Diamant kleurenkaart

Bij het zoeken naar diamanten te kopen, de diamant kleur is een aspect van het koopproces dat niet mag worden over het hoofd gezien. Hoewel het niet nodig is om elk detail over diamantkleur te kennen, helpt het hebben van een fundamentele kennis van diamantkleur en de diamantkleurtabel om te voorkomen dat er te veel wordt uitgegeven aan diamanten die u misschien niet veel te bieden hebben op het gebied van extra schoonheid of waarde.

Bij het zoeken naar diamanten te kopen, de diamant kleur is een aspect van het koopproces dat niet mag worden over het hoofd gezien. Hoewel het niet nodig is om elk detail over diamantkleur te kennen, helpt het hebben van een fundamentele kennis van diamantkleur en de diamantkleurtabel om te voorkomen dat er te veel wordt uitgegeven aan diamanten die u misschien niet veel te bieden hebben op het gebied van extra schoonheid of waarde.

Onderscheidend gekleurde diamanten zijn gewaardeerde stukken en zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw, roze en geel. Bij witte diamanten is een gele tint echter over het algemeen niet zo wenselijk.

Wanneer er een lichte kleuring aanwezig is, wordt er minder natuurlijke kleur van het licht teruggekaatst naar het oog. Hoe meer kleurloos een witte diamant is, hoe stralender, waardevoller en zeldzaam het ook is.

Kleurloze diamanten zijn zeker schaars en staan veel hoger op de kleurenschaal dan een diamant die zelfs de zachtste aanraking van geel heeft.

EEN PAAR DINGEN TE WETEN OVER DIAMANTKLEUR IN HET ALGEMEEN

  • De totale waarde van een diamant berust voor een deel op de afwezigheid van kleur.
  • De kleurgradatie van een diamant moet altijd worden bepaald door een professional.
  • De rang en waarde van diamanten verschilt tussen gekleurde en kleurloze diamanten
  • De instelling van de ring kan een rol spelen in de waarneming en weergave van de kleur

Bij het winkelen voor diamanten, zal meer weten over diamant kleur u helpen beter te begrijpen van de kwaliteit van wat u kijkt en zal u helpen precies te begrijpen hoe verschillende soorten diamanten worden gewaardeerd en geprijsd, zodat u de beste waarde te krijgen.

DIAMANT KLEURENSCHAALGRAFIEK

Het GIA (Gemological Institute of America) is een gerenommeerde en gerespecteerde diamantbeoordelingsinstantie die rapporten voor diamanten uitgeeft.

Wanneer u in de markt voor diamanten bent, is het aan te raden om een GIA-certificaat te zoeken voor elke diamant die u bekijkt vanwege de verschillende kleurgraden die u kunt tegenkomen.

GIA-kwaliteiten Diamantkleur op de volgende schaal (zie hier voor de GIA Diamond Clarity Chart)

Kleurloos

D is de hoogste kleurengraad, wat betekent dat het bijna geen kleur heeft. Onder vergroting en met het blote oog ziet het er kleurloos uit. E en F beoordelingen zien er bijna identiek uit aan het blote oog, en alleen een deskundige gemmoloog is in staat om de verschillen tussen D, E en F graden op te merken. D-F diamanten zijn meestal gezet in platina of wit goud, omdat geelgoud en andere sieraden instellingen afbreuk doen aan de ongekleurde schoonheid van de diamant.
Bijna kleurloos


G-J kleurgradaties vertonen bijna geen kleur en lijken vooral kleurloos voor het blote oog. Hoewel er enkele tinten kleur bestaan, moeten deze diamanten nog steeds in platina of wit goud worden gezet om de effecten van kleurreflectie van geel goud te verminderen. Minder zeldzaam dan D-F diamanten, G-J diamanten worden gevonden op een lagere prijs punt. Binnen dit bijna kleurloze bereik, de prijs heeft de neiging om te verminderen met 10-15% per graad en kan geen merkbaar verschil maken voor het blote oog.
Vage tint

K-M diamanten hebben een lichte gele tint, zelfs met het blote oog. Sommigen geven de voorkeur aan deze warmere kleuren in een prachtige geelgouden setting. Vanwege hun licht waarneembare kleur worden diamanten van dit bereik vaak 50% minder gevonden dan die van de G-J range.
Zeer lichte tint Door hun opvallende gele of bruine tint zijn N-R diamanten beschikbaar tegen een veel lagere prijs. Wij raden geen diamanten van een N-R graad aan.
Lichte tint Diamanten van een S-Z serie hebben een gemakkelijk waarneembare gele of bruine tint. Om deze reden raden wij geen S-Z diamanten aan.

De diamanten die meestal gebruikt worden in verlovingsringen hebben de neiging om van de bijna kleurloze variëteit te zijn, en u zult merken dat ze kleine hints van geel of bruin in de diamant kunnen bevatten. Het type zetting dat wordt gebruikt kan ook de perceptie van de kleur van de diamant veranderen, evenals de belichting waarin de diamant wordt weergegeven zoals beschreven in de bovenstaande grafiek. Houd al deze in gedachten bij het bekijken van de kleur van de diamanten.

DIAMANTHELDERHEID

Diamanthelderheid is eenvoudigweg de afwezigheid van insluitsels of vlekken. Als u op zoek bent naar ronde diamanten, dan kunnen de insluitsels niet zo merkbaar zijn, wat betekent dat de helderheid niet zo belangrijk zal zijn als de kleurkwaliteit van de diamant. Bijvoorbeeld, een kussen geslepen diamant zal meer van zijn kleur behouden waardoor de kleurkwaliteit van cruciaal belang is in het selectieproces.

TIPS VOOR HET KOPEN VAN DIAMANTKLEUREN

Bij het bekijken van een reeks diamanten is het belangrijk om goed te letten op de kleuring van een diamant. In aanvulling op de GIA Color Grading, zorg ervoor dat u de diamant zelf controleert of laat een expert u helpen om u een beter idee te geven van de waarde ervan in plaats van te vertrouwen op uw ongetrainde oog.

Bij het onderzoek van de diamanten, kijk voor een merkbare tinting en noteer de interactie met zowel wit licht en gekleurd licht reflectie.

Het belangrijkste is dat de diamant er wit uitziet in verhouding tot de zetting. De diamant die u kiest moet opvallen als het heldere, witte middelpunt van de sieraden. Het is immers het meest bekende deel van de ring.

Gebaseerd op verschillende soorten zettingen, hier zijn onze aanbevelingen voor diamantkleur gebaseerd op de vorm van de diamant:

Witgoud / Platina Solitaire Ring

Rond: H-J Als je een cijfer hoger dan H kiest, betaal je voor een functie die je niet met het blote oog kunt zien of waarderen.

Prinses, Emerald, Asscher: G-I Rangen.

Alle andere diamantvormen: F-H Rangen.

Geelgouden Ring

Rond: K-M Rangen.

De gele kleur van het goud wordt geabsorbeerd in de kleur van de diamant, zodat elke graad hoger dan een K er toch een beetje geelachtig uitziet.

Prinses, Emerald, Asscher: J-K Rangen.

Alle andere diamantvormen: I-J Rangen.

Pave of Side-stone instellingen

Rond, Prinses, Smaragd en Asscher: G-I Rangen.

Alle andere diamantvormen: F-H Rangen.

Halo-instellingen

Alle diamantvormen: F-H Rangen.

HET BEGRIJPEN VAN DE KLEURENSCHAAL VAN WITTE DIAMANTEN

Terwijl sommige diamanthandelaars beweren dat Color het tweede belangrijkste kenmerk is van de schoonheid en kwaliteit van een diamant, is dit statement niets minder dan een goed verfijnde verkooptactiek. Wij delen deze belangrijke aanwijzer met u zodat u uw geld niet uitgeeft in een gebied dat u geen extra schoonheid of waarde aan u biedt.

Om zeker te zijn, Diamond Color speelt wel een rol in de esthetiek en schittering van een diamant, maar de verschillen tussen de Color grading scale zijn meestal klein of volledig onzichtbaar voor het blote oog. Zo zijn de kleurverschillen tussen diamanten, variërend van de G-J-kwaliteiten, nauwelijks waarneembaar voor iemand buiten de experts met vergrootgereedschappen.

Je hebt misschien gedacht dat het verstandig is om een diamant in de hoogst mogelijke Color Grade aan te schaffen. Maar met onze jarenlange ervaring op het gebied van duizenden diamanten weten we dat uw geld beter besteed kan worden aan andere gebieden zoals de geslepen kwaliteit van een diamant.

Hoe beter een ronde diamant geslepen is, hoe moeilijker het is om kleur te onderscheiden.

Laten we eens een kijkje nemen door de twee onderstaande diamantkleurendiagrammen te bekijken. Dezelfde negen diamanten worden getoond aan de rechterkant en de linkerkant van de kaart. Aan de rechterkant zijn de negen diamanten naar beneden gericht en gerangschikt op kleur. Links is de volgorde gerandomiseerd.

Kunt u de foto’s aan de linkerkant bekijken om ze in de juiste volgorde te plaatsen?

(Antwoord (aan de linkerkant) – Eerste rij: G, L, E. Tweede rij: F, J, D. Derde rij: H, K, I.)

Zoals je misschien al gemerkt hebt, is het moeilijk voor het oog om een bepaald element van een diamant op te pakken.

Wat uw oog waarneemt over de 4 C’s van een diamant

Een diamant is een organisch geheel. Diamanten werden gevormd uit honderden meters koolstof onder het aardoppervlak en de koolstof die de diamanten vormde, werd ook blootgesteld aan intense druk en hitte. Deze druk en warmte veroorzaakte vervolgens kristallisatie.

De 4 C’s (Cut, Color, Clarity en Carat Weight) bepalen samen de schoonheid en glans van de diamant. Om deze reden zal het blote oog een uitdagende tijd hebben om onderscheid te maken tussen slechts één aspect, zoals de kleur of de helderheid van de diamanten.

De combinatie van de 4 C’s zorgt voor de algemene uitstraling en uitstraling van een diamant. Uw oog ziet één aspect niet individueel – het merkt de volledige samenwerking van de 4 C’s op.

Daarom is het beter om de schoonheid van een diamant als geheel te beoordelen in plaats van zich te richten op één element zoals kleur.

HET RANGSCHIKKEN VAN KLEURBELANG DOOR DIAMANTVORM

Om te helpen bij het vergelijken van diamanten op basis van hun kleur, is het het beste om de kleuraanbevelingen van Diamond Shape te bekijken.

Door de unieke structuur van elke vorm speelt kleur een wisselende mate van belang in de algehele esthetische aantrekkingskracht. De verschillende facetopstellingen kunnen ook een grote invloed hebben op de hoeveelheid licht die in de diamant wordt opgevangen (in plaats van terug naar het oog te reflecteren).

Op een schaal van 1 tot 10 (1 is de minst belangrijke en 10 de belangrijkste), beoordelen we de betekenis van kleur in deze Diamantvormen:

Rond: 3
Prinses: 5
Smaragd & Asscher: 6
Ovaal, markiezin, peer, peer, hart: 7
Stralend, Kussen: 8

Wat ronde diamant kopers moeten onthouden

Als toonaangevende diamantvorm in termen van populariteit vertegenwoordigt de Round Brilliant Cut meer dan twee derde van de verkochte diamanten.

Bij het winkelen voor Round Cut Diamonds speelt Color een kleine rol in de aantrekkelijkheid van de diamant. Als je bijvoorbeeld een Round Cut Diamond aan bijna iedereen laat zien (behalve aan diamantverkopers en edelsmeden), zal een I of zelfs een J gekleurde diamant kleurloos voor hen verschijnen.

En dit geldt alleen voor de losse diamanten. Als je de diamant in een geelgouden zetting plaatst, kun je gemakkelijk een paar inkepingen naar beneden gaan naar een K, L, of zelfs een M kleur. De diamant zal er nog steeds helder en ongekleurd uitzien voor de kijkers.

Het is nooit gemakkelijk jongleren met alle verschillende kwaliteiten en kenmerken waar je op moet letten. Wilt u meer persoonlijke hulp, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag om de juiste diamant te vinden en problemen te vermijden.

Hoe verschillende instellingen een diamantkleur kunnen maskeren

Het type instelling dat u kiest kan de kleur van een diamant maskeren of verbeteren. Bijvoorbeeld, zelfs witgoud of platina verlovingsring instellingen kunnen de kleur van de diamant enigszins maskeren.

Uit dit voorbeeld kunnen we zien hoe klein de verschillen zijn tussen de kleurgradaties van D en J op een ronde briljante diamant. Vooral voor Rounds, maar ook voor andere vormen, is Kleur vooral een relatief kenmerk.

Met andere woorden, een I-kleurige diamant ziet er pas echt uit als een I-kleurige diamant als hij naast een hoger gekleurde diamant wordt geplaatst ter vergelijking. In feite, vergelijking tussen twee diamanten is hoe zelfs deskundige diamanthandelaren en edelsmeden kleur. Ze plaatsen de te sorteren diamant op een witte gevouwen kaart naast een master diamant om de kleur te vergelijken en te bepalen.

Bijpassende middendiamant kleur met zijstenen

Zelfs voor diamant experts is het moeilijk om de kleur van een diamant te beoordelen door simpelweg naar de diamant in kwestie te kijken. Tenzij uw geliefde een set GIA Color Samples bij zich draagt om voortdurend te vergelijken met hun ring, dan moet u zich weinig zorgen maken over kleur.

Kleurkwaliteit wordt echter wel relevant als je een verlovingsring met zijdiamanten koopt, of misschien een Three Stone Ring. Wij raden aan dat de diamanten aan de zijkant (of accent) altijd overeenkomen met de kleurgradatie van de middelste steen, of iets donkerder zijn om de hogere kleurgradatie van de middelste steen te accentueren.

Als u een klassieke solitaire verlovingsring zonder accent diamanten koopt, gebruik dan uw budget in andere gebieden dan Kleur om te voorkomen dat u geld uitgeeft aan een functie waar u geen voordeel of schoonheid aan zult ontlenen.

Hoe fluorescentie interageert met diamantkleur

Een bijkomend aspect om rekening mee te houden is Fluorescentie en hoe het in wisselwerking staat met de kleur van een diamant. Fluorescentie verwijst naar hoe een diamant reageert op ultraviolet licht. UV-licht is wat uw witten er witter doet uitzien, uw tanden lijken helder wit en uw zwart-licht posters gloeien.

Sterke of Medium Blue Fluorescentie zal over het algemeen de schittering van een kleurloze diamant mat maken, maar zal vaak een diamant met een lagere kleurgradatie witter doen lijken. Voor kwaliteiten D-F en zelfs G is het het beste om sterke fluorescentie te vermijden.

Als u op zoek bent naar een prachtige diamant tegen een lagere prijs, zoek dan naar een J of een K kleur met Sterke Blauwe Fluorescentie.

CONCLUSIE

Bij het zoeken naar de perfecte diamant gaat het erom de elementen te vinden die de schoonheid en schittering van de diamant het sterkst beïnvloeden.

Als u eenmaal uw diamantvorm en slijpvorm hebt geselecteerd, kunnen aspecten als kleur in aanmerking worden genomen. Zoals we in dit artikel waarschuwen, wees er zeker van dat Color geen voorzetel neemt in uw aankoopbeslissing voor diamant.

Als u er zeker van wilt zijn dat u goed door het diamantveld navigeert, neem dan contact met ons op voor persoonlijke hulp. Wij doen al het zware werk en brengen u alleen de allerbeste diamanten om uit te kiezen.