Marquise Diamant Tips

Bodemlijn aanbeveling

Door hun mooie, langgerekte vorm is het lastig om de kwaliteit van een Marquise Diamond te bepalen. Diepte % en tabel % variëren van diamant tot diamant, en de lengte- tot breedteverhouding is afhankelijk van de persoonlijke aantrekkingskracht.

Om een prachtige Marquise Diamond te vinden die kwalitatief hoogstaand en geprijsd is voor zijn waarde, neem dan rechtstreeks contact met ons op voor advies en hulp.

DE MARKIEZONE DIAMANT

Marquise Diamonds hebben een lange en fascinerende geschiedenis.

In de 18e eeuw vroeg koning Lodewijk XV van Frankrijk om een diamant te slijpen die lijkt op de lippen van zijn minnares, de markiezin Madame de Pompadour, Jean Antoinette Poisson. Het smalle ontwerp is in de loop der tijd verfijnd, maar de gelijkenis met het origineel blijft behouden.

In de jaren na de eerste slijpvorm kreeg de diamant de naam Marquise, die verwees naar een rang net onder de hertog. Prestigieuze individuen zouden Marquise Diamonds aantrekken om hun rang aan te tonen. Marquise Diamonds worden ook wel Navette genoemd, wat in het Frans “klein schip” betekent. De vorm van de Marquise lijkt op een boot, een langwerpig oog en een Amerikaanse voetbal.

De Marquise Diamond heeft 56 facetten in een langere vorm, waardoor hij groter lijkt dan andere diamanten van hetzelfde karaatgewicht en de vingers van de drager er vaak dunner uitzien.

De Marquise Diamond is een uitstekende keuze voor diegenen die zich willen onderscheiden van de meer gangbare diamantvormen zoals de Round Brilliant of Cushion Cut.

MARQUISE GESLEPEN DIAMANT – GESLEPEN KWALITEIT

Grotendeels van invloed op de algemene schoonheid en waarde van elke diamant is geslepen kwaliteit. Als u uw budget besteedt aan een van de 4 C’s (Cut, Color, Clarity en Carat), moet Cut bovenaan de lijst staan. Zelfs als u uiteindelijk uw karaatgewicht verlaagt om een betere slijpvorm te krijgen, zal het zijn vruchten afwerpen in de schoonheid en het uiterlijk van de diamant.

Het selecteren van een Marquise Diamond is lastig, omdat wat een uitstekende slijpvorm maakt minder gedefinieerd is. Hoewel de GIA-gradaties Marquise Diamonds, geeft het alleen Cut gradaties uit aan Round Brilliants. Het is dus onmogelijk om te weten of een markiezin saai of stervormig zal zijn zonder dichterbij te kijken.

Veel voorkomende problemen bij het slijpen van diamant

Hoewel veel geslepen elementen een Marquise Diamond ongewenst kunnen maken, hebben we in de onderstaande afbeeldingen veelvoorkomende problemen belicht en vergelijken met een ideale geslepen Marquise.

1. BowtieDeze
 diamant bevat een herkenbare vlinderdas: het donkere gedeelte dat over het midden van de diamant loopt. We gaan verderop in dit artikel in op het vlinderdas effect, maar al met al neemt het af van de schoonheid van de diamant en wordt het een ongewenst aandachtspunt. Deze diamant is ook iets te breed geslepen, waardoor hij breder is dan elegant.

2. Slanke voetbalDe
 diamant is geslepen als een smalle voetbal en mist een sterke oogopslag. De tafel is te klein en de kroon is te hoog (het gedeelte boven de gordel van de diamant). Deze elementen beperken zowel witte als gekleurde lichtreflectie, waardoor de diamant minder dan stralend wordt.

3. Ideale Marquise DiamondWanneer de
 verhouding tussen lengte en breedte afhankelijk is van persoonlijke voorkeur, heeft deze diamant een aantrekkelijke vorm met een verhouding van 1,90. Het is gesneden met een grote tafel, waardoor er voldoende lichtreflectie mogelijk is. Er is geen onderscheidbare vlinderdas (donkere ruimte die over de diamant loopt) en het is merkbaar mooier dan de andere twee diamanten.

Als u hulp nodig heeft bij het identificeren van problemen met Marquise Cut Diamonds, neem dan contact met ons op.

Om ongelooflijk ruwe richtlijnen te geven voor Cut Quality in a Marquise, hebben we de onderstaande tabel samengesteld. Houd er rekening mee dat we altijd een diamant expert aanraden om samen met u te werken bij het beoordelen van Marquise Diamonds for Cut en andere kwaliteiten.

Marquise Diamanten – Algemene richtlijnen voor het zagen

Uitstekend Zeer goed Goed Beurs Slecht
Tabel % 53-63 52 of 64-65 51 of 66-68 50 of 69-70 <50 of >70
Diepte % 58-62 56-57,9 of 62.1-66 53-55,9 of 66,1-71 50-52,9 of 71,1-74 <50 of >74
Gordel Zeer dun – Iets dikker Zeer dun – dik Zeer dun – zeer dik Uiterst dun – Uiterst dun – Uiterst dik
Kotelet Geen Zeer klein Klein Gemiddeld >Gemiddeld
Lengte/breedteverhouding 1.85-2.00 1.75-1.84 of 2.01-2.15 1.65-1.74 of 2.16-2.30 1.55-1.64 of 2.31-2.45 <1.55 of >2.45

Naast het selecteren van een goed geslepen markies, moet u ervoor zorgen dat de diamant goed is gezet – met twee tanden die de puntige uiteinden stevig vasthouden. Dit voorkomt afschilferen en stabiliseert de diamant in de ring.

Om breuk te voorkomen, gebruiken sommige diamantslijpers Franse tips. Ze wisselen een groot facet aan elke punt uit met een aantal kleinere facetten, waardoor het uiteinde van de diamant er vaak uitziet als een ster. Met de punten die minder acuut zijn met Franse Tips, is er minder kans dat ze kapot gaan.

Omdat het over het algemeen niet duidelijk is of een markiezin met een Franse tip is geslepen, vraag een diamant expert om de steen voor u te beoordelen.

MARQUISE GESLEPEN DIAMANT – LENGTE/BREEDTE VERHOUDING

Als het aankomt op het kiezen van een lengte/breedte verhouding voor uw Marquise Diamond, onthoud dan dat deze beslissing voornamelijk gebaseerd is op persoonlijke voorkeur. Bovenal wil je dat de diamant er met het blote oog prachtig uitziet en past bij de stijl van de drager.

Populaire lengte-breedteverhoudingen voor Marquise Diamonds variëren van 1.70-2.15. De verhouding lengte/breedte kan worden bepaald door de lengte van een diamant te delen door de breedte van de diamant. Als een diamant bijvoorbeeld een lengte van 5 mm en een breedte van 3 mm aanhoudt, is de verhouding lengte/breedte 1,67.

Om weer te geven hoe de verschillende Marquise Diamanten eruitzien – afhankelijk van hun lengte-breedteverhouding – hebben we drie voorbeelden opgenomen.

De Marquise met een verhouding van 1,75 is iets duurzamer dan die met de hogere verhoudingen. De 1,95 diamant is slanker en behoudt voldoende stabiliteit. De diamant met een verhouding van 2,15 is verder verlengd en kan iets minder duurzaam zijn dan de andere diamanten.

Over het geheel genomen is geen enkele markiezinevorm fundamenteel beter dan een andere. Kies wat u het meest aanspreekt en zorg ervoor dat de diamant goed geslepen is en goed in de sieraden zit.

Let ook op de spitse uiteinden van de markiezone: deze moeten bijna perfect op elkaar zijn afgestemd. Symmetrie is van cruciaal belang, want zelfs het kleinste verschil kan de schoonheid en elegantie van de steen aantasten.

Als u hulp wenst bij het evalueren van Marquise Diamonds, neem dan contact op met onze diamant experts.

MARQUISE GESLEPEN DIAMANT – HELDERHEID

Het selecteren van een diamant moet een grondige afweging van elk van de 4 C’s (Cut, Clarity, Color en Carat).

Duidelijkheid wordt specifiek gemeten op basis van hoeveel insluitsels en vlekken er in de diamant aanwezig zijn. De GIA beoordeelt de helderheid van diamant op de volgende schaal:

  • I2 – Opnames
  • I1 – Opnames
  • SI2 – kleine insluitsels
  • SI1 – kleine insluitsels
  • VS2 – Zeer kleine insluitsels
  • VS1 – Zeer kleine insluitsels
  • VVS2 – Zeer kleine insluitsels
  • VVS1 – Zeer kleine insluitsels
  • IF – intern vlekkeloos

Hoewel er verschillen bestaan tussen de rangen, is het absoluut noodzakelijk om te beseffen dat deze verschillen gering zijn – en meestal niet met het blote oog waarneembaar. Deze VS1 Marquise kost bijvoorbeeld 4.800 dollar, terwijl deze SI1 Marquise 3.550 dollar kost – beide lijken geen vlekken met het blote oog te hebben.

Omdat het verschil bijna niet te onderscheiden is zonder microscoop of deskundig oog, raden wij aan om een diamant zorgvuldig te bekijken in plaats van een beslissing te nemen op basis van een cijferrapport. James Allen biedt het beste hulpmiddel voor het evalueren van Diamond Clarity, omdat ze gebruik maken van ultra-hoge kwaliteit diamantfotografie. Door hun technologie kunt u voor elke diamant foto’s van dichtbij bekijken. Als u er niet zeker van bent dat u een selectie kunt maken, neem dan contact op met onze experts. Ze hebben duizenden diamanten beoordeeld voor Clarity.

Als algemene richtlijn stellen we voor om op zoek te gaan naar een S1 of S2 voor de beste helderheid en waarde in Marquise Diamonds, maar vergeet niet dat elke diamant moet worden beoordeeld op zijn eigen verdienste en uiterlijk met het blote oog. U zult ook willen overwegen hoe de diamant zal verschijnen nadat hij in de sieraden is gezet. Bijvoorbeeld, insluitsels zijn gemakkelijk verborgen door de tanden die de twee hoeken van de Marquise beveiligen, terwijl ze moeilijker te verbergen zijn als ze zich in het midden bevinden.

Bowtie-effect in Marquise Diamonds

Door hun elegante en langgerekte vorm hebben bijna alle Marquise Diamonds een vlinderdas effect. De donkere ruimte, ook wel de vlinderdas genoemd, strekt zich uit over het centrum van de diamant en kan de schoonheid van de steen beïnvloeden. De ernst van de Bowtie verschilt per Marquise Diamonds. In sommige gevallen is het strikje met het blote oog waarneembaar, terwijl het in andere gevallen bijna onzichtbaar is.

Zoek een Marquise Diamond zonder dominante strik, omdat dit afbreuk doet aan de pracht van uw steen. Wij raden een diamant expert aan om het even welke Marquise voor de aankoop te bekijken.

In onderstaande afbeelding ziet u het grote verschil tussen een vlinderdas en een niet-strikdiamant.

marquise cut diamond bowtie effect

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het kiezen van een hoogwaardige Marquise Diamond.

MARQUISE GESLEPEN DIAMANT – KLEUR

Als het aankomt op de Marquise Diamond, is Color vergelijkbaar met Clarity: er moet meer gewicht worden toegekend aan het werkelijke uiterlijk van de diamant, in plaats van een specifieke sortering die door een labo-entiteit wordt gegeven.

De GIA-kwaliteiten voor kleur van D tot Z. Een D-kwalificatie staat voor de meest kleurloze diamanten, terwijl Z-diamanten gemakkelijk op te merken zijn in een gele of bruine tint. Het zichtbare verschil tussen twee aangrenzende kwaliteiten, zoals G en H, is vaak met het blote oog niet te zien. Daarom raden wij u aan om de diamant zelf te bekijken of u te laten bijstaan door een expert.

Voor Marquise Diamonds raden wij over het algemeen een G of H aan die u de grootste waarde zal geven met behoud van een diamant die er met het blote oog kleurloos uitziet. G en H Marquise Diamanten zien er meestal zo kleurloos uit als een F of E, maar kosten veel minder.

Neem bijvoorbeeld deze prachtige H Marquise in een 14K witgouden bestrating. Het is kleurloos voor het blote oog en straalt heldere lichtreflecties uit. Merk op dat het er ook wit uitziet in relatie tot de zetting – iets waar je goed op moet letten bij het selecteren van een diamant voor een ring. Je kunt bijvoorbeeld naar een I, J of zelfs K kleur gaan als je een geelgouden instelling gebruikt.

Voor meer hulp en informatie over Marquise Diamond Color kunt u contact opnemen met onze experts.

MARQUISE GESLEPEN DIAMANT – CERTIFICERING

Een aantal labo’s geven rapporten uit voor diamanten in elke vorm, maar niet alle entiteiten zijn gelijk. In het bijzonder zijn er verschillende laboratoria die diamanten inconsequent en onnauwkeurig sorteren.

Om er zeker van te zijn dat u een diamant krijgt die overeenkomt met de beschrijving in het rapport, kiest u voor AGS of GIA. Wij raden ten zeerste aan om alleen een diamant aan te schaffen die bij een rapport van een van deze twee entiteiten hoort. Diamantverkopers die deze certificaten aanbieden zijn onder andere James Allen en Blue Nile.

Het is echter belangrijk om op te merken dat een beslissing nooit mag worden genomen door eenvoudigweg rapporten te bekijken of te vergelijken. Een certificaat geeft niet aan hoe de diamant er daadwerkelijk uitziet. Marquise Diamonds moet grondig en zorgvuldig door u en een expert worden beoordeeld voordat u tot aankoop overgaat.

CONCLUSIE

Als u op zoek bent naar een diamant met een buitengewoon karakter en veel schittering, overweeg dan zeker de fancy Marquise Diamond. Deze vorm zorgt voor een ruime personalisatie en unieke settings, die de harten sinds de 18e eeuw veroveren.

Voor hulp bij het vinden van een prachtige markies voor een uitzonderlijke prijs, neem vandaag nog contact op met onze diamant experts.