Hoe u uw ringgrootte kunt meten

Om u te helpen bij het vinden van uw ringmaat, hebben onze diamanten sieraden experts deze complete ringgids samengesteld, inclusief een ringgroottekaart, printbare ringmaattabel, en tips voor het meten thuis. We hebben meer dan 500.000 koppels geholpen bij het vinden van een verlovingsring en trouwringen die perfect passen.

Hoe het ringgrootte te meten met String, Papier & Liniaal

Als je voor iemand anders winkelt, is de beste manier om zijn of haar ringmaat te vinden om te vragen. Als u van plan bent een verrassing te plannen, vraag dan hulp van vrienden en familie. Ze kunnen vragen stellen zonder de wenkbrauwen op te steken. De gemiddelde ringmaat die beschikbaar is voor vrouwen varieert van maat 3 tot maat 9. De meest aangekochte damesringen variëren van maat 5 tot maat 7. Maat 6 is het meest populair. De gemiddelde ringmaat die beschikbaar is voor mannen varieert van maat 6 tot maat 13. De meest aangekochte herenringen variëren van maat 8 tot 10-½. Maat 9 is de meest populaire. Deze standaard ringmaten kunnen u helpen om u in de juiste richting te leiden. Als u niet de maat ziet die u nodig heeft, neem dan contact op met onze experts voor hulp bij het plaatsen van een speciale bestelling. Er zijn ook een aantal methoden om thuis uw ringmaat te vinden

Meet uw ringgrootte met deze stappen:

  1. Wikkel touw of papier rond de basis van uw vinger.
  2. Markeer het punt waar de uiteinden samenkomen met een pen.
  3. Meet het touw of papier met een liniaal (mm).
  4. Kies de dichtstbijzijnde meting op de ringmaattabel om uw ringmaat te vinden.

Meer tips voor ringgrootte:

  1. Meet de binnenkant van een andere ring die past met behulp van een meetlint en onze bedrukbare ringmaat.
  2. De ring moet comfortabel in je vinger passen: knus genoeg om er niet af te vallen, maar los genoeg om met relatief gemak over je knokkels te glijden.
  3. Wanneer de knokkel groter is dan de basis van de vinger, meet beide plaatsen en kies een maat tussen de twee.
  4. Meet uw ringmaat aan het einde van de dag wanneer uw vingers warm zijn. De grootte van de vingers verandert afhankelijk van het tijdstip van de dag en het weer, en je vingers zijn eigenlijk kleiner in de vroege ochtend en bij koud weer. Houd er ook rekening mee dat de vingers op je dominante hand meestal groter zijn.
  5. Meet 3 tot 4 keer voor meer nauwkeurigheid.

Wat gebeurt er als mijn ring wordt geresized?

Om er zeker van te zijn dat u de best mogelijke pasvorm krijgt, is het nodig om kleine hoeveelheden metaal toe te voegen of te verwijderen, afhankelijk van het verschil tussen de aangekochte maat en de gewenste nieuwe maat. Als gevolg hiervan kan uw ring iets dikker of dunner worden na het aanpassen van de afmetingen. Deze kleine veranderingen zijn vaak visueel niet waarneembaar.

De deskundige juwelenmakers van Blue Nile houden zich aan strenge kwaliteitsnormen zodat uw aangepaste ring zowel sprankelt als mooi past. Nadat de band is verkleind, wordt elke ring gereinigd en gepolijst voordat deze naar u wordt teruggestuurd.

Wat als ik de verkeerde ringgrootte bestel?

Laat de kwestie van de grootte u niet uit stresseren. Blue Nile biedt gratis resizing voor de meeste verlovingsringen en trouwringen binnen de door de fabrikant aanbevolen maatvoering, tijdens het eerste jaar. Als u een andere ring nodig heeft, bieden wij een 30-dagen ruilen voor uw gemak.

Ringen die niet opnieuw kunnen worden gerangschikt

Sommige van onze ringstijlen kunnen niet worden aangepast vanwege hun ontwerp. In deze gevallen verschijnt er een pictogram op de productpagina onder de ringgrootteselectie.

Bijvoorbeeld, diamant en edelsteen eeuwigheidsringen met een specifiek aantal edelstenen per vinger grootte, milde of sierlijke banden, zilveren ringen, of ringen met alternatieve metalen zoals wolfraam kan niet worden aangepast.

Wij ruilen uw ring graag binnen 30 dagen na aankoop om voor een andere ring in de juiste maat. Het is belangrijk om op te merken dat als u kiest voor een ruil, uw nieuwe ring minder of meer edelstenen, diamanten of een vermindering of verhoging van het edelmetaalgewicht kan bevatten, wat kan leiden tot een verhoging of verlaging van de prijs.