Groene diamanten: Prijsgids voor vormen, schaduwen en zeldzaamheid

OORSPRONG VAN DE KLEUR VAN GROENE DIAMANT

De kleur van een groene diamant is afkomstig van de blootstelling aan radioactiviteit en de atoomstraling die de steen gedurende miljoenen jaren heeft doorstaan. Hoewel de groene kleur het gevolg is van blootstelling aan radioactiviteit, is er geen reden tot ongerustheid, omdat het vasthouden van de steen helemaal niet gevaarlijk is. Het formatieproces is echter ongelooflijk zeldzaam, wat resulteert in een gekleurde diamant die uiterst moeilijk te verkrijgen is.

Om de identificatie van een echte groene diamant te vergemakkelijken, hebben sommige slijpers de zogenaamde “Natural” op de riem van de steen achtergelaten. Een “Natural” is een ongepolijst gebied tussen de gordel en het paviljoen, dat de natuurlijke kleur van het ruwe materiaal blootlegt. Dit merk maakt het mogelijk edelstenen te beoordelen van de steen om de kleur als natuurlijk te herkennen en de diamant te voorzien van de juiste certificering.

INTENSITEIT VAN GROENE DIAMANT

Groene diamanten variëren van lichtgroen tot een rijke, diepe tint. Hier is een prachtig voorbeeld van een groene diamant op zijn best. De kleurkwaliteit van een groene diamant is gebaseerd op zowel de kleuren van de steen als de kleurintensiteit.

De GIA beoordeelt groene diamanten op de volgende schaal:

  • Flauwgroen
  • Zeer licht groen
  • Licht Groen
  • Fancy Licht Groen
  • Edelgroen
  • Fancy Intens, Fancy Vivid en Fancy Deep

Zuivere groene diamanten hebben de voorkeur, maar de meeste stenen bevatten secundaire kleuren. Deze kleuren kunnen één of zelfs twee van de volgende tinten zijn: geel, geelachtig, blauw, blauw, blauwachtig, bruin, bruin, grijs, grijs, grijsachtig, grijs geelachtig en grijsachtig geelachtig.

DE ZELDZAAMHEID EN DE PRIJZEN VAN GROENE DIAMANT

Groene diamanten worden beschouwd als een van de zeldzamere kleuren binnen de Fancy Diamond wereld. In feite zijn de enige kleuren die moeilijker te vinden zijn, zijn rood, roze, blauw, violet en oranje. Door de extreme zeldzaamheid van groen zijn deze diamanten vaak veel duurder dan andere gekleurde diamanten. Hoewel groene diamanten technisch minder zeldzaam zijn dan een roze diamant, is het nog steeds moeilijker om een goede kwaliteit groene diamant te vinden.

Op een budget zitten betekent echter niet dat je het idee van een groene diamant in je bezit hebt. In feite bevat een zeer lichtgroene diamant vaak een mooie tint die de steen uniek maakt zonder de oever te breken. Deze 1,72 karaat ronde diamant was bijvoorbeeld relatief betaalbaar in de wereld van de groene diamant.

Over het geheel genomen variëren de prijzen van groene diamanten sterk afhankelijk van hun grootte, vorm, kleur, kwaliteit en bron. Bekijk de collectie natuurlijke groene diamanten van Leibish & Co. om een beter inzicht te krijgen in welke stenen beschikbaar zijn en hun prijzen. U kunt ook onze Leibish Review lezen voor meer informatie over waarom wij Leibish & Co. van harte aanbevelen voor iedereen die op zoek is naar fancy kleur diamanten.

GROENE DIAMANTEN VERLOVINGSRING INSTELLINGEN

Als je op de markt bent voor een groene diamant, wil je er zeker van zijn dat je de steen op een manier zet die de unieke schoonheid van de steen benadrukt. Bekijk deze voorbeelden voor groene diamanten verlovingsringen ter inspiratie.

Stijl 1: Solitaire instelling

Laat uw groene diamant voor zichzelf spreken met een eenvoudige, solitaire instelling.

Solitare-voorbeelden: Edele lichtgeelachtige groene kussen diamanten solitaire ring

Stijl 2: Halo-instelling

Omring uw unieke groene steen met kleinere kleurloze diamanten. De halo instelling verhoogt het gewicht van uw karaat zonder de schoonheid van de groene diamant uit het oog te verliezen.

Voorbeeld van een halo-instelling: Lichtgroene Stralende Diamant Halo Ring

Stijl 3: Drie-steensetting

Vergroot de oppervlakte van uw diamanten door te kiezen voor een drievoudige steenzetting. Smaragdgroene en taps toelopende Baguette vormen zorgen voor uitstekende zijstenen.

Een voorbeeld van drie stenen: Edele Blauwachtig groene diamant drie stenen ring