Solitaire Diamanten Ringen: Alle mooie details

Aanbeveling:

Solitaire instellingen zorgen voor een klassieke, tijdloze look voor elke diamantvorm. Van een mooie ovale diamant in geelgoud tot een prachtige Round Cut in witgoud, er zijn tal van opties beschikbaar binnen de solitaire familie.

Kies bovenal de beste verlovingsring die past bij de stijl van uw toekomstige verloofde en koop uw ring bij een gerenommeerde leverancier.

WAT IS EEN SOLITAIRE VERLOVINGSRING SETTING?

Solitaire instellingen hebben een enkele diamant of edelsteen in het midden, bevestigd aan een eenvoudige band. Er zijn geen zijstenen of kleine diamanten in de band van de ring ingebed. De solitaire is een mooie, klassieke verlovingsring die al tientallen jaren bestaat.

Solitaire diamanten verlovingsring

De middelste steen wordt meestal ondersteund door pennen, zoals in een ring met vier of zes pennen. Elk klein metalen klauwtje grijpt de diamant vast om hem stevig op zijn plaats te houden. Prongen kunnen puntvormig, afgerond, vlak of V-vormig zijn (de laatste is de meest voorkomende voor Princess Cut diamanten).

WAAROM KIEZEN VOOR EEN SOLITAIRE VERLOVINGSRING?

Een solitaire instelling, zoals deze Oval Cut in platina, is een mooie keuze voor mensen met een eenvoudige en elegante stijl. Het strakke design en de ongecompliceerde schoonheid is een prachtig compliment voor elke outfit en gelegenheid.

Diamanten trekken de aandacht in een solitaire omgeving, omdat er geen extra stenen of sierlijke elementen zijn om af te leiden van de middelste steen. Met een prong solitaire zetting, is er een minimale metaal-betekenis dat er meer diamant te zien is en meer licht door te laten gaan, waardoor de diamant nog schittert.

SOLITAIRE INSTELLINGEN VOOR ELKE VORM

Solitaire instellingen zijn een uitstekende match voor elke diamantvorm vanwege hun klassieke ontwerp en veilige ondersteuning. De tanden houden de diamant vast, ongeacht de grootte of de geslepen stijl.

Solitaire verlovingsring voorbeelden:

 • Ronde Gesneden Solitaire Ring
 • Kussen Gesneden Solitaire Ring
 • Ovale solitaire verlovingsring
 • Emerald Solitaire Ring
 • Extra Solitaire Ring Monsters

VOORS EN TEGENS VAN EEN SOLITAIRE OMGEVING

Naast het kiezen van een instelling die overeenkomt met de stijl van uw belangrijke andere, wilt u ervoor zorgen dat deze past bij hun levensstijl en relatief eenvoudig te onderhouden is. Bekijk hieronder de voors en tegens van een solitaire instelling voordat je een definitieve beslissing neemt.

Voordelen

 • Verhoogt de diamant, waardoor deze prominenter en opvallender wordt
 • Laat een aanzienlijke hoeveelheid licht door de diamantverhogende schittering en het vuur van de diamant gaan
 • Aanvult en ondersteunt een verscheidenheid aan diamantvormen en -afmetingen
 • Gemakkelijk te onderhouden en te reinigen
 • Zorgt voor een klassieke, tijdloze look

Nadelen

 • Kan vasthaken aan meubels, kleding en andere materialen, vooral als de diamant hoog aangezet is (een lager aangezette prong kan het beste zijn voor dragers met een actieve levensstijl)
 • Prongen kunnen door slijtage losraken. Wij raden aan om de tanden minstens om de twee jaar te laten inspecteren om er zeker van te zijn dat de diamant veilig blijft.

WAAR SOLITAIRE DIAMANTEN VERLOVINGSRINGEN TE KOPEN

Het kiezen van de plaats van aankoop van uw verlovingsring is een van de belangrijkste beslissingen van het ringonderzoek. Er zijn zowel bakstenen en mortel winkels en online verkopers die u overbelasten-all terwijl het aanbieden van u inferieure schoonheid en waarde. Wij willen niet dat dit u of onze lezers overkomt.

Doorheen onze jaren in de diamantindustrie hebben we de diamantverkopers grondig doorgelicht om de beste en meest betrouwbare in de sector te bepalen. De onderstaande diamanthandelaren zijn gerenommeerde diamanthandelaren en bieden uitgebreide collecties van zowel prachtige diamanten als zettingen. Alle diamanten worden geleverd met een AGS- of GIA-certificaat zodat u kunt vertrouwen op wat ze u verkopen. Als u vragen heeft over deze leveranciers, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

EVALUATIE VAN EEN DIAMANTRING VOOR SCHOONHEID EN WAARDE

Geïnteresseerd in het vinden van de mooiste diamant voor de beste prijs?

Bekijk onze andere Diamond Pro bronnen voor het selecteren van de perfecte ring voor de ring waar je van houdt.

 • Diamant geslepen: De belangrijkste factor voor de schittering en schittering van een diamant is de slijpvorm. Kies alleen een Excellent of Ideal geslepen diamant voor de meest verbluffende steen.
 • Diamantvorm: Diamantvorm wordt voornamelijk gekozen op persoonlijke voorkeur en stijl. Bekijk de vormen om te bepalen welke vorm overeenkomt met de smaak en levensstijl van de ander.
 • Diamanthelderheid: Selecteer een diamant die oogschoon is, maar vergeet niet dat u geen diamant nodig heeft die onberispelijk is onder vergroting. Bij een VS1- of VS2 Clarity grade zijn vlekken en insluitsels vaak niet met het blote oog te zien. Hoewel je meer kunt betalen voor een hogere Clarity grade, zal het vooral onopgemerkt blijven.
 • Diamantkleur: Kies een diamant die met het blote oog wit lijkt ten opzichte van zijn zettende kleur. Voor het blote oog zal een diamant in de G tot I reeks kleurloos lijken en veel minder kosten dan diamanten in de D tot F reeks.

Heeft u meer vragen over diamanten of verlovingsringen?