Tips voor het trouwen

Je bent gevraagd om te trouwen met je partner en je hebt ‘ja’ gezegd. Dat is een prachtig moment en een mijlpaal in je leven natuurlijk, maar dan rijst de vraag: ‘en nu?’ Er zal moeten worden gebrainstormd en gepland worden voor dé grote dag. Het is fijn om een paar tips als leidraad te hebben.

Tip 1: neem voldoende tijd voor de trouwdag

Ook al sta je beiden te popelen om man en vrouw te worden, het is raadzaam om de trouwdag voldoende ver in de toekomst te plannen. Zo voorkom je stress. Want bij alle zaken die je voor de eerste keer doet zie je vaak dingen over het hoofd en zal het altijd wel meer tijd kosten dan je denkt. Ontspannen naar de dag toeleven zorgt ervoor dat je ook nog genoeg kunt genieten.

Tip 2: stel een budget op

Besluit samen wat het budget voor jullie droomdag wordt. Dit is het bedrag dat jullie er maximaal aan uit willen geven. Alle kosten die je tijdens het plannen en organiseren maakt trek je hiervan af. Het plan dat je vooraf maakt, dient ook rekening te houden met onvoorziene kosten, die zullen er gegarandeerd zijn. Zo’n budget en plan geven richting.

Tip 3: onderschat de ringkeuze niet

De één zal het leuker vinden dan de ander: de ring uitkiezen. Of het nu om de vervlovings- of de trouwring gaat, het is een zeer belangrijk onderdeel van het geheel. Als de ring eenmaal gekozen is dan zul je daar – als het goed is – de rest van je leven mee om je vinger lopen. De verlovingsring wordt meestal uitgekozen door de man en de trouwringen zoek je meestal samen uit. Zorg ervoor dat je beiden overtuigd bent en ook neem ook hier weer voldoende tijd voor. Trouwen is nu eenmaal geen haastklus!µ