U gaat trouwen? Voorkom stress

Als er plannen zijn om te trouwen, dan kan dit enorm veel stress opleveren. Misschien dat u reeds besloten heeft uw partner ten huwelijk te vragen, maar weet hij/zij dit zelf nog niet. Bereid u daarom ook goed op het huwelijksaanzoek voor. Schakel bekenden in die weten wat uw partner leuk vindt, zodat u een zo origineel mogelijk aanzoek kunt doen. Win ook informatie in over haar voorkeur voor verlovingsringen en kom achter de ringmaat van uw aanstaande. Niets is zo vervelend om een verlovingsring te kopen die u niet om de vinger van uw partner kunt schuiven omdat hij te klein is.

De huwelijksdag zelf, laat u niet gek maken!

Gelukkig, uw partner heeft ja gezegd. Nu staat u er in ieder geval niet meer alleen voor en kunt u gezamenlijk uw plannen voor de grote dag gaan maken. Er is op zo’n dag echt ontzettend veel te regelen. Het kan best zijn dat uw hoofd overloopt van alles wat er op u af komt. Het kan daarom verstandig zijn om een weddingplanner in te schakelen. Dit kan een familielid of een vriend zijn, maar er zijn ook weddingplanners te huur. Dit zijn professionele weddingplanners die u veel werk uit handen nemen.

Een goed georganiseerde trouwdag begint met een zeer strakke planning en een uitgekiend budget. Begin dan ook met het vaststellen van uw budget en houd u daar ook aan, anders loopt het de spuigaten uit. Vervolgens gaat u schrijven en veel veel schrijven, want u moet alles tot in detail vastleggen. Dit is de enige manier om geen belangrijke dingen te vergeten. Denk ook niet ‘dat doe ik wel even tussendoor’ en beloof het al helemaal niet, want als u het vergeet krijgt u boze gezichten. Met een goede planning kunt u alles afvinken wat u reeds geregeld heeft en behoudt u het overzicht en blijft u binnen het budget.

Na de trouwdag

Als de trouwdag voorbij is, heeft u de meeste stress achter de rug. Wel zijn er nog enkele zaken die geregeld moeten worden, zoals een klein presentje voor de bruiloftsgasten of een mooie trouwfoto die u na het huwelijk naar iedereen opstuurt. Daarna is er nog één dingetje wat aandacht behoeft en dat is de huwelijksreis. U kunt samen besluiten waar u naar toe wilt gaan, maar misschien wilt u uw partner verrassen? Ook dan kan het handig zijn familie of vrienden in te lichten over de wensen van uw partner. Pas tijdens de huwelijksreis is de stress volledig verdwenen en kunt u heerlijk ontspannen en genieten van elkaar.