Zeldzame blauwe diamanten: De Pro kleurengids voor natuurlijke intensiteitsniveaus

OORSPRONG VAN DE KLEUR VAN BLAUWE DIAMANT

Hoewel vaak verward, zijn saffieren geheel andere edelstenen dan blauwe diamanten. Saffieren behoren tot de korund familie en bevatten sporen van titanium, ijzer, magnesium, koper en chroom. De betoverende kleur van de blauwe diamant daarentegen komt van de aanwezigheid van boor in de voornamelijk koolstofsamenstelling van de diamant.

Veel blauwe diamanten zijn Type IIb diamanten, die slechts 0,1% van alle gekleurde diamanten ter wereld uitmaken. Hun niveau van zeldzaamheid maakt blauwe diamanten nog meer geschikt voor diamantverzamelaars, investeerders en liefhebbers.

Blauwe diamanten behoren tot de familie van Fancy Color Diamonds, de naam voor diamanten met een rijke kleur. Het beoordelen van de waarde van een blauwe diamant is gebaseerd op de 4C’s (Cut, Color, Clarity en Carat), waarbij kleur veruit de belangrijkste factor is.

DE INTENSITEITSNIVEAUS VAN BLAUWE DIAMANT

De sterkte van de kleur van een diamant wordt de kleurintensiteit genoemd. Elke Fancy diamant heeft verschillende intensiteitsniveaus waarmee het wordt geëvalueerd. Voor blauwe diamanten omvat de sorteerschaal Faint Blue, Very Light Blue, Light Blue, Fancy Light Blue, Fancy Light Blue, Fancy Intense Blue, Fancy Deep Blue en Fancy Vivid Blue. Fancy Dark is ook mogelijk als er een secundaire kleur aanwezig is.

Elke blauwe diamant wordt als zeldzaam beschouwd, maar pure kleuren (d.w.z. die zonder een secundaire modificator) zijn nog unieker. Pure blues is echter moeilijk te verkrijgen, en sommige kleurencombinaties zijn verbluffend mooi. Grijsblauw en groen-blauw zijn de meest voorkomende secundaire kleuren voor blauwe diamanten, maar er zijn vele kleurencombinaties mogelijk. Deze 0.46 Carat Fancy Gray Blue diamant is een voorbeeld van een mooie steen met een modificerende kleur. Zelfs stenen zoals deze worden als uitzonderlijk beschouwd.

DE ZELDZAAMHEID EN DE PRIJZEN VAN BLAUWE DIAMANT

Blauwe diamanten behoren tot de zeldzaamste van de Fancy diamanten – net na rode diamanten. Sommigen beweren, op basis van hun zeer hoge prijzen, dat roze diamanten zeldzamer zijn dan blauwe, maar dat is vooral te wijten aan de toegenomen vraag in plaats van het verminderde aanbod.

Als een van de zeldzaamste beschikbare diamantkleuren, zijn blauwe diamanten meestal ongelooflijk duur. Dat gezegd zijnde, kunnen bepaalde kleurencombinaties, zoals die welke meer grijs dan blauw leunen, betaalbaarder zijn. Bijvoorbeeld, is deze 0.50 karaat Grijze Grijze Blauwe Peren Vorm Diamant geprijsd op $32.100. Vergelijk dat met deze 0,54 karaat, Fancy Intense Blue Radiant Shape Diamond met een prijs van 220.500 dollar. Hoewel er kwaliteitsverschillen zijn tussen de stenen (zoals IF Clarity in vergelijking met SI1 Clarity), overspant de kloof bijna 200.000 dollar.

Kleinere blauwe diamanten, zoals die onder de 0,3 karaat, zijn betaalbaarder en kunnen gebruikt worden om een speciaal sieraad te maken als ze gekoppeld worden met andere stenen.

BLAUWE DIAMANTEN VERLOVINGSRING INSTELLINGEN

Stijl 1: Halo-instelling

Verbeter de schoonheid van uw blauwe diamant door deze te omringen met andere diamanten. Voeg zijstenen toe om het karaatgewicht van uw ring te verhogen.

Voorbeeld van een halo-instelling: Edele Grijze Blauwe Peer Diamant Jurk Ring

Stijl 2: Spanningsinstelling

Plaats uw blauwe diamant in het midden van het podium met een spanningsinstelling. Het isoleren van de felgekleurde diamant kan helpen om zijn kleur te laten opvallen.

Voorbeeld van een pronginstelling: Spanningsset Vivid Fancy Diep blauw smaragdgroen geslepen diamant

Stijl 3: Drie-steensetting

Flank aan weerszijden van uw blauwe diamant met kleine kleurloze diamanten. U verhoogt de glans van uw ring zonder de kleur van de blauwe diamant te verliezen.

Een voorbeeld van drie stenen: Edele grijsblauwe en witte diamant-drie-steenring. Het geometrische patroon van de twee triljoen zijstenen brengt de uitzonderlijke kleur van de middelste steen naar voren.