SI3 Helderheid: De redenen waarom u het volledig moet vermijden

Bottom Line Aanbeveling:

Wij moedigen alle lezers ten zeerste aan om zich te ontdoen van diamanten met een Clarity grade van SI3. De SI3 grade wordt gebruikt door lab-entiteiten die niet betrouwbaar zijn en je krijgt waarschijnlijk een diamant met minder schoonheid en waarde dan wat je betaald hebt.

In plaats daarvan raden wij u aan op zoek te gaan naar een diamant met een GIA- of AGS-certificaat Voor de meeste diamanten stellen we een VS1 ofVS2 Clarity grade voor voor een uitstekende waarde. U kunt ook geweldige SI1 of SI2 diamanten vinden, zolang u maar hoge kwaliteit video’s of foto’s te inspecteren heeft. Op deze niveaus zijn vlekken en insluitsels niet met het blote oog te zien, maar kosten veel minder dan VVS, IF en FL diamanten. Deze VS2 Round Cut Diamond is bijvoorbeeld mooi en oogschoon.

WAT IS SI3 helderheid?

U kunt SI3 diamanten tegenkomen in uw zoektocht naar de perfecte steen. Terwijl een diamant met een SI3 Clarity grading een goede deal kan lijken, is dat bijna nooit het geval.

De SI3 grade is bedoeld om de betere I1 diamanten te onderscheiden van andere diamanten met iets meer insluitsels (d.w.z. de slechtere I1 diamanten). De graad werd gecreëerd door EGL labo in de jaren 1990. Op de EGL-schaal zit SI3 Clarity tussen de I1- en SI2-graden. Het idee achter deze extra graad is dat er enkele I1 Clarity diamanten zijn die, ondanks hun lage zuiverheidsgraad, nog steeds mooie diamanten zijn. Hoewel dit waar is, betekent dit niet dat een nieuwe Clarity grade nodig is.

Bovendien zijn de enige bedrijven die SI3 gebruiken de bedrijven die niet betrouwbaar of gerenommeerd zijn, zoals EGL. De EGL heeft een slechte reputatie als het gaat om kwaliteitsclaims, die klanten kunnen misleiden tot het kopen van diamanten die niet zo mooi of waardevol zijn als ze melden.

Zelfs als er een aantal “mooie I1’s” zijn die een speciale aanduiding rechtvaardigen, dan nog zal je het niet vinden met een EGL-certificaat. Als een diamant een SI3 grade draagt, is het van lagere kwaliteit dan de “mooie I1s” van GIA. De SI3 grade wordt voornamelijk gebruikt om potentiële kopers te verleiden tot een diamant die minder dan stellair is.

Goed I1 DIamond

 Slecht I1 Diamant

Als je bijvoorbeeld een SI3-diamant met EGL-graad naar de GIA zou brengen, zou de diamant waarschijnlijk slechter worden gesorteerd door de GIA. Gerenommeerde laboratoria zoals GIA en AGS herkennen de SI3 graad niet, en de consument ook niet.

WAAROM SI3 DIAMANTEN MOETEN WORDEN VERMEDEN

De GIA-kwaliteit voor helderheid (die in de diamantindustrie als de standaard wordt beschouwd) is dat wel:

  • IF – intern vlekkeloos
  • VVS1 – Zeer kleine insluitsels 1
  • VVS2 – Zeer kleine insluitsels 2
  • VS1 – Zeer kleine insluitsels 1
  • VS2 – Zeer kleine insluitsels 2
  • SI1 – kleine insluitingen 1
  • SI2 – kleine insluitsels 2
  • I1 – Opnames 1
  • I2 – Opnames 2

Veel consumenten zijn van mening dat een diamant met een lagere sortering dan SI (Small Inclusions) ongewenst is. Bijvoorbeeld, I1 en I2 diamanten hebben vaak opvallende insluitsels en zijn niet oogschoon waardoor ze minder dan stellaire keuzes. Door een diamant een SI3 grade te geven, is het een stap boven een I1, waardoor de diamant aantrekkelijker lijkt voor klanten.

De SI3 sortering vertekent echter de lijn tussen I1 diamanten en SI2 diamanten. Met een SI3 diamant kan een juwelier een inferieure I1 (Included) diamant laten lijken op een SI (Slightly Included) diamant.

Een zwak gesorteerde EGL diamantachtige EGL met een SI3-kwaliteit kan een klant verwarren. Het krijgt hen geïnteresseerd in een minder wenselijke diamant. In plaats van het kiezen van een prachtige diamant binnen uw prijsklasse, betaalt u voor iets dat ten onrechte wordt geadverteerd.

Juweliers gebruiken de SI3 Clarity grade om meer diamanten te verkopen, zelfs als de klant niet de werkelijke schoonheid en waarde krijgt van wat ze betalen. Daarom moedigen we alle lezers aan om uit de buurt van SI3 diamanten te blijven. We willen niet dat je bedrogen of bedrogen wordt.

Als u vragen heeft over Clarity grade of diamantkwaliteit, neem dan gerust contact op met onze experts.

DE HELDERHEIDSGRAAD WAARNAAR U IN PLAATS DAARVAN MOET ZOEKEN

We beginnen met te zeggen dat je alleen moet zoeken naar diamanten die gecertificeerd zijn door de GIA of AGS. Deze twee laboratoria zijn de meest betrouwbare en gerespecteerde entiteiten in de diamantwereld. Door te kiezen voor een diamant met een van deze certificaten, verzekert u zich ervan dat u de kwaliteit krijgt die het rapport claimt.

Voor Clarity raden we over het algemeen aan om op zoek te gaan naar een VS1 tot SI2 diamanten. VS1- en VS2-diamanten zien er meestal oogschoon uit, wat betekent dat er geen vlekken of insluitsels met het blote oog te zien zijn. SI1 en SI2 diamanten kunnen ook oogschoon zijn, maar hebben nadere inspectie nodig.

Terwijl de hogere klassen, zoals VVS1 en VVS2, misschien beter lijken, zal een VVS1 diamant er waarschijnlijk net zo schoon uitzien als een VS1 diamant. Deze verbluffende VS2-diamant verschijnt bijvoorbeeld met het blote oog schoon en kost 3.229 dollar per karaat. Deze prachtige VVS2 diamant ziet er ook met het blote oog schoon uit, maar kost $5.278 per karaat. Met alle andere eigenschappen die vergelijkbaar zijn, bespaart u veel geld door te kiezen voor een Very Slightly Included (VS1 of VS2) diamant in plaats van een Very Very Very Lightly Included (VVS) diamant.

In bepaalde gevallen zijn er I1 diamanten die oogschoon zijn, of vlekken hebben die bedekt worden door een metalen zetting. Bijvoorbeeld, als een diamant een insluiting heeft in de buurt van de omtrek, zoals in deze I1 diamant, kan het worden ingesteld in een ring of halsketting om de imperfectie te maskeren. I1 diamanten met minimale onvolkomenheden zijn echter zeldzaam, dus stellen we voor om een VS1- of VS2-kwaliteit te bereiken.

WAAR EEN OOGSCHONE DIAMANT TE KOPEN

Als het aankomt op het evalueren van een diamant voor zijn Clarity, is het het beste om de diamant zelf nauwkeurig te bekijken. Het kopen van een diamant online kunt u meestal de beste deal te vinden. Kies een online verkoper met hoogwaardige fotografie, zodat u zelf kunt zien hoe de diamant er echt uitziet.

Door onze jarenlange ervaring hebben we een aantal diamantverkopers grondig doorgelicht. De aanbevolen leveranciers hieronder hebben duizenden van onze lezers voorzien van mooie, oogschone diamanten.

DEFINITIEF ADVIES OVER DE DUIDELIJKHEID VAN SI3

We raden sterk aan om SI3 diamanten helemaal te vermijden. Met een SI3 diamant betaal je veel meer dan wat je zou moeten betalen voor iets dat alleen maar beter op papier verschijnt.

Kies een diamant met een GIA- of AGS-certificaat en zoek naar diamanten in de Clarity in het bereik van VS1-VS2.

Als u vragen heeft over het vinden van een prachtige diamant binnen uw prijsklasse, neem dan contact met ons op en we beginnen met uw gratis zoekopdracht.