Verlovingsring solitair

Het lijkt een beetje apart om de meest populaire ring voor een verloving “solitair” te noemen. Dat woord staat voor eenzaamheid en alleen, denk maar aan het kaartspel dat je in je eentje kunt spelen. De betekenis van een verlovingsring solitair gaat dan ook niet over de personen die deze ring dragen, maar het verwijst naar de diamant op de ring. Een diamanten verlovingsring solitair wordt uitgevoerd met één diamant, die verhoogd op de ring wordt ingezet voor een opvallend effect. Daarbij zijn er de klassieke solitaire verlovingsringen en de solitair princess verlovingsringen. Het is voor de meeste mensen niet geheel duidelijk wat het verschil is tussen deze twee types. Laten we deze uitvoeringen eens nader onderzoeken, en ontdekken wat deze letterlijk schitterende verlovingsring solitair zo bijzonder maakt.

 

Klassieke solitaire verlovingsringen

Je kent het woord “diamant”, en je kent vast ook het woord “briljant”. Een briljant staat voor de slijptechniek die wordt toegepast op de diamant om die bijzondere schittering mogelijk te maken. De klassieke solitaire verlovingsringen worden voorzien van een ronde briljant die op basis van een “briljant cut” in 57 facetten wordt geslepen. Daarmee krijgt de diamant een optimale lichtreflectie. De combinatie van deze manier van slijpen, en de plaatsing op de bovenzijde van de ring maakt de verlovingsring solitair zo populair bij de dames.

 

Solitair princess verlovingsringen

Jij wilt als prins op het witte paard het hart van de prinses van je dromen veroveren. Je beloopt niet graag de standaard paden en houdt wel van wat variatie. Dan kun je eens kijken naar de solitair princess verlovingsringen. Hoewel de briljant manier van slijpen het meest wordt toegepast, is er ook de bijzondere “princess cut”. Het grote verschil is de vorm; waar een briljant een ronde vorm heeft, is de princess diamant vierkant. Hoewel de oorsprong van deze vorm van slijpen waarschijnlijk uit de jaren zestig van de twintigste eeuw afkomstig is, waren het drie diamantslijpers die in 1979 het uiteindelijke ontwerp van de princess zouden creëren.

 

Meer diamant met de princess cut

Bij een briljant gaat ongeveer de helft van de steen verloren tijdens het slijpen, bij een princess blijft tachtig tot negentig procent van de steen behouden! In beide gevallen is de verlovingsring solitair een streling voor het oog. Bij de vormgeving van de ring bestaan er uiteenlopende mogelijkheden, ook in het materiaal is er een ruime keuze. Hoewel de meeste verlovingsringen met één steen worden uitgevoerd leent de princess cut zich ook uitstekend voor meerdere zij diamanten in het ring ontwerp.