Gerecycleerde diamanten: Bijna geen impact op het milieu en op sociaal gebied

Aanbeveling:

Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke en sociaal bewuste keuze, raden wij u een gerecycleerde diamant aan. Omdat ze worden hergebruikt in plaats van nieuw ontgonnen, is de impact op het milieu en de omliggende gemeenschappen bijna nihil. Met andere woorden, gerecycleerde diamanten zijn milieuvriendelijke diamanten.

Sommige gerecyclede diamanten zijn antieke slijpvormen met een unieke en vintage uitstraling. Veel andere gerecyclede diamanten zijn prachtige moderne geslepen diamanten en diamanten die opnieuw geslepen en geslepen zijn als moderne slijpvormen.

WAT ZIJN GERECYCLEERDE DIAMANTEN?

Gerecycleerde diamanten zijn diamanten die voorheen in eigendom waren en terug in de diamantleveringsketen werden gebracht. Ook wel geregenereerde diamanten genoemd, gerecyclede diamanten kunnen Oude Europese slijpvormen zijn, moderne slijpvormen of antieke diamanten die opnieuw geslepen en geslepen zijn.

Een gerecycleerde diamant kan bijvoorbeeld oorspronkelijk in de jaren zeventig zijn geslepen, maar is opnieuw geslepen om te voldoen aan de hedendaagse specificaties. Met andere woorden, er is geen manier om vast te stellen of een diamant wordt gerecycleerd, tenzij het specifiek als zodanig is geëtiketteerd.

U kunt gerecycleerde diamanten vinden in bijna elk karaatgewicht, hoewel ze meestal meer dan 0,30 karaat moeten wegen om een nieuw certificaat te ontvangen. Gerecycleerde diamanten krijgen een GIA- en AGS-certificering, net zoals diamanten die vers op de markt zijn. Wij raden u aan om alleen diamanten aan te schaffen met een GIA- of AGS-certificaat.

WAAROM GERECYCLEERDE DIAMANTEN KOPEN?

Terwijl de diamantindustrie onlangs stappen heeft gezet om hun sociale en milieu-impact te verminderen, zijn veel mensen op zoek naar meer. Gerecycleerde diamanten zijn maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke diamanten.

Om diamanten uit de aarde te halen, moeten enorme hoeveelheden grond worden verwijderd. Tijdens het mijnbouwproces kan schade aan lucht, bodem en waterkwaliteit optreden. Mogelijke verontreiniging kan gevolgen hebben voor de lokale gemeenschappen als gevolg van lekkage van chemicaliën tijdens de mijnbouw. Gerecycleerde diamanten veroorzaken geen van deze effecten. In feite is de milieu- of sociale impact van deze duurzame diamanten bijna nihil als het gaat om deze duurzame diamanten.

Hoe zit het met Lab-Created Diamonds?

Sommige mensen geloven dat lab-gecreëerde diamanten een uitstekend milieuvriendelijk alternatief zijn, maar we raden sterk af om ze te kopen. Waarom? Omdat ze vanaf het begin weinig waarde hebben en geen doorverkoopwaarde hebben. Juweliers kopen geen lab-gecreëerde diamanten terug en als je ze online probeert te verkopen, ontvang je penningen op de dollar voor wat je betaald hebt. Bovendien is de in het labo gecreëerde synthetische diamantindustrie de laatste tijd sterk gekelderd, waardoor ze nog minder wenselijk zijn dan voorheen.

Naast de in het labo gecreëerde diamanten, zijn er bedrijven die beweren dat ze “meer ethische” mogelijkheden bieden. Briljante aarde, bijvoorbeeld, biedt een “Beyond Conflict Free” garantie. Hoewel we Brilliant Earth prijzen voor hun poging om een ethische optie te bieden aan diamantkopers, hebben we het gevoel dat ze uiteindelijk tekortschieten. Lees onze volledige Brilliant Earth review voor meer informatie.

HOE KIEST U EEN GERECYCLEERDE DIAMANT

Net als bij het selecteren van een nieuw geslepen diamant, zijn er bepaalde kwaliteiten om te zoeken in een gerecycleerde diamant. Om de mooiste steen voor je budget te kiezen, wil je de 4 C’s van diamanten (kleur, slijpvorm, helderheid en karaat) in overweging nemen.

U wilt ook op zoek zijn naar de beste waarde en schoonheid in de gerecycleerde diamantmarkt. Er zijn veel gerecyclede diamanten te koop, maar niet elke leverancier biedt u een concurrerende prijs.

Hier is een vergelijking van de werkelijke diamanten om het prijsverschil in de markt te illustreren.

Diamant voorbeeld #1

Hier is een Blue Nile Diamond die 0.72 karaat, G kleur, SI1 helderheid en een uitstekende slijpvorm heeft. Het is een prachtige diamant, maar het is niet gerecycled. Deze diamant is geprijsd op $2.356.

Diamant voorbeeld #2

Brilliant Earth verkocht een bijna identieke diamant die gerecycled werd: 0,75 karaat, G kleur, SI1 helderheid met een ideale snit. Zij hebben hun diamant geprijsd op 3.140 dollar.

Diamant voorbeeld #3

Abe Mor, een gespecialiseerde diamantdetailhandelaar, verkocht een zeer vergelijkbare gerecycleerde diamant voor $2.350,-. Het was een 0,71 karaat, G kleur, SI1 helderheid met een uitstekende snit. Met andere woorden, het was bijna identiek aan de Blauwe Nijl en de Briljante Aarde stenen.

Prijsvergelijking

Hoewel veel mensen bereid zijn om extra te betalen voor een gerecycleerde diamant, moet de prijs nog steeds in lijn zijn met andere vergelijkbare diamanten. Waarom laadt Brilliant Earth 33% meer dan Blue Nile en Abe Mor? Dat is een hoge premie voor bijna dezelfde steen. Bovendien werd de diamant van Abe Mor ook gerecycled en was nog steeds 16% goedkoper dan die van Brilliant Earth.

De diamant van Abe Mor (Diamant #3) is eigenlijk iets goedkoper dan de Blauwe Nijl steen. Dus als je deze route volgt, krijg je de duurzame en milieuvriendelijke voordelen van een gerecyclede diamant voor een prijs die vooral in vergelijking met Brilliant Earth uitmuntend is.

Ons Selling Your Diamond artikel legt uit dat zelfs de beste terugkoopopties (zoals Abe Mor) uiteindelijk hun voorraad hebben voor minder dan de meeste bedrijven hun diamanten kopen.

WAAR U GERECYCLEERDE DIAMANTEN KUNT KOPEN

Als het gaat om gerecyclede diamanten, zul je niet zo’n grote selectie hebben als nieuw gedolven diamanten. Er zijn veel minder duurzame diamanten in de wereld. Veel gerecycleerde stenen worden ook gerecycled en gerepolijst, dus je zou niet eens weten of een diamant wordt gerecycled.

U kunt gerecyclede diamanten vinden bij de verkoop van onroerend goed en pionnenwinkels, hoewel ze misschien niet gecertificeerd zijn, waardoor het moeilijk is om te vertrouwen op wat u eigenlijk koopt. Daarom raden wij Abe Mor aan, een gerenommeerde verkoper en wederverkoper van speciale diamanten. Als u in New York City woont of daarheen reist, kunt u hun in-store locatie bezoeken. Gelukkig leveren ze via hun website diensten aan mensen over de hele wereld.

Om een gerecycleerde diamant te vinden via Abe Mor, neem gewoon contact met hen op met uw specificaties. Als u bijvoorbeeld een 1,5 karaat gerecycleerde diamant wilt hebben, sturen ze u video’s en foto’s van de beschikbare opties in hun inventaris. Als je eenmaal hebt gekozen voor een diamant, kunnen ze een aangepaste ring zetting ontwerpen. Het kan een vintage ontwerp zijn of een ring die eenvoudig en modern is.

We hebben persoonlijk met Abe Mor gewerkt aan diverse custom ringen en specialty orders. Veel van onze lezers hebben mooie, unieke gerecycleerde diamantringen gevonden tegen uitzonderlijke prijzen.

PRIJS VAN GERECYCLEERDE DIAMANTEN

Omdat het bijna onmogelijk is om te bepalen of een diamant al dan niet gerecycled is (tenzij hij in zijn oorspronkelijke antieke geslepen staat wordt bewaard), is de prijs van gerecyclede diamanten en nieuw gedolven diamanten meestal vrij gelijkaardig.

Sommige gerecycleerde diamanten kunnen een vintage of gedateerd uiterlijk hebben, terwijl andere worden hergeslepen en gepolijst om moderne normen te bereiken, zoals een ronde briljant of kussenslijpsel.

CERTIFICERING VAN GERECYCLEERDE DIAMANTEN

Net als bij vers gedolven diamanten krijgen gerecycleerde diamanten een legitieme sortering van entiteiten zoals de GIA en AGS. In feite raden wij u aan om elke diamant die u koopt te voorzien van een certificaat van een van deze twee entiteiten, omdat ze het meest betrouwbaar en gerenommeerd zijn.