Asscher geslepen diamant

WAT IS EEN ASSCHER GESLEPEN DIAMANT?

Er zijn twee soorten Asscher Cuts.  Er is de standaard Asscher Cut, en er is de Royal Asscher Cut. Beide werden gecreëerd door het bedrijf Royal Asscher.

De originele Asscher-snede heeft 58 facetten en is nooit gepatenteerd.  Het is dit ontwerp – de vierkante smaragdgroene snit – dat universeel wordt aangeduid als de “Asscher Cut”.  Hieronder volgt een citaat van de Royal Asscher website met betrekking tot deze verwarring:

De Royal Asscher Cut heeft een hoge kroon en 74 facetten – terwijl de moderne vierkant-emerald cut en de originele Asscher beide 58 facetten hebben.

Vandaag de dag wordt de familienaam Asscher vaak gebruikt als een handelsartikelterm voor vierkant-emerald cuts.  Het is duidelijk waarom bedrijven de wereldberoemde naam Asscher willen gebruiken.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE ASSCHER GESLEPEN DIAMANT EN EEN VIERKANTE SMARAGDGROENE DIAMANT?

Er is veel verwarring onder diamantconsumenten over de Asscher Cut.  Mensen stellen me steeds dezelfde vraag: “Wat is het verschil tussen een smaragdgroene en een Asscher Cut?

Emerald en Asscher slijpvormen zijn een klasse van diamantslijpvormen die bekend staan als “Step Cuts”.  Volgens Wikipedia zijn dat step cuts:

Stenen waarvan de omtrek vierkant of rechthoekig is en waarvan de facetten rechtlijnig zijn en evenwijdig aan de gordel staan bekend als trap- of valstenen.

Deze stenen hebben vaak hun hoeken afgeknot, waardoor een smaragdgroene snede ontstaat (na de meest voorkomende toepassing op smaragdgroene edelstenen) met een achthoekige omtrek.

Dit wordt gedaan omdat scherpe hoeken zijn punten van zwakte waar een diamant kan splijten of breken. In plaats van een culet hebben stapsgewijze stenen een kiel die over de lengte van het eindpunt van het paviljoen loopt.

Omdat zowel het paviljoen als de kroon relatief ondiep zijn, zijn stap geslepen stenen over het algemeen niet zo helder en nooit zo vurig als briljant geslepen stenen, maar accentueren ze de helderheid van een diamant (want zelfs de kleinste fout zou zeer zichtbaar zijn), witheid en glans (en dus goed slijpen).

De belangrijkste onderscheidende factor tussen de twee is de vorm. De Asscher diamant is een vierkant, terwijl de Emerald een rechthoek is. Beide zijn uitstekende opties, maar het is vooral belangrijk dat u deze snitten koopt bij een juwelier die een hoge kwaliteit kleur en helderheid kan garanderen.

EEN ASSCHER GESLEPEN DIAMANTRING OF SMARAGDGESLEPEN DIAMANTRING KOPEN?

Nu u bekend bent met de oorsprong van de Asscher Cut Diamond & Emerald Cut Diamond, laten we leren hoe u er een kunt kopen!

Asscher geslepen diamant – Kleur

Als het op kleur aankomt, moet je iets voorzichtiger zijn met een Asscher of Emerald Cut dan met een Round Brilliant of zelfs een Princess Cut.  Round Brilliants en Princess Cuts zijn briljante slijpvormen, daarom doen ze allebei heel goed in het maskeren van de kleur van het ruwe materiaal van de diamant.

Asscher Cuts en Emerald Cuts daarentegen hebben geen glans. Ze zijn geknipt voor hun helderheid en glans – dus niets is verborgen.  Om deze reden adviseer ik bij het kopen van een Emerald of Asscher snit dat je een minimum van een H-kleur koopt.

Bijpassende kleuren

Een G of hogere kleur zal je zeker wat meer witheid geven, maar het visuele verschil is zo klein dat het misschien niet de toegevoegde premie waard is.

Het is belangrijk om te onthouden, echter, dat als u een Emerald of Asscher geslepen voor een Asscher Cut Engagement Ring of een Emerald Cut Engagement Ring koopt, dan moet u ervoor zorgen dat de kleur van uw centrum diamant overeenkomt met de kleur van de zijstenen.

Onze aanbeveling

I Kleur of beter. I Kleur met een Asscher of Emerald Cut Diamond geeft je de beste waarde. Hoger gaan in diamantkleur geeft je een incrementeel voordeel, maar ik ben er niet van overtuigd dat het de incrementele prijs waard is.

Ik beveel geen J kleur met Asscher of Emerald Cuts aan omdat ze iets meer kleur behouden dan de Round Brilliants en Princess Cuts.

Asscher geslepen diamant – Duidelijkheid

Het is specifiek met betrekking tot Clarity dat Emerald en Asscher slijpvormen het meest onderscheiden zijn van de andere diamantvormen.  De andere vormen, bekend als een categorie als “Briljante” sneden, hakken alle inkomend en uitgaand licht op eindeloze manieren door de unieke facettering van elke vorm.

Dit effect zorgt voor de fonkeling en het vuur dat we allemaal kennen en van diamanten houden.  Maar naast het leveren van geweldig visueel vuurwerk, is het ook een zeer effectieve manier om onzuiverheden in een diamant te verbergen.

Emerald en Asscher Cuts, aan de andere kant, zijn step cuts.  Ze zorgen niet voor brand of schittering.  Hun schoonheid ligt in het pronken met de eenvoudige schoonheid van een schone en scherpe edelsteen.

VS2 Clarity Inclusions op Emerald en Asscher Cut

VS2 helderheid insluitsels die bijna nooit zouden worden gezien in een ronde diamant kan gemakkelijk worden gezien zweven in een Emerald of Asscher Cut.

Af en toe vindt u een SI1-gegradeerde smaragdgroene of Asscher-snede die nog steeds met het blote oog schoon is, als de inclusie volledig aan de zijkant onder de stepfacetten zit.

Maar voor het grootste deel raad ik mensen aan om VS2 Clarity of beter te kopen.

Onze aanbeveling

Blijf bij VS2 helderheid voor de beste waarde. De helderheidsklassen SI2 en SI1 worden over het algemeen niet aanbevolen bij salaristrappen zoals Asscher Cuts en Emerald Cuts.  Step cuts zijn niet geknipt voor hun schittering, dus er is geen breuk van het licht om insluitsels te verbergen.

Asscher geslepen diamant – Geslepen kwaliteit

Uitstekend Zeer goed Goed Beurs Slecht
Tabel % Onder 69 jaar 70-72 73-74 75-79 >79
Diepte % 61-67 59-60,9 of 67,1-70 57-58.9 of 70.1-74 54-56,9 of 74,1-79 <54 of >79
Gordel Zeer dun – Iets dikker Zeer dun – dik Zeer dun – zeer dik Extra dun – extra dik
Kotelet Geen Zeer klein Klein Gemiddeld >Gemiddeld
Lengte/breedteverhouding 1.00-1.05 1.06-1.08 >1.08

Net als bij Princess Cuts is er geen eenvoudige oplossing voor het kopen van een Emerald of Asscher Cut met een geweldige Cut. Met Rounds is het gemakkelijk.

GIA vertelt u hun mening, en u kunt erop vertrouwen. Met Emerald en Asscher Cuts ben je echter vrij veel op jezelf aangewezen.

GIA sorteert alleen Pools en Symmetrie op fancy shapes. In tegenstelling tot Rounds bestaat er in de industrie geen brede consensus over welke parameters de perfecte Asscher & Emerald Cut vormen.

Hoe lager de totale diepte, hoe beter

Blue Nile’s Category of Fine Make Asscher Cuts genaamd “Blue Nile Signature Asscher Cuts”.

Kijk voor een totale diepte tussen 60% en 68%. Over het algemeen is lager is beter. Bij de briljante zaagsnedes is de diepte veel belangrijker omdat deze een cruciale invloed heeft op hoe goed het licht in de diamant wordt gebroken.

Aangezien Emerald & Asscher Cut Diamonds stap voor stap geslepen zijn, hebben ze dit probleem niet. Omdat u geen opgebouwde diepte nodig heeft om de schittering te behouden, moet u zo laag mogelijk in termen van diepte gaan.

Vergeet niet – een meer ondiepe diamant betekent een diamant die er groter zal uitzien.  Voor het Tabel Percentage raad ik aan om onder de 68% te blijven.

Onze aanbeveling

  • Diepte: 60% tot 68% (minder dan 65% is relatief moeilijk te vinden)
  • Tabel: 60% tot 68%
  • Pools/Symmetrie: Goed, zeer goed of uitstekend
  • Lengte/breedteverhouding:
    • Asscher: 1.00 tot 1.05 is het aanvaardbare bereik van GIA voor het definiëren van een diamant als “vierkant”.
    • Smaragd: 1.25-1.55