Diamant vs. Moissaniet: Waarom diamanten het geld waard zijn

Aanbeveling:

Overweeg de blijvende waarde en schoonheid van een edelsteen voor de aankoop. Diamanten en Moissanieten zijn duidelijk verschillend in glans, hardheid, samenstelling en kleur. Voor een diamant van hoge kwaliteit tegen een uitstekende prijs, neem vandaag nog contact met ons op voor een aanvullende zoektocht en deskundig advies.

Terwijl Moissanite en Diamond van veraf enigszins op elkaar lijken, verschillen de twee stenen aanzienlijk op verschillende gebieden zoals schittering, vuur, duurzaamheid en waarde. U kunt een Moissanite ring als deze vinden op Amazon voor een fractie van de kosten van een diamanten ring, maar het is belangrijk om de belangrijkste verschillen te kennen en in deze gids delen we alles wat u moet weten.

WAT IS KREUPELHOUT?

Moissanite werd voor het eerst ontdekt door Henri Moissan, een Franse wetenschapper. Moissanite werd oorspronkelijk gevonden in een krater gevormd door een gevallen meteoor. Anders dan een normale diamant is Moissaniet gemaakt van siliciumcarbide. Omdat de natuurlijke Moissaniet die Moissanite in 1893 door Moissanite werd ontdekt uitzonderlijk zeldzaam is, wordt de Moissaniet die vandaag de dag wordt verkocht, geproduceerd door laboratoria. Gemaakt om te lijken op diamanten, Moissaniet varieert van diamant in samenstelling en uiterlijk.

DIAMOND VS. MOISSANIET: PRIJS

De prijs en waarde van een diamant is afhankelijk van de 4 C’s (Cut, Color, Clarity en Carat). Deze elementen werken samen om de schoonheid en glans van de steen te vormen.

Aan de andere kant, de meeste Moissanieten hebben de neiging om dezelfde prijs te kosten, behalve wanneer twee stenen verschillen in grootte en type van Moissaniet materiaal-verbeterd of niet versterkt.

Hoewel de prijs verschilt tussen Diamond en Moissanite, is het essentieel om te beseffen dat de kenmerken, kwaliteit en schoonheid van Diamonds en Moissanites aanzienlijk verschillen. Alleen omdat de prijs lager is, betekent dit niet dat je een betere deal of een betere waarde krijgt.

Om het prijsverschil tussen Moissanite en diamant naast elkaar te schetsen, hebben we de onderstaande grafiek samengesteld. Hoewel de prijzen verschillen, is de blijvende waarde en werkelijke schoonheid van een Moissanite vs. diamant onvergelijkbaar.

Opmerking: Moissaniet weegt ongeveer 15% minder dan diamanten. Een nauwkeurige vergelijking van de prijs is daarom niet mogelijk. In plaats van karaatgewicht worden Moissanieten geprijsd op hun grootte in millimeters. We hebben hieronder een goede vergelijking gemaakt.

Grootte (in karaat) Diamantprijs Grootte (het dichtst bij karaat) Moissaniet Prijs
0.50 $1,060 5 mm $520
0.63 $1,520 5.5mm $610
0.75 $2,220 6 mm $680
1.0 $3,890 6.5mm $850

DIAMOND VS. MOISSANIET: KLEUR

Diamanten worden gesorteerd op een GIA Color schaal van D tot Z, terwijl Moissanieten niet op kleur zijn ingedeeld. Moissanieten zijn echter niet kleurloos en lijken op de K-klasse op de GIA Diamond schaal.

Onder bepaalde lichten zijn gele en groene tinten te zien in Moissanites. Hoe groter de Moissaniet, hoe makkelijker het is om gele, grijze of groene tinten op te merken. Bij grote maten is het over het algemeen gemakkelijk om het grote verschil met een diamant op te merken.

Bijna kleurloze diamanten, variërend van D tot J op de GIA-schaal, bevatten geen hints van gele of grijze tinten. Kleur is een element dat Diamonds sprankelend wit maakt, en het is moeilijk om een Moissaniet te verwarren met de heldere, natuurlijke schoonheid van een Diamant.

DIAMOND VS. MOISSANIET: HARDHEID

De schaal van Mohs wordt gebruikt om de hardheid van een edelsteen te meten – of met andere woorden, de duurzaamheid ervan.

Variërend van 1 als de zachtste tot 10 als de moeilijkste, de schaal van Mohs geeft een onderscheid aan tussen Moissanite en Diamond. Op de schaal van Mohs meet een Moissanite om 9.25 uur, terwijl een Diamant op 10 uur het maximum van de schaal bereikt.

Als het hardste bekende mineraal zijn diamanten ongelooflijk duurzaam en veerkrachtig – en perfect voor dagelijks gebruik en verlovingsringen.

Om inzicht te krijgen in de hardheid van mineralen, tonen we hieronder de schaal van Mohs. Zoals de grafiek laat zien, zijn diamanten harder dan sommige zeer duurzame mineralen zoals staal en wolfraamcarbide.

De schaal van Mohs van Hardheid

Hardheid Stof of mineraal
>10 Nanokristallijne diamant (hyperdiamant, ultrahard fulleriet)
10 Diamant
9.5–10 Boor
9–9.5 Moissaniet
9 Wolfraamcarbide
8.5 Chroom
8 Kubieke zirkonia
7.5–8 Smaragd
7 Kwarts
6–7 Silicium
6 Titanium
5.5 Glas
5 Apatiet (tandglazuur)
4–4.5 Staal
4 Ijzer
3.5 Platina
3 Koper
2.5–3 Goud
2–2.5 Haliet (steenzout)
2 Calcium
1.5 Lood
1 Gesprek
0.5–0.6 Kalium
0.2–0.3 Rubidium
SOURCE: WIKIPEDIA

DIAMOND VS. MOISSANIET: SCHITTERING

Wanneer je een diamant ziet schitteren, ervaar je het vermogen om te buigen en licht te breken. Als het licht op de paviljoens valt (de schuine vlakken op de onderste helft van de diamant), stuitert het en wordt het door de tafel van de diamant (het bovenste, platte oppervlak) naar uw oog toe gebroken. Wanneer dit gebeurt, wordt het briljantheid genoemd – een opmerkelijke kwaliteit van diamanten.

Moissanieten daarentegen geven een ander soort schittering. Hun facetten zijn anders geslepen en gevormd, waardoor er minder witte lichtrefractie optreedt dan bij een diamant. Hoewel Moissanieten wel schittering creëren, is het niet zo helder en levendig als die van een Diamant.

Naast de kenmerkende schittering van diamant, stralen de edelstenen ook vuur uit, wat de weerspiegeling is van gekleurd, of regenbooglicht. Een moissaniet geeft ook een levendige gekleurde lichtreflectie. In sommige gevallen en onder bepaalde lichtinval straalt het kreupelhout uitgebreide kleurenpracht uit – waar sommige mensen niet de voorkeur aan geven.

Hoewel relatief opvallend bij het kijken naar een kreupelhout vs. diamant naast elkaar, is het verschil in schittering en vuur steeds duidelijker te zien bij grotere maten.

KAN KREUPELHOUT WORDEN BESCHOUWD ALS EEN DIAMANT?

Door zowel deskundigen als niet-deskundigen moeten Moissanieten niet worden beschouwd als een diamant. Om vele redenen, van substantie tot glans tot kleur, zijn de twee geheel verschillende edelstenen.

Diamanten worden van nature gevonden, gevormd uit het hardste materiaal en bezitten een buitengewone schoonheid en waarde. Moissanieten worden bijna altijd in het laboratorium gemaakt en gemaakt van siliciumcarbide.

Hoewel de Diamond en Moissanite van een afstand misschien wat op elkaar lijken, zijn ze zelfs voor een niet-deskundig oog duidelijk te onderscheiden.

CONCLUSIE

Hoewel Moissanieten en Diamanten onmiskenbaar verschillend zijn, is de Moissanite een optie voor wie op zoek is naar een edelsteen tegen een lagere prijs. Omdat wij Diamond experts zijn en geen Moissanite experts, kunnen wij helaas geen Moissanite retailer aanbevelen.

Als u een diamant van hoge kwaliteit tegen een uitstekende prijs in overweging wilt nemen – neem dan vandaag nog contact op met onze experts. Wij kunnen een aanvullende zoektocht voor u beginnen en u door alles wat u moet weten. Wij houden rekening met uw budget, wensen en zorgen.