die zich zorgen maken over de grootte van de diamant, is er een verschil in oppervlakte tussen 1 Karaat Diamant vormen. Afhankelijk van hun verschillende tafelafmetingen (het bovenste, vlakke, geëgaliseerde oppervlak van een diamant), kan de 1 karaat groter lijken.

Onze grafiek hieronder geeft u inzicht in de verschillen in oppervlakte tussen diamantvormen:

Diamantvorm Tafeloppervlak bij benadering voor 1 karaat
Ronde briljante snede 6.5×6.5mm
Prinses Gesneden 5.51×5.51mm
Smaragd gesneden 6.68×4.95mm
Asscher Cut 5.61×5.61mm
Stralende Besnoeiing 5.78×5.78mm
Kussen knippen 5.83×5.83mm
Ovale Diamant 8.12×5.41mm
Peer gevormde diamant 9.05×5.45mm
Hartvormige diamant 6.56×6.56mm
Markiezin Diamant 10.38×5.19mm
Triljoen Diamant 7,74×7,74mm 7,74×7,74mm

1 KARAAT DIAMANT RING KLEUREN

Als we kijken naar een bereik van 1 karaat diamanten, dan is één van de 4 C’s om op te merken is Kleur.

De GIA geeft de kleur weer op een schaal van D tot Z, waarbij D de meest heldere, kleurloze diamant is, en Z een diamant met een gemakkelijk waarneembare gele of bruine tint.

Naast de GIA Color Grading, bekijk zelf de foto’s en video’s van de diamant – of laat u bijstaan door een expert.

James Allen stelt het goed in hun artikel over Diamantkleur, zeggende:

“De meeste mensen vinden het erg moeilijk (zo niet onmogelijk) om het verschil tussen de verschillende kleuren te zien. Het prijsverschil kan echter aanzienlijk zijn.”.

Om deze reden is het zorgvuldig kijken naar de diamant meestal de beste indicator voor de kleurkwaliteit. Het belangrijkste is dat u ervoor zorgt dat de diamant er wit uitziet in verhouding tot zijn zetting. Hier is bijvoorbeeld een prachtige K-kleurige diamant in een geelgouden solitaire zetting. Normaal gesproken zou een K-kleurige diamant een geelachtig tintje hebben, maar omdat hij in contrast staat met iets donkerder (het geelgoud), lijkt hij helder en levendig.

Aan de andere kant, hier is een soortgelijke K-kleurige diamant in een halo zetting. Zoals u kunt zien, is de tint van de K-diamant gemakkelijk op te merken.

Hoe beter een ronde diamant geslepen is (bijvoorbeeld een Brian Gavin Signature Hearts and Arrows Diamond, de beste die er is), hoe moeilijker het is om kleur te onderscheiden. Daarom is het belangrijker om je te richten op Snijkwaliteit dan op Kleur.

In het algemeen raden wij echter aan om een 1 karaats diamant in het bijna kleurloze G-I gamma te gebruiken. Voor het blote oog zal het er net zo kleurloos uitzien als diamanten in de D-F range, maar veel minder kosten.

Voor meer informatie over Diamantkleur en onze aanbevelingen kunt u onze Diamantkleurengids raadplegen.

HOE JE DE BESTE WAARDE VOOR EEN 1 KARAAT DIAMANTEN RING KRIJGT

Ons hoofddoel is om mensen te helpen stralende, hoogwaardige diamanten te vinden met een uitzonderlijke waarde. Wij willen dat u een prachtige diamanten verlovingsring vindt zonder meer te betalen dan u zou moeten betalen.

Om er zeker van te zijn dat uw diamant precies is wat de diamanthandelaar aangeeft, moet u ervoor zorgen dat de diamant wordt geleverd met een GIA- of AGS-certificaat. De GIA en AGS zijn de twee gerenommeerde en gerespecteerde diamantbeoordelingsinstanties die nauwkeurige en consistente rapporten voor diamanten uitgeven.

Als een diamantverkoper je probeert te overtuigen om een diamant aan te schaffen met een andere labo entiteit, wees hun uitnodiging dan beleefd af. De werkelijke kwaliteit van die diamanten is veel minder dan wat ze afbeelden om “waar” te zijn.

Om een prachtige 1 Karaat Diamant verlovingsring met de beste prijs-kwaliteitverhouding te selecteren, volgt u onze deskundige aanbevelingen:

 • Stop: Maximaliseer het vuur en de glans van uw diamant door alleen een Excellent geslepen diamant te kiezen. Geslepen is de nummer één factor van de schoonheid en waarde van een diamant.
 • Kleur: Kies een diamant in het bijna kleurloze G-I gamma, en voor het blote oog zal hij er net zo kleurloos uitzien als diamanten in het D-F gamma (en veel minder kosten).
 • Duidelijkheid: Diamanten met een VS1 en VS2 Clarity grade bieden de beste waarde voor wat met het blote oog te zien is. De meeste insluitsels en vlekken zullen bij deze cijfers onopgemerkt blijven.
 • Vorm: Kies een diamantvorm die persoonlijk en esthetisch aantrekkelijk is. Zorg ervoor dat het type instelling dat u wilt is complementair en fysiek veilig voor de Vorm.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER 1 KARAATS DIAMANTEN VERLOVINGSRINGEN

Hier geven onze experts antwoord op enkele van de belangrijkste vragen die lezers willen weten over 1 Carat Diamond Engagement Rings.

Hoeveel is een 1 karaat diamanten verlovingsring van 1 karaat?

Net als bij andere high-end producten kan de prijs van 1 Karaat Diamant Ringen drastisch variëren. Je zou een prachtige 1 karaat ronde briljante halo verlovingsring in 14K wit goud kunnen krijgen voor 8.110 dollar. Of je kunt een prachtige 1 karaat vintage verlovingsring in platina vinden voor 9.920 dollar. 

In plaats van te streven naar de goedkoopste prijs en product, wilt u een hoogwaardige verlovingsring vinden voor een goede prijs. Dit is immers een geschenk dat een leven lang meegaat. Volg de tips in deze gids om de beste waarde voor een verlovingsring te vinden, of neem contact op met onze experts voor persoonlijk advies.

Hoe groot is een 1 karaat diamanten ring?

Omdat Carat verwijst naar het gewicht van de diamant, niet naar de grootte, verschilt 1 Karaat Diamant in hoe groot ze zijn en hoe groot ze eruit zien. Ovale diamanten hebben bijvoorbeeld de neiging om er groter uit te zien dan Princess diamanten, omdat ze een grotere oppervlaktetafel hebben. Hoewel we weten dat de grootte en het karaatgewicht belangrijk is voor sommige kopers, stellen we voor om ons te concentreren op het kiezen van een goed geslepen diamant. Een verbluffende 1 karaat diamanten verlovingsring die fel fonkelt, zoals deze van James Allen, zal briljanter en opvallender zijn dan een saaie 2 karaat diamanten verlovingsring.

Hoeveel is een diamant van 1 karaat waard?

Het berekenen van de waarde van een 1 Karaat Diamant moet van geval tot geval worden bekeken. Afhankelijk van hoe goed de diamant is geslepen, hoeveel insluitsels hij heeft en hoe kleurloos hij is, zal het allemaal invloed hebben op hoeveel de steen waard is.

In het algemeen zijn diamanten mooie en betekenisvolle sieraden. Ze moeten echter niet als een investering worden beschouwd. Als u uw diamant zou verkopen, dan zou u geen break-even op de oorspronkelijke prijs. Waar je de diamant hebt gekocht en waar je hem doorverkoopt, maakt het een verschil op de waarde die je behoudt. Als u uw diamant online koopt en verkoopt – de beste optie – kunt u ongeveer 60-70% van de prijs van de diamant behouden.

Wat is de meest populaire maat diamant voor een verlovingsring?

De gemiddelde grootte van een verlovingsring in de Verenigde Staten is 0,9 karaat. Met dit karaatsgewicht is de diamant aanzienlijk, maar niet te groot en duur. Bijvoorbeeld, deze 0,9 karaat 14k witgouden ring kost 5.360 dollar. Het is mooi en tijdgebonden – en het past in veel budgetten. Andere 0,9 karaat opties zijn deze halo 14k witgouden ring en deze spalkstift 14k witgouden bestrating verlovingsring.

Wat is een goede karaatgrootte voor een verlovingsring?

Een goede karaatsmaat voor een verlovingsring is iets meer dan 0,5 karaat. Met 0,5 karaat zal de diamant merkbaar maar niet overweldigend zijn. Met 1,0 karaat is de diamant meer in het oog springend. Met een 2 karaat diamant of 3 karaat diamant verlovingsring, zult u de aandacht trekken, vooral als u een uitstekend geslepen diamant met veel glans kiest.

Het belangrijkste is om te streven naar een diamant die schittering en vuur heeft. Kies er een die oogzuiver is en er wit uitziet in verhouding tot de omgeving. Door je te focussen op deze basiselementen, zorg je ervoor dat je diamant mooi en sprankelend is, wat belangrijker is dan het karaatgewicht.

1 KARAAT DIAMANTEN VERLOVINGSRING MET 1 KARAAT DIAMANT INSPIRATIEBRON

Er is een grote verscheidenheid aan stijlen beschikbaar voor 1 karaat verlovingsringen. Hier bieden wij u inspiratie voor alles van vintage ontwerpen tot moderne solitaire meubelen.

1 karaat Solitaire verlovingsringen van de patiencespeler

 • Ronde Gesneden Verlovingsring in 18k Geel Geelgoud
  • Prinses Gesneden Verlovingsring in 14k witgoud
  • Six-Prong Solitaire verlovingsring in 14k witgoud

1 karaats Halo verlovingsringen

 • Prinses Gesneden Verlovingsring in 14k witgoud
  • Ronde afgeknipte verlovingsring in 14k witgoud
  • Halo verlovingsring in 14k geelgoud

1 Karaat Pavé verlovingsringen van Pavé

 • Franse Pavé Diamant verlovingsring in 14k witgoud
  • Ronde, geslepen Pavé verlovingsring in 14k wit goud
  • Stralende Gesneden Verlovingsring in 14k witgoud

1 karaats Vintage Engagement Ringen

 • Unieke ronde vintage verlovingsring in 14k witgoud
  • Vintage Overeenkomingsring in 14k witgoud, ovaal en vintage, in 14k witgoud
  • Gedraaide vintage verlovingsring in 14k witgoud

1 Carat Side-Stone Engagement Rings (1 karaat zij-steen verlovingsringen)

 • Drie-stenen verlovingsring in 14k witgoud
  • Erfgenaam Petite Milgrain verlovingsring in 14k witgoud
  • Gekleurde drie stenen verlovingsring in 18k witgoud

Als u op zoek bent naar een kleurrijk alternatief of een compliment voor een 1 karaat diamanten ring, overweeg dan edelsteen sieraden voor uw verlovingsring, zoals het kiezen van een roze saffier of smaragd.

CONCLUSIE

Het zoeken naar een 1 Karaat Diamantring lijkt in het begin misschien ontmoedigend, maar met de informatie in deze prijsgids, kunt u een briljante diamant selecteren bij een betrouwbare diamantdealer tegen een uitstekende prijs.

Als u hulp wilt bij het vinden van de perfecte diamant, neem dan vandaag nog contact op met onze experts en wij beginnen uw gratis zoektocht naar de verlovingsring.