Waarom Lab gecreëerde diamanten een slechte aankoopwaarde hebben

ONDERSTE REGEL AANBEVELING

Het lab creëerde diamantmarkt lijkt het tapijt er onderuit te hebben getrokken. Als je een labo van een jaar geleden een diamant hebt gekocht, zie je dezelfde diamant te koop voor een fractie van de prijs die je toen betaalde.

WAT ZIJN LABORATORIUMDIAMANTEN?

Lab gecreëerde diamanten (ook wel labgekweekte diamanten, synthetische diamanten, kunstdiamanten, gekweekte diamanten of gekweekte diamanten genoemd) zijn door de mens gemaakte diamanten die een afspiegeling zijn van een echte, natuurlijke diamant. Omdat ze eigenlijk bestaan uit koolstofatomenstructuren, zullen de in het lab gecreëerde diamanten dezelfde chemische en optische eigenschappen hebben als een natuurlijk diamantkristal dat geproduceerd wordt door de geologische processen van Moeder Natuur.

DIAMANT PROCLARATIE

Terwijl wij denken dat diamanten mooi zijn en een geweldige keuze als u op zoek bent naar een high-end juwelen te maken, kopen wij niet in de marketing die De Beers al een eeuw lang in de keel heeft geklopt, om mensen ervan te overtuigen dat u een diamant moet kopen als u verloofd raakt. De oprichter van deze site heeft zelfs een artikel geschreven voor Huffington Post in die zin.

Ons doel is niet om mensen ervan te overtuigen dat ze een diamant moeten kopen.
Wij zijn hier om mensen te helpen die diamanten kopen om de beste klap voor hun bok te krijgen. Wij vinden de juiste balans in kwaliteit om de grootste diamant binnen uw budget te krijgen en helpen u om rotsen of scholen onderweg te vermijden.

Mooi voorbeeld van een diamantring gemaakt in een laboratorium (klik voor meer details)

Laten we één ding uit de weg ruimen: Ik ben het ermee eens dat synthetische diamanten er precies zo uitzien als natuurlijke diamanten (zolang we het maar hebben over in het lab gecreëerde diamanten, niet over diamant simulanten of kubieke zirkonia). Ik ga niet ingaan op de technische details van hoe ze diamanten maken, want dat is niet het probleem.

Bekijk deze diamanten ring. Wat vindt u ervan? Ziet het eruit als een diamant? Ja, want het is er één.

Dit artikel richt zich strikt op de vragen over de waarde van labo-gecreëerde diamanten. Als u geïnteresseerd bent in de ethische kwesties met betrekking tot het kopen van diamant, zie dit uitgebreide artikel.

ZIJN LAB GECREËERDE DIAMANTEN EEN BETERE WAARDE?

Dit is de vraag van een miljoen dollar die niet zo gemakkelijk te beantwoorden is. Kortom, ze zijn goedkoper, maar ze zijn erger voor je buck. Zoals we in dit artikel uitleggen, moet u uw diamant niet zien als een investering.

Aan de andere kant moet je de waarde niet helemaal negeren. Laten we zeggen dat een gemiddelde natuurlijke diamant na aankoop ongeveer 50% van zijn waarde behoudt. Uiteindelijk zal de waarde van de diamant stijgen (historisch gezien stijgen de diamantprijzen constant), dus als je ooit probeert om het te verkopen, moet je minstens de helft (of mogelijk veel meer) van de oorspronkelijke aankoopprijs krijgen.

Ik zal u een voorbeeld geven. Dit is een absoluut verbluffende 1.21ct diamant die we hebben weten te vinden. Zijn een ongelooflijke waarde aan de prijs van $5.866. We vroegen sommige bedrijven die diamanten van consumenten kopen hoeveel ze daarvoor zouden aanbieden. Ze hielden van de diamant en waren bereid om er $3.150 voor te betalen. Dat is 54% van de oorspronkelijke prijs. Als de diamantprijzen stijgen (zoals historisch gezien), zal de waarde alleen maar stijgen)

In het labo gecreëerde synthetische diamanten hebben geen wederverkoopwaarde. Geen enkele juwelier zal ze terugkopen en als je ze op eBay probeert te verkopen, krijg je er penningen op de dollar voor. Dus, vanuit een waardeperspectief, zou je de in het lab gecreëerde diamant met een enorme korting moeten kopen om het opgeven van het waardebehoud van natuurlijke diamanten te rechtvaardigen.

KELDERENDE WAARDE

Wij werken altijd aan onze artikelen en zorgen ervoor dat de informatie en het advies up-to-date is. Het helpt onze lezers niet als onze beoordelingen uit zijn vanwege grillen in de markt, of veranderingen in de bedrijfsvoering. Dit artikel was de snelle bewerking die ik veruit de snelste was die ik heb moeten maken. De veranderingen in de markt van dit jaar (2017/2018) zijn verbluffend en alarmerend.

Minder dan een jaar geleden vergeleken we diamanten van de grote online retailers van laboratoriumdiamanten, Diamond Foundry, MiaDonna en Brilliant Earth met natuurlijke diamanten verkocht op Blue Nile. We hebben Blue Nile gebruikt als onze basislijn voor dit artikel omdat zij de grootste, meest gerenommeerde, online retailer zijn die er zijn.

Als u de onderstaande gegevens wilt overslaan, dan is hier een voorbeeld van twee diamanten die we hebben vergeleken. De ene is een GIA-gecertificeerde diamant van Blue Nile, de andere een IGI-gecertificeerde diamant van Brilliant Earth. Zoals we uitleggen in ons IGI-artikel, zijn ze een veel “royaler” laboratorium, dus hebben we de cijfers daarop aangepast.

Brilliant Earth bood een 0,70 I VS1 IGI gecertificeerde ronde diamant voor $1.870. Blue Nile had een 0.70 J VS2 GIA gecertificeerde ronde diamant voor $1.499. Je moet een kijkje nemen op beide diamanten om de kwaliteit voor jezelf te zien.

Dus voor identieke diamanten was de keuze van het labo 25% duurder dan de natuurlijke diamant. Op dat moment vergeleken we 12 diamanten van talrijke labo’s van diamantdetaillisten. Het gemiddelde kwam
 een jaar later uit op ongeveer 23%Just
, het verschil is onthutsend.

Aan het begin van 2017 kun je aan de hand van het bovenstaande voorbeeld (we hebben destijds 10 van dergelijke vergelijkingen gemaakt en deze was ongeveer gemiddeld) zien dat de in het lab gecreëerde diamanten eigenlijk hoger geprijsd waren dan de natuurlijke diamanten tegenhangers. Eind 2017 hebben we een heel ander landschap. De prijzen voor door de mens gemaakte diamanten zijn scherp gedaald, terwijl de prijzen voor natuurlijke diamanten licht zijn gestegen. De verandering is dramatisch.

Voor het gemak van vergelijking, laten we eens kijken naar diamanten die vergelijkbaar zijn met de diamanten die we hierboven gebruikten van Blue Nile en Brilliant Earth. Met het lab gemaakt diamant, kunt u nu een identieke diamant vinden voor slechts $1.350,-. Als je kijkt naar de natuurlijke diamanten van Blue Nile, is een identieke diamant nu een beetje duurder, en komt binnen op $1.963

De natuurlijke diamant presteerde zoals verwacht. De diamantprijzen zijn historisch gezien gestaag gestegen. Daarom moet u de “investeringswaarde” van een diamant niet volledig buiten beschouwing laten.

Zoals verwacht als de natuurlijke prijs was, was de prijs voor de door het lab gecreëerde diamant alarmerend. In slechts één jaar tijd daalde de prijs met 30%. Het ergste is dat er geen reden is om de prijzen niet nog verder te laten dalen. Hoe zou het je het gevoel geven dat je iets bijzonders koopt, wat je waardevol vond, en het in een winkel ziet voor een fractie van de prijs die je betaalde?

Dit is geen eenmalige vergelijking. We hebben veel diamanten geanalyseerd en de trend is hetzelfde. Bijvoorbeeld, een diamant van één karaat I VS kostte vorig jaar 4.100 dollar en is nu gedaald tot 2.850 dollar (een daling van 35%).

We zagen zelfs een fascinerend fenomeen dat de alarmerende aard van de prijswijziging aan het licht bracht. Wanneer we kijken naar diamanten op Diamond Foundry (beroemd gemaakt door hun filmster investeerder), merkten we dat de prijs van grotere diamanten sneller daalde in vergelijking met andere diamanten. Dit toont aan dat de belangrijkste wegversperring in de prijsstelling slechts de productie is (die zal blijven dalen), en dat er geen inherente waarde aan het product zit.

In totaal is de prijs voor laboratoriumgecreëerde diamanten in de afgelopen twee jaar gehalveerd volgens een rapport van Bain & Company.

DÉJÀ VU

De markt voor lab gecreëerde diamanten is griezelig gelijkaardig aan wat er gebeurde toen lab gecreëerde smaragden barsten op de scène in de vroege jaren ’90. Smaragden waren (en zijn nog steeds) een van de zeldzaamste edelstenen op de markt. Dankzij innovaties in de technologie konden fabrikanten een natuurlijke smaragd repliceren en een virtuele kopie maken. Onlangs had ik de kans om te gaan zitten met een voormalig CEO van een van de grootste, door smaragdgroothandelaren gecreëerde labo’s (de CEO wil onbenoemd blijven).

De mensen waren opgewonden en begonnen op de bandwagon te springen. Lab creëerde smaragden begon opduiken in sieraden in gerenommeerde juweliers in de Verenigde Staten. Maar daar bleef het niet bij.

“Zoals bij elke technologie, naarmate de vraag toeneemt, neemt de concurrentie toe. De prijzen voor labo’s die smaragden ontstonden, daalden onder elk niveau dat we ons hadden kunnen voorstellen. Op een dag verkochten we lab creëerde smaragden voor honderden dollars per karaat. De volgende dag lag de prijs in de $40 per karaatsklasse”, herinnert de voormalige CEO zich.

Spoedig daarna, kochten de mensen ,,smaragdgroene” juwelen in de Handelsgoederen van de Dienst (en de oude detailhandelaar van de schoolcatalogus korting gelijkend op Schroeit) voor $79 of $99. Ze waren ongeveer een jaar of twee populair, maar daarna verdwenen ze. Je kunt ze nog steeds kopen, maar ze zijn ongeveer zo ver van populair als maar mogelijk is.

EERLIJKE VERGELIJKING?

Is het eerlijk om lab gecreëerde diamanten te vergelijken met smaragden? Ja en nee. Technisch gezien is het moeilijk voor te stellen dat de prijs van de in het lab gecreëerde diamanten niet zal blijven dalen. Er is geen beperking van het aanbod en schaalvoordelen (samen met innovatie) zullen de prijs omlaag blijven drijven.

Zullen ze vervagen in populariteit? Dat is een lastiger vraag. Smaragden zijn mooi, geen twijfel mogelijk. Maar de diamantmarkt heeft zich gepositioneerd als een must have aankoop bij het krijgen van betrokken (hoeden weg naar DeBeers voor ongelooflijke marketing de laatste 80 jaar).

Als ik mijn magische 8 bal moest uitbarsten, zou ik zeggen dat het laboratorium gecreëerde diamanten in de markt voor verlovingsringen onder $1.000 zal bloeien. Net als bij de smaragdgroene markt, zal niemand die een flinke som geld investeert geïnteresseerd zijn in een labo gecreëerde diamant. Maar wanneer de optie een slecht uitziende, ongelooflijk lage kwaliteit diamant van Zales of een in het lab gecreëerde diamant die er mooi uitziet, zullen veel mensen kiezen voor de in het lab gecreëerde diamant.

HOE ZIT HET VANDAAG?

Wat dacht u van iemand in de markt voor een verlovingsring vandaag de dag? Technisch gezien kun je wat geld besparen door met een diamanten ring als deze te gaan in vergelijking met een natuurlijke diamant. Maar het lijkt erop dat je geld in het toilet gooit. Waarom een paar duizend dollar uitgeven voor iets dat waarschijnlijk in de nabije toekomst voor een fractie van de prijs in de winkels zal worden verkocht?

Er is geen manier om je uiteindelijk goed te voelen over die aankoop.
Er kunnen andere redenen zijn om met een lab gecreëerde diamant te gaan (ik heb lezers contact met me opgenomen die ingenieurs waren en verliefd waren op het feit dat het gemaakt werd in plaats van natuurlijk), maar je moet erkennen dat lab-gecreëerde diamanten een vreselijke waarde-inzet lijken te zijn.

Conclussie

We vertellen u niet dat u bij De Beers marketing BS moet kopen. Je moet je zeker niet gedwongen voelen om een diamant te kopen. Maar als je dat bent, zou ik een natuurlijke diamant aanraden boven een labo. Ik zou niet graag zo’n flinke som geld investeren in een product als het waarschijnlijk is dat ik het identieke product in de nabije toekomst voor een fractie van wat ik ervoor betaald heb, zal zien worden verkocht.