Diamantringen met drie stenen: Mooi, uniek & briljant

AANBEVELING:

Drie-steen instellingen bieden zowel persoonlijkheid als extra glans. Met de mogelijkheid om een origineel ontwerp te maken, is een drie-stenen ring een mooie, unieke keuze. Deze Round Cut verlovingsring, bijvoorbeeld, is een tijdloos ontwerp, terwijl deze diamant en smaragdgroene ring modern en kleurrijk is.

WAT IS EEN DRIETRAPS VERLOVINGSRING?

Aangegeven door de naam, zijn drie diamanten of edelstenen dicht bij elkaar geplaatst in dit soort zetting. De stenen kunnen dezelfde grootte hebben of de middelste steen kan de grootste zijn. Deze drie-stenen zetting maakt gebruik van gekleurde stenen voor de zijaccenten, terwijl deze ring baguette diamanten bevat.

U kunt met elk type edelmetaal drievoudige instellingen ontwerpen: witgoud, geelgoud, platina of roségoud. U kunt ook een drietrapsontwerp koppelen aan een ander type setting, zoals een pavéband of een channel setting. De talrijke opties met drie-stenen ringen maken ze tot een populaire keuze voor verlovingen.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN DRIETRAPS VERLOVINGSRING?

De driepuntsinstelling is een unieke en veelzijdige instelling. De drie stenen, dicht bij elkaar geplaatst, symboliseren het verleden, het heden en de toekomst van het paar. Niet alleen creëer je een ring die mooi is, maar ook betekenisvol.

Veel mensen kiezen voor een driepuntsinstelling omdat ze deze kunnen personaliseren.  U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor diamanten van vergelijkbare grootte, diamanten van verschillende vormen en maten, of kleurrijke zijstenen zoals smaragden, robijnen en andere geboortestenen.

DRIEPUNTSINSTELLINGEN VOOR ELKE VORM

Drie-steen instellingen kunnen worden gemaakt met elke diamantvorm, maar werken het beste met ronde briljanten, stralende sneden, kussens, prinsessneden en smaragdgroene sneden.

Bij het ontwerpen van een drie-stenen ring is het belangrijk dat de stenen elkaar aanvullen en niet botsen. De onderstaande stijlen kunnen gebruikt worden als inspiratiebron voor het ontwerpen van uw eigen drie-stenen ring.

Drie-steen verlovingsring voorbeelden:

 • Rondgeslepen drie-stenen ring
 • Kussen Gesneden drie-steen verlovingsring
 • Ovale diamant en blauwe saffierring
 • Smaragd Gesneden drie-stenen ring
 • Extra drie-stenen ring voorbeelden

VOORS EN TEGENS VAN EEN DRIELEDIGE SETTING

Een drie-stenen setting is een mooie keuze. Er zijn natuurlijk voor- en nadelen aan elke ringstijl. Bekijk de voors en tegens hieronder om te bepalen of een verlovingsring met drie stenen geschikt is voor degene die je liefhebt.

Voordelen

 • Biedt een grote hoeveelheid schittering en schittering
 • Maakt het mogelijk om meerdere grotere stenen (ook van verschillende kleuren) te gebruiken
 • Verbetert het uiterlijk van de middelste steen bij een goede combinatie met zijstenen
 • Kan een groter oppervlak van edelsteen of diamanten bereiken dan een enkele zetting
 • Geeft opties voor het personaliseren van de ring

Nadelen

 • Vereist meer reiniging en onderhoud dan een enkel steenontwerp
 • Wanneer de stenen slecht gekoppeld zijn, kunnen de zijstenen de schoonheid van de middelste steen overweldigen of afleiden.

WAAR U DRIE-STEEN DIAMANTEN VERLOVINGSRINGEN KUNT KOPEN

Doorheen onze jaren in de industrie hebben we diamantverkopers grondig doorgelicht om de beste en meest betrouwbare in de sector te bepalen. Het is uiterst belangrijk om te kiezen waar u uw verlovingsring koopt. Zowel baksteen- en mortelwinkels als online verkopers kunnen u overbelasten, terwijl ze u inferieure schoonheid en waarde bieden. Wij willen niet dat dit u of onze lezers overkomt.

Wij raden u aan om een verlovingsring te zoeken via de onderstaande diamanthandelaren. Ze zijn gerenommeerd en onderhouden hoogwaardige collecties van diamanten en zettingen. Alle diamanten worden geleverd met een AGS- of GIA-certificaat zodat u kunt vertrouwen op wat ze u verkopen. Als u vragen heeft over deze leveranciers, stuur ons dan een e-mail.