VVS Diamant kopen

Een oogschone diamant (van elke graad) zal er identiek uitzien als VVS Diamonds, ervan uitgaande dat al het andere gelijk is (maar veel minder kost). Omdat insluitsels en vlekken in zowel VVS als VS Diamonds alleen zichtbaar zijn bij een vergroting van 10x, raden wij aan om een VS Diamond (of lager) te kiezen voor een maximale waarde zonder een ounce aan schoonheid te beïnvloeden.

Als u zich niet zelfverzekerd voelt, neem dan gerust contact met ons op. We hebben duizenden lezers geholpen met het doorzoeken van beelden om te bepalen welke diamanten oogschoon zijn.

WAT ZIJN VVS DIAMANTEN?

Winkelen voor diamanten stelt je bloot aan een geheel nieuwe set van acroniemen en woordenschat. Als het gaat om VVS diamanten, hebben we het over Clarity. De Clarity van een diamant verwijst naar de visuele verschijning van eventuele insluitsels en vlekken. Onder VVS-diamanten worden per definitie diamanten verstaan die zeer licht inbegrepen zijn.

Inclusies betekenen compositieaspecten zoals holtes of interne korreling. Gebreken zijn onvolkomenheden zoals chips, krassen of donkere vlekken. Hoe minder insluitsels en vlekken, hoe beter de Clarity grade.

Het VVS-cijfer is verdeeld in twee niveaus: VVS1 en VVS2, met VVS1 als hogere graad. Diamanten gesorteerd als VVS hebben zulke kleine onvolkomenheden dat zelfs met een loep of microscoop, getrainde diamantprofessionals ze niet gemakkelijk kunnen zien.

Terwijl Clarity de waarde en schoonheid van een diamant kan beïnvloeden, worden insluitsels vooral niet herkend door het blote oog in VVS Diamonds.

Om te zien waar VVS Diamonds op de Diamond Clarity schaal staat, bekijk hier onze Diamond Clarity chart.

Voor een eenvoudige synopsis gebruikt de GIA deze Diamond Clarity-schaal (van best naar slechtst):

  • IF – intern vlekkeloos
  • VVS1 – Zeer kleine insluitsels 1
  • VVS2 – Zeer kleine insluitsels 2
  • VS1 – Zeer kleine insluitsels 1
  • VS2 – Zeer kleine insluitsels 2
  • SI1 – kleine insluitingen 1
  • SI2 – kleine insluitsels 2
  • I1 – Opnames 1
  • I2 – Opnames 2

WAT ZIJN VVS1 DIAMANTEN?

VVS1 Diamanten staan hoger dan VVS2 op de Diamond Clarity chart en zijn het dichtst bij een intern onberispelijke diamant, wat ongelooflijk zeldzaam is. De insluitsels in VVS1 diamanten zijn bij een vergroting van 10x helemaal niet zichtbaar. Alleen onder een krachtige microscoop kunnen eventuele insluitsels in een VVS1 door een getraind oog worden gezien.

Een aantal aspecten van insluitsels worden beoordeeld wanneer een labo-professional bepaalt hoe de diamant moet worden geklasseerd. Voor een, sorteerders horloge voor de grootte van de opname. Met andere woorden, als de opname groter is en kan worden gezien onder een vergroting van 10x, dan zou de diamant lager worden gecategoriseerd dan VVS1. Deze VVS1 sample diamant toont aan dat VVS1 grootte insluitsels niet zichtbaar zijn op dit niveau van vergroting.

Graders zoeken ook naar het aantal insluitsels in een diamant. Hoe meer insluitsels die gemakkelijk te zien zijn – niet noodzakelijkerwijs het aantal dat bestaat – hoe lager het cijfer.

Als een ander element om te evalueren, observeren de labosorteerders waar de insluiting zich bevindt. Degenen die zich bijvoorbeeld direct onder de tafel van de diamant bevinden, zullen opvallender zijn dan die in het paviljoen en de kroonvlakken. Het kleurenlicht of donker speelt ook een rol in het niveau van helderheid.

VVS1 insluitsels zijn niet met het blote oog te onderscheiden. Diamanten gesorteerd als VVS1 zien er volledig schoon uit, tenzij bekeken door een professional onder een vergroting van meer dan 10x.

WAT ZIJN VVS2 DIAMANTEN?

VVS2 Diamanten zijn de diamanten die zijn gesorteerd onder de tweede graad van Very Very Lightly Included. Opnames op dit niveau zijn nauwelijks zichtbaar onder een vergroting van 10x – en dat is wanneer het wordt geëvalueerd door een professional. Zelfs dan duurt het over het algemeen ruimschoots de tijd voor een getraind oog de onvolkomenheden kan lokaliseren.

Net als VVS1 Diamonds worden VVS2’s gesorteerd op grootte, aantal, kleur en locatie van insluitsels. Een centraal verschil met VVS1 Diamonds is dat VVS2 insluitsels zichtbaar zijn vanaf de kroon bij een vergroting van 10x. Met het blote oog ziet VVS2 Diamonds er identiek uit aan VVS1 diamanten en zelfs intern foutloze diamanten.

In deze VVS2 monstersteen kun je de VVS2 insluitsels nauwelijks opmaken. Een gemologische microscoop is over het algemeen vereist om een VVS2 opname te identificeren. Dit is vaak te wijten aan het inclusiepatroon dat bestaat uit een paar afzonderlijke vlekken van VVS1-formaat die samen een VVS2 helderheidsgraad hebben (in plaats van één grotere vlek). Omdat elk van de afzonderlijke spots te klein zijn om met een juweliersloep gezien te worden, heeft men een krachtige microscoop nodig om ze te identificeren.

WAAR JE OP MOET LETTEN BIJ HET KOPEN VAN VVS DIAMANTEN

De meest voorkomende fout die mensen maken bij het kopen van diamanten is dat ze een diamant kopen met een helderheidsgraad die gewoonweg te hoog is om een “goede investering” te waarderen.

Diamant is een kleinhandelsproduct zoals elk ander, en gebaseerd op de wederverkoopwaarde – moet niet worden beschouwd als een investering.

In termen van helderheid wordt geen extra waarde bereikt voor een diamant met een hogere helderheid die er met het blote oog hetzelfde uitziet als een diamant met een lagere gradatie. Het enige verschil is dat je veel meer betaalt, soms in de duizenden, voor een diamant met een hogere helderheid die voor jou en de drager hetzelfde lijkt. Zoek altijd naar een diamant met de laagste zuiverheidsgraad die nog steeds met het blote oog schoon is.

Bij het beoordelen van VVS Diamonds, of welke diamant dan ook, is het van cruciaal belang om elke diamant grondig te beoordelen met een hoge vergroting, zoals die van James Allen. Hun technologie biedt het beste instrument voor het evalueren van Clarity, vanwege hun ultra-hoge kwaliteit diamantfotografie. Belangrijker is echter dat je een expert de diamant laat beoordelen en je een aanbeveling doet, zodat je niet aan een eigenschap uitgeeft die met het blote oog helemaal onopgemerkt blijft.

VERSCHIL TUSSEN VVS EN VS HELDERHEID

VS, of Very Lightly Included Diamonds, van zowel de eerste als de tweede graad (VS1 en VS2), bevatten een klein aantal insluitsels wanneer de diamant onder 10x vergroting wordt bekeken. Onzuiverheden zijn beter zichtbaar dan die in VVS Diamonds, maar zijn nog steeds moeilijk te identificeren en te lokaliseren onder vergroting.

Toch hebben VVS Diamonds kleinere insluitsels en minder zichtbare gebreken dan VS Diamonds wanneer beide met een microscoop worden geëvalueerd. De insluitsels in VS diamanten zullen gemakkelijker te identificeren zijn op dit niveau van visie.

Naast de grootte hebben VS Diamanten de neiging om een hoger aantal insluitsels te hebben, hoewel niet altijd. Omdat een Clarity grade rekening houdt met de grootte, de locatie, de kleur en het aantal insluitsels, betekent een VS Diamond niet noodzakelijkerwijs dat het meer onvolkomenheden heeft dan een VVS. Bijvoorbeeld, de insluitsels van een diamant kunnen zich meer in het midden van de kroon bevinden of zijn groter van formaat.

Over het algemeen kan het blote oog in de meeste gevallen geen verschil opmerken tussen diamanten met VS en VVS-graad. Opnames in beide soorten stenen zijn bijna altijd niet te onderscheiden, tenzij zorgvuldig bekeken met een vergroting van 10x of meer.

In termen van prijs zijn VVS Diamonds bijna altijd aanzienlijk hoger geprijsd dan VS, hoewel meerdere factoren van invloed zijn op de prijs van een diamantachtige geslepen kwaliteit en kleur. In sommige gevallen, hoewel, in sommige gevallen, twee anders gelijke diamanten kunnen verschillend worden geprijsd door $1.000 of meer op basis van Clarity grade alleen. Bijvoorbeeld, deze VVS2 Emerald Diamond in een platina bestrating kost $5.330 terwijl deze VS2 Emerald Diamond 14K witgoud instelling $3.830 kost. Beide lijken met het blote oog schoon.

Daarom raden wij altijd aan om een VS Diamond (of lager) te kiezen boven een VVS Diamond, omdat het verschil tussen deze twee kwaliteiten met het blote oog onopgemerkt blijft. Er is geen reden om meer te betalen voor iets dat onopgemerkt blijft. Daarom raden wij u aan om vooral een oogschone diamant te vinden.

De Clarity’s Clarity van elke diamant moet grondig worden herzien op zijn eigen merites. Als u niet zeker weet of niet zeker bent op dit gebied, neem dan contact op met onze experts die u graag van dienst zijn.

CONCLUSIE

Hoewel het lijkt alsof het kiezen van een VVS (of zelfs een VS Diamond) de juiste handelwijze is – in de geest van het kiezen van de “beste” – zal het verschil met het blote oog onopgemerkt blijven. Omdat insluitsels op deze niveaus alleen worden gezien onder een vergroting van 10x of meer, is het beter om uw inspanningen en portemonnee te richten op het identificeren van een oogschone diamant.

Als u twijfelt over het identificeren van een oogschone diamant, neem dan contact met ons op en wij zullen diamanten graag voor u beoordelen en evalueren.