Straalvormig geslepen diamantgeleider: Kwaliteit, helderheid, kleur en kosten

Bodemlijn aanbeveling

Een Radiant Cut Diamond biedt een uitstekende glans en duurzaamheid. Voor kleur raden wij een H of beter aan, zoals deze prachtige Radiant Cut in een 14K witgouden setting. Voor de duidelijkheid stellen we een SI1 of een SI2 voor. Als het gaat om de kwaliteit van de geslepen kwaliteit, raden wij u aan om de hulp in te roepen van een expert om ervoor te zorgen dat u een buitengewone diamant krijgt voor een uitstekende prijs.

DE STRAALVORMIG GESLEPEN DIAMANT

De Radiant Cut Diamond is sinds de jaren tachtig populair en doet zijn naam eer aan: hij is indrukwekkend Straalvormig en briljant. Henry Grossbard ontwierp de Radiant Cut in 1977 om de fijnste elementen van de Round Brilliant Cut en de Emerald Cut te combineren.

De Radiant Cut Diamond dankt zijn glans aan de 70 facetten die zijn paviljoen en kroon vonden. De precisie van elk facet biedt een immense schittering en vuur. De Radiant Cut’s brilliance wordt alleen overtroffen door de Round Brilliant Cut.

Met zorgvuldig afgeschuinde hoeken hebben Radiants een aanzienlijke duurzaamheid tegen spanen en breuk, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met een actieve levensstijl. Deze functie maakt het ook mogelijk om de Radiant te koppelen aan zowel vierkante als ronde diamanten, zoals in deze 1.0 karaats Radiant in een 14K witgouden kanaalinstelling.

RADIANT VS. KUSSENGESLEPEN DIAMANTEN

Hoewel Radiant en Cushion Cut Diamonds overeenkomsten bevatten, hebben ze duidelijke verschillen in slijpvorm en uiterlijk. Beide vitrines zijn afgezette hoeken voor meer stabiliteit, hoewel Cushion Cuts meer afgeronde randen hebben, terwijl Radiants duidelijke randen hebben.

De talrijke facetten en de grote tafel van de Radiant zorgen voor een uitzonderlijke, moeilijk te kloppen schittering. De Cushion Cut biedt ook glans, maar is beter bekend om zijn immense vuur (gekleurde lichtreflecties).

Hoewel de lengte-breedteverhoudingen afhankelijk zijn van persoonlijke voorkeur, zijn Radiant en Cushion Cuts verkrijgbaar in een reeks van vierkante tot rechthoekige composities. Vaker wel dan niet, worden Cushion Cuts gekocht met een lengte/breedte verhouding van 1,0-1,09, wat wijst op een meer vierkante vorm dan Radiants.

Kussen en Radiant Cuts zijn verschillende vormen en de keuze van de ene vorm boven de andere is puur gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Om de beste beslissing te nemen, moet u rekening houden met de geliefde die de steen ontvangt en hun persoonlijke stijl. Als u nog steeds niet zeker weet welke te kiezen, neem dan contact op met onze experts voor meer advies en richting.

STRAALVORMIG GESLEPEN DIAMANT – KWALITEIT

Radiant Diamonds zijn gemaakt met een gemodificeerd briljant geslepen facetpatroon voor zowel het paviljoen als de kroon, waardoor deze diamant zijn hoge niveau van schittering krijgt (de hoeveelheid wit licht dat terug naar het oog wordt gereflecteerd of ‘sprankelend’). Omdat Cut is van vitaal belang voor de schoonheid van elke diamant, in het bijzonder de Radiant Diamond, moet een zorgvuldig oog worden gebruikt bij het overwegen van stenen voor de aankoop.

De GIA sorteert alleen geslepen kwaliteit voor ronde briljante diamanten. Een GIA-certificaat voor een Radiant Cut bevat geen Cut grade en is dus geen indicatie van hoe de diamant er echt uitziet. Radiant Diamonds moet worden beoordeeld door uw ogen en, idealiter, de ogen van een professional.

Als ruwe richtlijn bieden wij suggesties voor het evalueren van een Radiant Diamond’s Cut.

Stralingsgeslepen diamant – Algemene richtlijnen voor het slijpen

Uitstekend Zeer goed Goed Beurs Slecht
Tabel % 61-69 57-60 of 70-72 54-56 of 73-74 51-53 of 75-79 <51 of >79
Diepte % 61-67 59-58.9 of 70.1-74 54-56,9 of 74,1-79 54-56,9 of 74,1-79 <54 of >79
Gordel Zeer dun – Iets dikker Zeer dun – dik Zeer dun – zeer dik Uiterst dun – Uiterst dun – Uiterst dik
Kotelet Geen Zeer klein Klein Gemiddeld >Gemiddeld

Let ook op de hoeken van een Radiant, zodat deze gelijkmatig en niet te breed of te smal zijn. De afgesneden hoeken van de Radiant geven hem stabiliteit, maar moeten ook symmetrisch zijn om de algehele schoonheid te behouden.

Voor een-op-een begeleiding bij het kiezen van een hoge kwaliteit Radiant Cut Diamond, neem vandaag nog contact op met onze experts.

STRAALVORMIG GESLEPEN DIAMANT – LENGTE/BREEDTE VERHOUDING

De verhouding tussen de lengte en breedte van een diamant geeft aan hoe evenredig de diamant is met zijn beoogde vorm (d.w.z. vierkant vs. rechthoekig) en wordt bepaald door de lengte van de diamant te delen door de breedte. Als een diamant bijvoorbeeld 5 mm lang is en 3,5 mm breed, dan is de verhouding tussen lengte en breedte 1,43.

De verhouding die u kiest voor uw Radiant Diamond is volledig afhankelijk van wat u het mooist vindt. Een gemeenschappelijk bereik voor de verhouding stralingslengte tot breedte is 1,00-1,35, waarbij de onderzijde een meer vierkante vorm aangeeft. De lengte-breedteverhoudingen kunnen oplopen tot 2,0 voor een meer rechthoekige vorm.

Uitstekend Zeer goed Goed Beurs Slecht
Vierkant 1.00–1.03 1.04-1.05 1.06-1.08 of >1.08 >1.08
Rechthoek 1.20-1.30 1.15-1.19 of 1.31-1.35 1.10-1.14 of 1.36-1.40 1.08-1.09 of 1.41-1.50 <1.08 of >1.50

Je zult merken dat de diamanten in deze illustratie variëren in hun verhouding. Vanaf de onderkant, 1.15, is de Diamond dicht bij een vierkante vorm, terwijl de bovenkant van 1.35 een levendigere rechthoekige vorm heeft. Bekijk verschillende lengte-naar-breedteverhoudingen voordat u beslist wat u verkiest.

STRAALVORMIG GESLEPEN DIAMANT – HELDERHEID

Clarity beschrijft hoe schoon een diamant is. Met andere woorden, het meet hoe vrij van insluitsels en vlekken het is.

De GIA rangschikt Clarity op de volgende schaal:

  • IF – intern vlekkeloos
  • VVS1 – Zeer kleine insluitsels
  • VVS2 – Zeer kleine insluitsels
  • VS1 – Zeer kleine insluitsels
  • VS2 – Zeer kleine insluitsels
  • SI1 – kleine insluitsels
  • SI2 – kleine insluitsels
  • I1 – Opnames
  • I2 – Opnames

Het verschil in uiterlijk tussen twee aangrenzende klassen, zoals VVS1 en VVS2, is zelden met het blote oog te onderscheiden.

Daarnaast zijn Radiants gesneden met vele facetten en hoeken, waardoor ze er uitzien als ijsgruis. Deze Radiant Cut in een 14K witgouden solitaire setting demonstreert het unieke gebarsten ijs uiterlijk. Door deze functie worden insluitsels en gebreken gemakkelijker verborgen. Om deze reden raden wij over het algemeen Radiant Cut Diamonds aan in een Clarity of S1 of S2, om er zeker van te zijn dat u niet betaalt voor een functie die niet zal worden opgemerkt.

Bovenal raden wij u aan om een Radiant Cut Diamond zorgvuldig te controleren op insluitsels en vlekken en u te laten bijstaan door een expert.

STRAALVORMIG GESLEPEN DIAMANT – KLEUR

Naast Cut and Clarity, wilt u ook Radiant Cuts voor hun kleur bekijken. Zoals gesorteerd door de GIA, varieert de kleurrangschikking van D tot Z. De D-graad staat voor de meest heldere, kleurloze diamanten, terwijl de Z-graad staat voor diamanten met een opvallende gele of bruine tint.

De verschillen in kleur voor Radiant Cuts zijn iets gemakkelijker waar te nemen dan andere diamantvormen. Toch raden we over het algemeen een H-kleur of beter voor Radiant Cut Diamonds aan, zodat uw budget kan worden besteed aan andere aspecten, zoals de snijkwaliteit. Met het blote oog ziet een H-rang er wit en kleurloos uit voor het blote oog.

U wilt er ook zeker van zijn dat uw diamant er wit uitziet in verhouding tot de zetting. Bijvoorbeeld, zelfs deze J Color Radiant Cut Diamond ziet er kleurloos uit in een 14K geelgouden solitaire instelling. Afhankelijk van de instelling die u kiest, hebt u flexibiliteit met uw kleurengamma – zodat u op het belangrijkste gebied kunt uitgeven: Snijkwaliteit.

STRAALVORMIG GESLEPEN DIAMANT – CERTIFICERING

Terwijl veel labo’s rapporten uitgeven voor Radiant Cut Diamonds, zijn slechts een paar entiteiten betrouwbaar. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben we de GIA- en AGS-diamanten consistent en nauwkeurig gevonden, terwijl andere laboratoria gevaarlijk inconsistent zijn.

We raden ten zeerste aan om alleen Radiants in aanmerking te nemen die certificaten hebben uitgegeven door de GIA of AGS. Diamantverkopers die deze certificaten consequent aanbieden zijn onder andere James Allen en Blue Nile.

Naast het ontvangen van een labo-rapport, wilt u elke diamant grondig bekijken voordat u een beslissing neemt. Laboratoriumrapporten geven niet aan hoe de diamant zal verschijnen. Echte schoonheid en uitstraling kunnen alleen door u en een expert worden beoordeeld.

Omdat Radiant Cuts zo’n groot potentieel voor schittering hebben, raden wij u aan om een ervaren diamantprofessional u te laten bijstaan om een maximale schittering tegen een uitstekende prijs te garanderen.

CONCLUSIE

Voor een diamant die barst van schittering en schittering van over de kamer, overweeg dan een Radiant Cut Diamond. Zorg ervoor dat u elke diamant nauwkeurig nagaat op zijn snijkwaliteit, helderheid en kleur – langs met algemene schoonheid en aantrekkingskracht.

Neem contact op met onze experts om ervoor te zorgen dat uw Radiant Cut Diamond aan zijn naam en prijs voldoet.