Emerald geslepen diamant: Vorm, kwaliteit, kleur en helderheid

Aanbeveling

Het is vaak lastig om de geslepen kwaliteit van een smaragdgroene diamant te ontcijferen – en de voorkeur voor een meer vierkante in plaats van langgerekte vorm is grotendeels gebaseerd op persoonlijke stijl. Door deze unieke factoren verandert het bereik van aanvaardbare diepte % van diamant naar diamant.

Om een smaragdgroene geslepen diamant te vinden die verbluffend is en ook een hoge waarde heeft -zonder een gigantisch prijskaartje- raden wij u aan rechtstreeks contact met ons op te nemen voor hulp en advies.

DE SMARAGDGROENE GESLEPEN DIAMANT

De Emerald Cut Diamond pronkt met een langgerekte, rechthoekige vorm en gebeitelde trapsgewijze sneden, met rechte, lineaire facetten – meestal parallel aan de steen. Om stabiliteit toe te voegen en breuken te voorkomen, worden de hoeken van een Emerald Cut Diamond meestal bijgesneden.

De Emerald Cut Diamond zorgt voor een diepe helderheid en een groot oppervlak. Door de lange stapslijpvormen biedt de diamant een overvloed aan reflecties van zowel wit als gekleurd licht. Emerald Cuts zijn meer prominent aanwezig in de rechthoek, maar zijn ook verkrijgbaar in het vierkant.

Een populaire keuze voor degenen die een grotere steen willen zonder een hoge prijs punt, een Emerald Cut diamant lijkt meestal groter dan andere gevormde diamanten in hetzelfde karaat gewicht.

SMARAGDGESLEPEN DIAMANT – GESLEPEN KWALITEIT

Hoewel er in de industrie geen brede consensus bestaat over wat een ideale smaragdgroene snede is, is er een assortiment dat wij aanbevelen om de glans te maximaliseren. De GIAgrades polijsten en symmetrie op fancy vormen, zoals de Emerald, maar niet op Cut.

Smaragdgroene geslepen diamant – Kwaliteitsaanbevelingen

Uitstekend Zeer goed Goed Beurs Slecht
Tabel % 61-69 57-60 of 70-72 54-56 of 73-74 51-53 of 75-79 <51 of >79
Diepte % 61-67 59-60,9 of 67,1-70 57-58.9 of 70.1-74 54-56,9 of 74,1-79 <54 of >79
Gordel Zeer dun – Iets dikker Zeer dun – dik Zeer dun – zeer dik Uiterst dun – Uiterst dun – Uiterst dik
Kotelet Geen Zeer klein Klein Gemiddeld >Gemiddeld
Lengte/breedteverhouding 1.40-1.50 1.30-1.39 of 1.51-1.60 1.20-1.29 of 1.61-1.80 1.15-1.19 of 1.81-1.90 <1.15 of >1.90

SMARAGDGESLEPEN DIAMANT – LENGTE-BREEDTEVERHOUDING

Gemeten door de lengte van de diamant te delen door de breedte, geeft de lengte-breedteverhouding aan hoe evenredig de diamant is met zijn beoogde vorm (d.w.z. rechthoekig vs. vierkant). Bijvoorbeeld, als de lengte van een diamant 6 mm is en de breedte 4 mm, is de verhouding tussen lengte en breedte 1,50.

Een klassieke rechthoekige Emerald Cut Diamond varieert van 1,30 tot 1,60, terwijl de meeste mensen kiezen voor een verhouding van bijna 1,50. Bekijk een handvol smaragdgroene geslepen diamant om te bepalen welke lengte/breedte verhouding u verkiest. Overweeg ook hoe de diamant eruit zal zien in de door u gewenste zetting.

Als u de voorkeur geeft aan een meer vierkante vorm – in plaats van een rechthoekig ontwerp – kunt u een Asscher Cut Diamond overwegen, een uitstekend alternatief voor de Emerald Cut.

SMARAGDGESLEPEN DIAMANT – HELDERHEID

De GIA-schaal voor helderheid varieert van de beste (geen insluitsels) tot de slechtste (gemakkelijk waarneembare insluitsels). Hun benamingen omvatten:

  • IF – intern vlekkeloos
  • VVS1 – Zeer kleine insluitsels 1
  • VVS2 – Zeer kleine insluitsels 2
  • VS1 – Zeer kleine insluitsels 1
  • VS2 – Zeer kleine insluitsels 2
  • SI1 – kleine insluitingen 1
  • SI2 – kleine insluitsels 2
  • I1 – Opnames 1
  • I2 – Opnames 2

De tafel (bovenste oppervlak) van een Emerald Cut is als een helder, onbelemmerd venster in het midden van de steen. Eventuele insluitsels in het midden zijn duidelijk zichtbaar. Omdat zowel het paviljoen (het onderste schuine deel van de diamant) als de kroon (de bovenste diamant die boven op de gordel rust) relatief ondiep zijn, zijn Step Cut stenen over het algemeen niet zo helder en nooit zo vurig als briljant geslepen stenen. In plaats daarvan accentueren ze de helderheid van een diamant, want zelfs de kleinste fout zou zeer zichtbaar zijn.

Met andere woorden, vlekken in een Emerald Cut Diamond zullen meer opvallen dan in een Round Cut Diamond of Cushion Cut Diamond.

Om deze reden raden wij een VS2 Clarity aan voor de beste waarde, zoals deze Emerald Cut Diamond in een rose gold solitaire setting. De helderheidsklassen SI2 en SI1 worden over het algemeen niet aanbevolen bij salaristrappen zoals Asscher Cuts en Emerald Cuts. Step Cuts zijn niet gesneden voor hun schittering, dus er is geen verstrooiing van licht om insluitsels te verbergen.

Het allerbelangrijkste is dat alle mogelijke diamanten zorgvuldig worden bekeken om ervoor te zorgen dat ze er met het blote oog schoon uitzien. Als u op zoek bent naar een SI1 of SI2 Emerald Cut, bijvoorbeeld, moet u controleren of de insluitsels niet in het midden van de steen zitten.

Voor het beste hulpmiddel bij het evalueren van een Emerald Cut’s Clarity, stellen we James Allen’sultra-hoogwaardige diamantfotografie voor. Hun technologie levert nauwkeurige foto’s om stenen tot in detail te bekijken.

Als u er niet zeker van bent dat u een oogschone Emerald Cut Diamond kiest, neem dan contact op met onze experts.

SMARAGD GESLEPEN DIAMANT – KLEUR

Net als Clarity is Color een ander attribuut dat meer opvalt in een Emerald Cut. De grote tafel- en trapsgewijze sneden behouden meer kleur dan andere diamantvormen, waardoor het oog de natuurlijke kleur van de steen kan zien.

De GIA-klassen Kleur op een schaal van D tot Z. D is de meest kleurloze, terwijl Z een gemakkelijk waarneembare bruine of gele tint bevat.

Als je met het blote oog naar een Emerald Diamond van een J-graad of hoger kijkt, kun je gemakkelijk een lichte gele tint opmerken. Omdat het blote oog geen tint opmerkt bij een I Color grade of beter, raden wij dit gamma aan voor de mooiste en voordeligste prijs. Als u kiest voor een diamant onder een I, zoals een G of H, zult u waarschijnlijk niet veel van een verschil merken – als er al een verschil is. Meer betalen voor een lagere Color grade is meestal niet de extra prijs waard.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw diamant er wit uitziet in relatie tot de zetting. Bijvoorbeeld, deze prachtige I kleur Emerald Diamond in een witgouden plaveisel met witte, stralende kleur. Zelfs deze J gekleurde Emerald ziet er glanzend uit in een roségouden setting. Over het geheel genomen is het belangrijk om de kleur en instelling van de diamant te controleren voor de aankoop.

Voor meer informatie over diamantkleuren voor Emerald Cut Diamonds, neem contact met ons op.

CONCLUSIE

Emerald Cut Diamonds bieden een elegante vorm en unieke Step Cuts. Emerald Cuts zijn een fenomenale keuze voor diegenen die een groter uitziende diamant willen zonder een stevig prijskaartje.

Omdat Emerald Cut Diamonds een zorgvuldige observatie van de geslepen kwaliteit vereisen, raden wij u aan om uw diamant voor aankoop door een expert te laten beoordelen. Voor hulp bij het vinden van de perfecte Emerald Cut Diamond, kunt u vandaag nog contact opnemen met onze experts.