7 Geweldige tips over diamant Fluorescentie om haar ring te laten schitteren

AANBEVELING:

Als uw diamant H, I of J kleur is, zoek dan naar een diamant met medium blauwe fluorescentie zoals deze steen of deze steen voor een extra bonus – het kan uw steen er iets witter laten uitzien.  Zo niet, dan ziet uw steen er nog steeds geweldig uit zonder. 

Dit zijn algemene richtlijnen en niet elk geval past hierin. Voor advies over een specifieke diamant, neem gerust contact met ons op.

WAT IS DIAMANT FLUORESCENTIE?

Fluorescentie in diamanten verwijst naar hoe een diamant reageert op ultraviolet licht. Ultraviolet licht is wat uw witten er witter doet uitzien, uw tanden helder wit en uw zwart-licht posters stralen.

Sommige diamanten, wanneer ze worden blootgesteld aan ultraviolet licht en andere lichtomstandigheden, stralen verschillende kleuren. Ik ga niet eens proberen uit te leggen waarom dit zo is. Als u geïnteresseerd bent, google “diamant fluorescentie,” en ik weet zeker dat u meer dan genoeg informatie over de wetenschap achter de gloed te vinden.

99% van de tijd is de gloed blauw, maar in zeldzame gevallen kunnen de diamanten wit, geel, groen of zelfs rood van kleur zijn. Het verhaal eindigt echter niet hier.

STERKE BLAUWE FLUORESCENTIE

diamond_fluorescence

Als de diamant alleen gloeit bij blootstelling aan ultraviolet licht, dan zou het er natuurlijk alleen toe doen als je iemand bent die zijn dagen doorbrengt in donkere kamers met black light lampen. Maar het is een feit, de meeste diamanten met een sterke blauwe fluorescentie lijken in normale lichtomstandigheden enigszins tot zeer wazig.
Als u uw huiswerk en googled diamond fluorescence hebt gedaan, dan hebt u misschien gelezen over een bepaalde GIA studie die beweert dat zelfs sterke blauwe fluorescentie bijna altijd volledig onzichtbaar is voor de gemiddelde diamant consument.

Fluorescentie met betrekking tot diamanten is nog steeds een wijdverbreid miskend begrip. Wanneer we het hebben over de fluorescentie van een diamant, hebben we het over de gloed die hij heeft wanneer hij wordt blootgesteld aan ultraviolet licht, en wanneer hij een blauwe kleur vertoont lijkt hij hoger in kleur dan zijn echte lichaamskleur.

KLEUR GRADES

Kijkend naar een diamant kleurenkaart, zult u zien dat de GIA de kleuren van de diamanten op een schaal van D tot en met Z. D verwijst naar de kleurloze diamanten, terwijl Z diamanten een lichte geelachtige tint vertonen. Alle diamanten worden ook beschouwd als diamanten met verschillende gradaties van een bepaalde kleur en worden dan op een andere kleurenschaal gesorteerd.

Diamanten gesorteerd op D zijn vaak absoluut kleurloos en ze vallen in de hoogst mogelijke kleurkwaliteit en zijn ook uiterst zeldzaam. E-F kleurgradaties zijn voor kleurloze diamanten die minimale kleursporen kunnen bevatten die alleen door een gemmoloog kunnen worden gedetecteerd. Ze worden ook beschouwd als zeldzame diamanten.

G-H op de kleurenschaal verwijst naar bijna kleurloze diamanten waarbij de kleur moeilijker te detecteren kan zijn wanneer ze niet worden vergeleken met andere diamanten van hogere kwaliteiten. Echter, ze komen tegen een meer betaalbare prijs en zijn een uitstekende waarde.

I-J op de kleurenschaal is gereserveerd voor diamanten die een warmere toon hebben, maar ook beschouwd worden als bijna kleurloos.

Tot slot zijn K-Z op de kleurenschaal diamanten met een opvallende kleur en worden niet door veel retailers gedragen.

REFLECTIE, BREKING EN DISPERSIE VOOR GLANS EN GLANS

Diamanten krijgen hun glans bijna altijd van drie verschillende factoren. Deze factoren zijn onder meer reflectie, breking en dispersie. Wanneer het licht een diamant raakt, hebben we het over reflectie wanneer dat licht terugkaatst na het raken van de diamant. Het stuiteren van het licht op deze manier draagt bij aan de glans van de diamant.

Wanneer het licht wordt gereflecteerd, is het meestal slechts een klein deel van het licht dat weerkaatst, de rest van het licht reist dwars door de diamant. Breking is wanneer het licht gebroken is of verstrooid raakt wanneer het licht door de diamant begint te reizen en dit is waar je de schittering van de diamant zult zien.

Dispersie treedt op wanneer het licht eerst door de bovenkant van de diamant binnendringt en zich dan in de diamant buigt voordat het terug naar boven wordt gericht en door het oppervlak heen, waardoor een bijna regenboogachtig effect ontstaat dat verder bijdraagt aan de mate waarin de diamant zal schijnen. Breking en dispersie zijn ook verantwoordelijk voor het creëren van natuurlijk licht en donkere gebieden in het gebroken licht. De breking en dispersie zijn van onschatbare waarde als het gaat om de algemene schittering van de diamant. De donkere gebieden worden uitvergroot en er ontstaat contrast. Het is dit contrast dat de diamanten laat glanzen zoals ze dat doen.

Om het samen te vatten, zonder reflectie, breking en dispersie, zouden diamanten hun glans en schittering verliezen, en de briljante glans is wat veel mensen zoeken als ze voor een diamanten ring kiezen.

7 TIPS OVER DIAMANT FLUORESCENTIE

  1. Het is aan uw eigen smaak om te bepalen of de fluorescentie van de diamant goed of slecht is.
  2. Fluorescentie kan vaak de kleur van de diamant verbeteren
  3. Sterke blauwe fluorescentie betekent niet noodzakelijkerwijs dat er een negatief effect zal zijn op de algehele kleur en uitstraling van de diamant.
  4. Flauwe fluorescentie van een diamant kan u geld besparen zonder dat u de schittering hoeft te missen
  5. Wanneer het winkelen voor fluorescente diamanten, controleer altijd in het terugkeerbeleid van de detailhandelaar-voor het geval dat
  6. Koop fluorescerende diamanten bij een gerenommeerde detailhandelaar om er zeker van te zijn dat ze van hoge kwaliteit zijn.
  7. Wanneer het winkelen, is het o.k. om te vragen om de diamanten onder UV en normale verlichting te zien, evenals te onderzoeken over hoe het kan kijken wanneer blootgesteld aan daglicht.

HOGE FLUORESCENTIE BETEKENT WAZIGE DIAMANTEN

Ik kan u met absolute zekerheid zeggen dat hun onderzoek een stapelbed is.  Ik heb in mijn carrière tienduizenden, zo niet honderdduizenden diamanten gezien en ik kan u zonder twijfel het volgende vertellen:

  • Sterk/zeer sterk blauw Fluorescerende diamanten lijken meestal waasachtig
  • Medium Blauwe Fluorescerende diamanten verschijnen zelden waasachtig
  • Lichte/Faint Blue Fluorescerende diamanten verschijnen nooit waasachtig

Als de diamanten die u bekijkt een sterke of zeer sterke blauwe fluorescentie hebben, dan zullen ze waarschijnlijk wazige, vette of troebele ogen hebben en dit zal er ook voor zorgen dat de diamanten er minder transparant uitzien. Wanneer je diamanten terug naar achteren vergelijkt, zul je zeker een verschil zien tussen een diamant met sterke fluorescentie en een diamant met weinig of geen fluorescentie. Het is ook belangrijk om op te merken dat dit extreme niveau van waasheid voor een fluorescerende diamant ook niet typisch is en niet zo vaak voorkomt als je denkt wanneer je over diamanten spreekt die H en lager zijn.

FLUORESCENTIE KAN DE KLEUR VERBETEREN

Sommige studies die op fluorescentie zijn uitgevoerd, maken wel degelijk één bewering die juist is.  Fluorescentie zal meestal het uiterlijk van de kleur in de diamant verbeteren.

Zoals ik suggereerde in mijn onderste regel aanbeveling hierboven, als u een diamant met een kleur H of lager, op zoek naar een diamant met Medium Blue Fluorescentie.

Ik ben huiverig om voor te stellen op zoek te gaan naar een diamant met Sterke Blauwe Fluorescentie omdat zelfs lagere kleuren er soms melkachtig en wazig uitzien als ze Sterke Blauwe Fluorescentie hebben. Maar hoe lager je in kleurgradaties gaat, hoe kleiner de kans dat het melkachtig wordt. Hier is een voorbeeld van een mooie J-kleurige diamant die profiteert van de sterke fluorescentie.

Een medium blauwe fluorescerende diamantkleur kan zelfs helpen om elke gele tint van de diamanten tegen te gaan en kan ervoor zorgen dat ze er veel witter uitzien. In feite zal dit de kleur en het uiterlijk van de diamant een hele kleurengraad hoger maken.

Fluorescentie kan de diamant meer laten glanzen en schitteren dan een diamant die geen fluorescerende eigenschappen heeft.

AARZELINGEN TEN AANZIEN VAN FLUORESCENTIE

Ik ben ook huiverig om middelgrote blauwe fluorescentie te suggereren bij de aankoop van een diamant met een zeer hoge kleur (G of beter), omdat in zeldzame gevallen zelfs een middelgrote blauwe fluorescerende diamant melkachtig of waasachtig kan zijn wanneer de kleur uitzonderlijk hoog is.

Als u een diamant in persoon koopt en niet online, dan is het in uw beste belang om specifiek om een diamant met sterke blauwe fluorescentie te vragen. U kunt ons het beste vragen stellen over een specifieke diamant waar u naar kijkt. Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

Het zal meer betaalbaar zijn, en aangezien u er persoonlijk bent, kunt u zelf zien of de diamant al dan niet wazig of melkachtig is. Zorg ervoor dat u de diamant, indien mogelijk, in verschillende lichtscènes te zien krijgt.

LOKAAL VERSUS ONLINE KOPEN

Als u overweegt om lokaal te kopen, ondanks de besparingen die u zou kunnen krijgen door het kopen van een sterke blauwe fluorescerende diamant, zal het zeker nog steeds goedkoper zijn voor u om uw diamant online te kopen en een medium of lagere fluorescentie te kopen.

Helaas kan zelfs James Allen met hun geavanceerde fotografie niet laten zien hoe de diamant er in direct zonlicht uit zal zien. Indien mogelijk is het altijd beter om te proberen de diamanten persoonlijk te zien, zodat u een betere kijk krijgt op hun algehele uiterlijk in een andere lichtbron.

Als u de diamanten niet persoonlijk kunt bekijken, neem dan contact op met de winkelier over hun retourbeleid, voor het geval dat. Vergeet niet dat het mogelijk is om hoogwaardige fluorescerende diamanten te kopen die pronken met de schittering en glans die u zoekt, zonder dat u een fortuin in het proces hoeft uit te geven of concessies hoeft te doen aan de algehele kwaliteit van de diamanten.