Edele gele diamanten: Pro Gids voor natuurlijke diamantkleur

OORSPRONG VAN DE KLEUR VAN GELE DIAMANT

De unieke kleur van gele diamanten komt voort uit de aanwezigheid van stikstof in hun samenstelling. De stikstofmoleculen absorberen blauw licht, waardoor de steen een gele tint krijgt. Afhankelijk van de hoeveelheid stikstof kan een gele diamant variëren van licht tot donker.

Als onderdeel van de Fancy Color Diamond familie, kunnen gele diamanten ook een secundaire tint hebben zoals oranje of bruin. Zuiver natuurlijke gele diamanten met een intense tint worden ook wel Canary Diamonds of Canary Yellow Diamonds genoemd.

GELE DIAMANTINTENSITEITSNIVEAUS

Witte diamanten worden gesorteerd op een kleurenschaal van D tot Z, waarbij D een kleurloze diamant is en Z een duidelijke gele of bruine tint heeft. Als de weegschaal voorbij Z-allemaal de weg naar een rijke, gele kleur, zou je een Fancy Vivid Yellow Diamond hebben. Met andere woorden, gele diamanten zijn volledig verzadigd met geel en dragen geen enkel spoor van witheid.

De GIA-kleurenschaal voor gele diamanten is:

  • Zwak
  • Zeer licht
  • Licht
  • Edel licht
  • Edel
  • Zinvol Intensief
  • Fancy Levendig, Fancy Diep of Fancy Dark

Het beoordelen van de kleur van gele diamanten – of een Fancy Color Diamonds – is een moeilijke taak. Het belangrijkste is dat elke Fancy kleurengraad niet zomaar een punt op een lijn is. Elke graad is een bereik op zich. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een Fancy Yellow te vinden die net over de grens kwam vanuit Fancy Light territorium. Het is ook mogelijk om een Fancy Yellow te vinden die net de cutoff in de Fancy Intense graad heeft gemist.

GELE DIAMANT ZELDZAAMHEID EN PRIJZEN

Edele diamanten, ook wel bekend als kanarie gele diamanten, komen relatief veel voor. Door hun gemeenschappelijke verhouding tot andere Fancy kleuren – gele diamanten kunnen redelijk betaalbaar zijn.

Fancy Light Yellow diamanten, als voorbeeld, zal de prijs vergelijkbaar zijn met een I Color witte diamant. Bijvoorbeeld, deze 1.01 karaat Fancy Light Yellow, VS2 Clarity Radiant Cut yellow diamond kost $4.150 terwijl deze 1.03 karaat I Color, VS2 Clarity Radiant Cut diamond $4.100 kost.

Bij hun sterkste kleurintensiteit kunnen Fancy Vivid Yellow Diamonds echter vrij duur worden. Een Fancy Vivid Yellow Diamond met een fatsoenlijke kleur en oogschone helderheid kost ongeveer hetzelfde als een D Color Flawless witte diamant van dezelfde vorm. Op dit punt hangt het af van wat u en de drager aantrekkelijker vinden: een unieke, rijk gekleurde diamant of een witte, kleurloze diamant.

Het evalueren van de prijs van een gele diamant is gedetailleerd, omdat zelfs de kleinste bruine tint de waarde van een gele diamant kan verminderen, terwijl groene of oranje tinten de waarde verhogen. Om deze reden raden wij aan om een expert te raadplegen alvorens over te gaan tot de aankoop van gele diamant.

GELE DIAMANTEN VERLOVINGSRING INSTELLINGEN

Het plaatsen van een gele diamant in een verlovingsring zorgt voor een unieke kans om de kleur van de steen nog intenser te maken. Meestal zal een geelgouden zetting de kleur van de diamant dieper doen lijken, terwijl een witgouden zetting de diamant lichter kan doen lijken. Om te besparen op uw budget, kunt u op zoek gaan naar een gele diamant van een intensiteitsgraad lager en deze in geel goud laten zetten om de kleur te maximaliseren.

Stijl 1: Halo-instelling

Een halo setting kan de grootte van uw gele diamanten verlovingsring vergroten, vooral als er twee lagen omringende stenen zijn.

Voorbeeld van een halo-instelling: Fancy Intense Geel Kussen Diamant Diamant Dubbele Haloring

Stijl 2: Pavé-instelling

Ingebedde zijstenen in een pavé setting geven de ring extra glans. Uw zijstenen kunnen overeenkomen met de kleur van uw middelste steen of witte diamanten zijn.

Voorbeeld van een Pavé-instelling: Fancy Intensief Geel Kussen Pavé Zijsteentjes Ring

Stijl 3: Zijsteenzetting

Om uw gele diamant te accentueren en te accentueren, overweeg dan een zetting van een zijsteen. Uw zijstenen kunnen ronde briljanten, driehoekige of elk ander ontwerp zijn dat bij uw stijl past.

Zijstenen als voorbeeld: Platina Fancy Yellow Radiant & Triangle Diamond Ring