Over Schoten

De gemeente Schoten is gelegen in de provincie Antwerpen. Schoten ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad Antwerpen. Naast het groene karakter valt hier nog heel wat te beleven.

Wat is er te doen in Schoten

Hello!Schoten: Dit bekende folklore wereldfestival vindt begin juli plaats. Dit jaar kon je van 6 tot 13 juli deelnemen aan verschillende activiteiten in het park. 2018 was bovendien een feestjaar. Voor de 60e keer zakten groepen van over de hele wereld af naar dit festival om er hun tradities in dans en cultuur te tonen.

Parkhappening: Het grootste gezinsevenement van het jaar in Schoten valt op de laatste zaterdag van augustus. Overdag zijn er heel wat activiteiten voor kinderen. ‘s Avonds kan je genieten van heel wat optredens. Bovendien is deze parkhappening helemaal gratis.

Naast deze populaire en gekende evenementen valt er nog wat te beleven:

  • aankomst Scheldeprijs: op woensdag in april
  • kermis: laatste zondag van juli en september
  • vlottentocht: laatste zondag van september
  • halloweenmarkt: 31 oktober

Hou je van strips, dan kan je Schoten doorkruisen tijdens de Striproute. Deze route is in totaal 110 km lang. Je kan ook deelnemen aan één van de 5 kleinere routes van 30 km.

Omdat er twee kanalen door Schoten lopen, heeft de gemeente een Yachtclub. Ook fiets- en wandelliefhebbers hebben mogelijkheden genoeg voor een ontspannende uitstap.

Bovendien heeft Schoten oog voor mensen met een beperking. Speciaal voor hen zijn er op de gemeentelijke speeltuinen toestellen geplaatst voor kinderen met een beperking.

schoten in de buurt van antwerpen

schoten in de buurt van antwerpen

Postcode SChoten: 2900
Borgerhout Geo Coördinaten:
Lat: 51.2700248
Long: 4.4690656

Bezienswaardigheden Schoten

Naast de diverse activiteiten voor jong en oud zijn er ook heel wat bezienswaardigheden en prachtige gebouwen te bewonderen. Het kasteel van Schoten stamt uit de 13e eeuw en ligt in het park. Momenteel doet het kasteel, omgeven door een gracht, dienst als cultureel centrum.

De abdij van Villers was heel belangrijk in de geschiedenis van Schoten. Het kasteel van Villers stond namelijk voor meer dan 600 jaar onder de onder de hoede van de Cisterciënzers. Tot aan de Franse Revolutie was de helft van Schotens grondgebied eigendom van de abdij. Het kasteel ligt aan de villawijk Schotenhof. Dit villapark dateert uit 1904. Er staan prachtige art-nouveau villa’s.

In het centrum van Schoten kom je op het marktplein. Bijzonder hieraan is dat het plein wordt omgeven door een galerij van gebeeldhouwde zuilen. Elke zuil heeft een kenmerk. Je kan er vier spreekwoorden, beroepen, heiligen of beroepen op terugvinden. Helemaal in het midden van de markt staat bovendien nog een Uilenspiegelfontein.

schoten vlakbij 2900