Peervormige diamanten: Wat is de beste verlovingsring verhouding?

EEN DIAMANTEN RING IN DE VORM VAN EEN PEER KOPEN?

Bottom Line Aanbeveling:

Peer vorm diamanten (soms aangeduid als traandiamanten) zijn meestal gekoppeld aan een taps toelopende solitaire instelling als deze of een ingewikkelde halo instelling als deze

 • Kleur: H Kleur of beter

Pear Shapes (en andere zachte fantasievormen zoals Marquis en Oval) behoren tot de diamantvormen die de sterkste kleur laten zien.  De enige twee vormen die misschien meer kleur laten zien dan deze groepering zijn de Cushion Cut en Radiant Cut. 

In dat geval is het het beste om met H-kleur of hoger te blijven plakken om ervoor te zorgen dat uw steen er wit uitziet.  Dit geldt natuurlijk alleen als je de steen in wit goud of platina zet.  Als je het in geel goud of roségoud zet, voel je vrij om naar J of K te gaan en het geld te sparen of een grotere steen te kopen.

 • Helderheid

Blijf bij SI2 duidelijkheid of SI1 duidelijkheid voor de beste waarde.  Pear Shapes, zoals ronde briljante diamanten, zijn geweldig in het verbergen van insluitsels.  Aan het afgeronde uiteinde van de steen werken ze zowel als een ronde steen. 

Aan de puntige rand is het nog sterker in het verbergen van insluitsels waardoor het bijna onmogelijk is om onvolkomenheden te zien. 

Toch zal een geconcentreerde zwarte SI2 in het midden van de steen zeker zichtbaar zijn voor het blote oog, zodat je nog steeds niet kunt vertrouwen op een site met virtuele inventarisatie op hun woord met betrekking tot controles op oogschoonheid (zie mijn Blue Nile Review voor waarom dat is). Gebruik natuurlijk alleen een leverancier die foto’s van hoge kwaliteit aanbiedt (zoals James Allen).

Inspecteer de foto’s en vertrouw alleen op de netheid van de ogen van een verkoper als ze het zelf controleren (zoals James Allen).

 • Geslepen parameters voor kussengeslepen diamanten:
  • Diepte: Onder de 66%
  • Tabel: Onder de 66%
  • Pools/Symmetrie: Goed, zeer goed of uitstekend
  • Lengte/breedteverhouding: Gewoonlijk wordt tussen 1,55 en 1,75 als ideaal beschouwd
  • Net als bij kussensnedes zijn de voorgestelde parameters niet bijzonder streng.   Bij peervormen zijn de nummers op het certificaat veel minder belangrijk dan bij andere vormen (zoals ronde en prinses). 

Helaas zult u nooit de echt belangrijke zaken met betrekking tot de kwaliteit van de peervormige snit op een certificaat vinden.  Zo zou je bijvoorbeeld nooit de ronding van de ronde kant van een peervorm kennen door alleen maar naar het certificaat te kijken. 

Sommige perenvormen hebben zeer bolle ronde zijden, terwijl andere goed gebogen zijn. Sommige hellen afgerond naar het punt toe, terwijl andere recht zijn en naar een punt komen als een driehoek.  Bij Pear Shapes is het van cruciaal belang dat je tenminste een foto van de steen ziet en met eigen ogen ziet hoe hij eruit ziet.


De perenvorm – een klassieke schoonheid

Hoewel peren vormen zeker niet tot de meest populaire vormen van deze dagen behoren, moet ik bekennen dat ik persoonlijk een liefhebber van deze vorm ben.  Ik kan niet de vinger leggen op het specifieke aspect van deze vorm waar ik van hou, maar ik heb het gevoel dat ik weet wat het is.

Je ziet, de overgrote meerderheid van de peer vormen die er zijn absolute junk.  Ik weet dat als ik online ga om lezers te helpen die op zoek zijn naar peervormen, ik door 20-30 stenen kan kijken voordat ik er een vind met een mooie snit.

Goed gesneden perenvormen zijn een ware vondst

De meeste perenvormen die vandaag de dag worden gesneden zijn te kort en stomp.  Andere zijn te lang. Andere zijn niet goed afgerond aan de ronde kant van de steen.  De lijst gaat door en door.

Dus ik denk dat de reden dat ik dol ben op een prachtig gemaakte peervorm is simpelweg dat ik herken hoe bijzonder en zeldzaam ze zijn.  Het is gemakkelijk om een prachtige ronde briljant of prinses te vinden.  Ze zijn overal in de markt.  Maar om een goed gesneden peervorm te vinden is echt een vondst.

Lengte/breedteverhouding

Een van de meest voorkomende manieren waarop peervormen verkeerd worden gesneden is met een uit balans lengte/breedte verhouding. De meeste mensen vinden dat ze de voorkeur geven aan peervormen met een lengte/breedteverhouding van ongeveer 1,55 tot ongeveer 1,75.

Zoals u in het diagram rechts kunt zien, zien beide verhoudingen er natuurlijk uit voor de vorm, terwijl de steen met een verhouding van 2,0 L/W uit de klap lijkt te komen.  Waar je tussen 1,55 en 1,75 valt, is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur.  Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden uit het echte leven:

L/W Verhouding van 1,41

Ontvangende ratio’s

Zoals je op de foto links kunt zien, ziet een L/W-verhouding van 1,41 er al veel te kort en stomp uit voor een peervorm.  Deze steen ziet eruit als een licht uitgerekte ronde vorm – niet wat je in een peer zou willen zien.

L/W Verhouding van 2,17

Op de foto rechts zie je het tegenovergestelde uiterste.  Deze steen heeft een L/W verhouding van 2,17 wat veel te lang is voor een peervorm.

Mooie voorbeelden

En tenslotte, Goldilocks, zijn we bij de stenen gekomen die precies goed passen. Links en rechts ziet u prachtige voorbeelden van stenen die zich aan de tegenovergestelde kanten van het aanvaardbare bereik van L/W bevinden. Waar uw voorkeuren tussen deze twee grenzen liggen, is slechts een kwestie van welke vorm uw smaak aanspreekt.

L/W Verhouding van 1,53

L/W Verhouding van 1,78

Rechte vs. Curvy Pear Shapes

Terwijl de verhouding tussen lengte en breedte iets is wat je zelf kunt berekenen door de afmetingen van de diamant op het certificaat te bekijken, is het silhouet van de steen niet iets wat je alleen op papier kunt uitrekenen.

Hoe de diamant is gevormd, strikt in 2-dimensionale termen, is echt een van de belangrijkste aspecten van een perenvorm.  Dit is met name het geval bij peervormen (en misschien ook wel hartvormen), naast en boven alle andere vormen.

Unieke asymmetrie

De reden hiervoor is simpelweg dat het silhouet van de peervorm zijn signatuur is. Denk er eens over na – elke andere vorm is een symmetrische geometrische basisvorm.

Alleen de peervorm heeft deze unieke asymmetrische vorm met een andere boven- en onderkant.  Dus hoe de steen zich een weg baant van het ronde uiteinde naar de punt is waar het bij deze vorm om draait.

Driehoekige perenvorm

Gewone Misstap Pijlvormen

In deze sectie wil ik wijzen op een aantal vaak misvormde peervormen.

Ten eerste, aan de linkerkant, zie je wat ik graag de “driehoekige” peervorm noem.  Als je naar de foto kijkt, zul je zien waarom ik het dit noem.

Platte rug Peren

De linkerzijde van de steen (op deze foto) wordt verondersteld een perfect ronde halve cirkel te zijn. In plaats daarvan is het bijna plat.  Bovendien moeten de zijkanten van de steen iets meer gebogen zijn. Een nauw verwant aan de “driehoekige” peervorm is wat ik de “platte rug” peervorm noem.

Deze zijn in principe een stap beter dan de “driehoek” omdat het enige probleem de vlakke achterkant is, terwijl de zijkanten nog steeds de juiste kromming hebben.

https://www.diamonds.pro/wp-content/uploads/Too-Curvy-Pear-Shape-Diamond-300x226.jpg

Te gebogen peer

Te gebogen peren

De volgende misvormde peer is wat ik de “te gebogen” of “te brede” peervorm noem.  Zie de foto rechts.

Hier zul je merken dat de kanten die naar het punt toe komen dit doen met een te brede helling.

Het is bijna alsof het een ovaal wil zijn omdat het rond de zijkanten komt en pas op het laatste moment besluit dat het een peervorm wil zijn omdat het tot een punt sluit. Het is geen gladde helling helemaal rondom.

Peren vorm strikjes

https://www.diamonds.pro/wp-content/uploads/Bowtie-Pear-Shape-Diamond-300x240.jpg

Klassiek strikpatroon

Waarschijnlijk is de meest voorkomende zorg met betrekking tot peervormen de vraag of een steen al dan niet een “vlinderdasje” heeft.

Zie de diamant links voor een klassiek voorbeeld van wat een vlinderdasje is. De “vlinderdas” verwijst naar dat patroon dat je in de steen links van de steen ziet lopen van noord naar zuid in de foto die door het midden van de steen loopt.

Dit is nog meer reden waarom het een zeer grote vergissing zou zijn om een peervormig gezicht ongezien te kopen.  Er is gewoonweg geen manier om te zien of uw peervorm al dan niet een lelijke strik als deze zal laten zien door simpelweg naar het certificaat te kijken.

Conclusie

Er is geen magische combinatie van parameters die u zich kunt herinneren die garandeert dat uw steen er niet zo zal uitzien.