GSI-certificering: Wat u moet weten voordat u een diamant koopt

Aanbeveling:

Wij raden niet aan om een diamant te kopen met een GSI-certificaat. We hebben gemerkt dat de GSI-beoordeling niet alleen losser is dan de gouden standaarden (GIA en AGS labs), maar ook zwakker dan het volgende niveau (IGI en HRD). Helaas heeft GSI niet eens de consistentie om een diamant met een lagere gradatie aan te schaffen en de waarde dienovereenkomstig aan te passen. U moet alleen diamanten kopen met een GIA- of AGS-certificaat.

Je weet eigenlijk wat je krijgt vanuit een waardeperspectief en je kunt appels vergelijken met appels. Retailers gebruiken geen onnauwkeurige certificaten zoals GSI om de consument een betere deal te geven; ze doen het om meer geld te verdienen aan die consumenten.

GISTORIE VAN GSI

Gemological Science International (GSI) is een recent opgerichte organisatie met winstoogmerk. Dit commerciële laboratorium bestaat al een paar jaar, niet tientallen jaren zoals andere labo-organisaties. Het is het enige grote gemmologische laboratorium dat in de 21e eeuw werd opgericht. Helaas zijn ze niet met frisse ideeën of innovatieve technologie naar de industrie gekomen. Zij bouwden hun bedrijf op door een beroep te doen op grote winkelketens in de Verenigde Staten, zoals Jared The Galleria of Jewelry, Kayand Zales. GSI sorteert voornamelijk diamanten voor grote winkelketens en hun service is meestal snel.

Met locaties over de hele wereld biedt GSI edelsteenidentificatie en diensten op het gebied van sortering en taxatie in de juwelenindustrie. Over het geheel genomen is GSI, net als EGL- en IGI-certificaten steeds losser in hun beoordeling dan GIA.

GSI DIAMANT SORTEERRAPPORT

Een GSI-rapport toont de evaluatie van een edelsteen op basis van zijn structuur en kwaliteit. De weegschalen en metingen zijn bedoeld als referentiepunt bij de aankoop.

Sorteringsresultaten en schalen

De 4 C’s (Cut, Color, Clarity en Carat) van een diamant vertegenwoordigen de vier belangrijkste componenten. Elke C is gesorteerd op een schaal om de kwaliteit en de waarde van een diamant te helpen bepalen.

Gesneden

Diamant slijpen verwijst naar de kwaliteit van de proporties, hoeken en symmetrische facetten van een diamant.

GSI staat voor Cut grade op de volgende schaal:

 • Ideaal
 • Uitstekend
 • Zeer goed
 • Goed
 • Beurs
 • Slecht

Kleur

Een diamant wordt beoordeeld op hoe wit of kleurloos hij is. De GSI rangen diamanten van D tot Z: D is de meest kleurloze en Z met opvallende bruine of gele tinten. Het is moeilijk voor het blote oog om twee diamanten van aangrenzende kleurgradaties te onderscheiden, vooral de diamanten die door de GSI worden gesorteerd. Het is het beste om een betrouwbaarder certificaat te zoeken, zoals dat van de GIA of AGS, en ervoor te zorgen dat de diamant er met het blote oog kleurloos uitziet.

Duidelijkheid

Duidelijkheidsgraad bepaalt hoe schoon een diamant is van insluitsels en vlekken. Wij raden u aan een diamant te kopen die oogschoon is, zodat insluitsels de natuurlijke lichtreflectie niet verstoren.

Karaat

Karaat wordt standaard gemeten in alle sorteringsentiteiten, omdat het gebaseerd is op gewicht. Een 2 karaats diamant is gelijk aan 400 milligram of 0,4 gram en weegt ongeveer hetzelfde als een kwart van een rozijn. Een GSI-rapport zal de karaat van een diamant onthullen, hoewel de geslepen kwaliteit de belangrijkste van de 4 C’s blijft.

PROPORTIES

De verhoudingen van een diamant kunnen helpen de kwaliteit van de slijpvorm te bepalen, hoewel het voor iemand zonder diamant expertise moeilijk is om een oordeel te vellen op basis van de metingen in een GSI-rapport.

AANVULLENDE SORTERINGSINFORMATIE

Andere details, zoals symmetrie en poetsmiddel, verschijnen ook op een GSI-certificering. Terwijl deze aspecten bijdragen aan de schoonheid van een diamant, zijn de 4 C’s belangrijker.

HOE GSI-CERTIFICERING DE KOSTEN BEÏNVLOEDT

Omdat GSI voornamelijk met grote juweliers als Zales en Jared The Galleria of Jewelry werkt, is het moeilijk te beoordelen hoe objectief ze zijn in het sorteren van diamanten. Terwijl een diamant die door de GSI wordt gesorteerd minder duur zal zijn dan een diamant die dezelfde gradaties bereikt op een GIA-schaal, zal de GSI diamant veel minder waard zijn. De inconsistentie en losheid in de sortering maken van een GSI-gecertificeerde diamant een risicovolle aankoop op zijn best.

Voordelen van GSI-certificering

 • Geeft een indicatie dat u op zoek moet gaan naar een andere diamant (één gecertificeerd door de GIA of AGS)
 • Biedt diamantverkopers een sorteringskorting aan
 • Biedt snelle sorteerdiensten aan diamantverkopers

Nadelen van GSI-certificering

 • Zeer losse sortering
 • Gebrek aan kwaliteit en consistentie in de sortering
 • Staat u niet toe om twee diamanten te vergelijken vanwege de zwakke sortering
 • Unieke rapporten en aanvullende diensten

De GSI biedt volledige rapporten voor hun diamanten samen met:

 • IDX en MDX (kleinere versies van een volledig certificaat)
 • Verslag van het handelsoverleg
 • Verslag van harten en pijlen
 • PSX-rapport over lichtprestaties
 • Metaalgravure
 • Laser Inscriptie
 • Virtual Vault (een dienst voor consumentenveiligheid)

Over het geheel genomen raden wij niet aan om een diamant te kopen die een GSI-certificaat heeft. Wij moedigen ten zeerste aan om alleen diamanten te kopen die een GIA- of AGS-certificaat hebben. Door een betrouwbaarder certificaat na te streven, weet je eigenlijk wat je koopt en kun je diamanten eerlijk vergelijken. Retailers gebruiken geen onnauwkeurige certificaten zoals GSI om de consument een betere deal te geven; ze doen het om meer geld te verdienen aan die consumenten.

Als u vragen heeft over laboratoriumcertificeringen of hulp wilt bij de aankoop van een diamant van hoge kwaliteit, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.