Verlovingsring goud diamant

Een verlovingsring kies je niet, de ring kiest het aanstaande echtpaar. Door de mogelijkheden te bekijken zal er vanzelf een favoriet naar voren komen die perfect aansluit bij de wensen van het stelletje. Naast de klassieke solitair ring van witgoud en diamant zijn er nog meer mogelijkheden zoals geel goud en een princess diamant. Laten we eens enkele verschillende mogelijkheden op een rij zetten.

 

Witgoud

24 Karaat goud is puur goud, dit edelmetaal is helaas te zacht om in sieraden direct te gebruiken. Daarnaast ligt de prijs van puur goud erg hoog. Door goud te mengen met andere metalen ontstaat een legering met andere eigenschappen, waardoor niet alleen de hardheid maar ook de kleur zal veranderen. Witgoud bestaat voor een deel uit echt goud, en voor een deel uit andere, lichtgekleurde metalen. Het proces om witgoud te maken is complexer dan bij geel goud, vandaar dat de prijs doorgaans ook hoger ligt bij een verlovingsring goud met diamant op basis van witgoud.

 

Geel goud

Bij geel goud worden andere metalen gebruikt om de legering te maken. Een 14 karaat witgoud ring heeft net zoveel goud als een 14 karaat geel goud ring, hoewel de kleur anders is. De waarde van het goudgehalte blijft hetzelfde, de rest van de prijs heeft te maken met de verdere bewerking. Voor een verlovingsring van goud met diamant wordt vaker witgoud toegepast, maar geel goud is ook zeker een optie.

 

Solitair diamant ring

Dit is het meest populaire type verlovingsring, het betreft een ring met één diamant die op een verhoging wordt vastgezet met klemmetjes. Daarbij zijn er twee manieren van slijpen, die naast een wat ander uiterlijk ook anders geprijsd zijn.

 

  • Briljant diamant: De beroemde briljant is een manier van slijpen waarbij de schittering van de diamant optimaal tot zijn recht komt. De edelsteen heeft een ronde vorm.
  • Princess diamant: De princess diamant heeft in tegenstelling tot de briljant een vierkante vorm, hoewel de schittering niet helemaal kan tippen aan de briljant ziet ook deze steen er prachtig uit. Een bijkomend voordeel is dat er minder materiaal nodig is waarmee de prijs ook gunstig uitvalt.

 

Verlovingsring goud diamant

Bij de keuze voor een verlovingsring spelen er diverse afwegingen mee. Je kunt kiezen voor een klassiek ontwerp, of juist een modern design. De prijs speelt vaak ook een rol, afhankelijk van het model kun je deze ook na de bruiloft blijven dragen naast de trouwring. Informeer bij de juwelier naar alle mogelijkheden.