Trouwringen die perfect passen bij de verlovingsringen?

Als u van plan bent om uw partner ten huwelijk te vragen, dan luidt de ongeschreven regel dat u ook zorg draagt voor de verlovingsring. De verlovingsring kan soms voor de nodige hersenbrekers zorgen. Vooral als u niet weet wat de exacte smaak van uw partner is met betrekking tot sieraden, kan het soms lastig zijn om de perfecte verlovingsring uit te kiezen. Maar hoe mooi de verlovingsring ook is die u gaat uitkiezen, houdt u ook rekening met de trouwringen? Uw verloofde wil natuurlijk niet enkel tijdens de verloving deze ring dragen. Een trouwring die perfect op de verlovingsring is aangepast is dan de oplossing.

De verlovingsring

verlovingsring kopen antwerpen
Een verlovingsring wordt in veel gevallen enkel gekocht om de toekomstige bruid te verrassen tijdens de huwelijksaanzoek. In sommige gevallen kan het gebruikelijk zijn dat ook de bruidegom een verlovingsring neemt. Het is redelijke verbonden aan de lokale tradities of beiden wel of juist niet een verlovingsring dragen. Met de verlovingsring laat de bruidegom aan de bruid weten hoe bijzonder zij voor hem is. Dikwijls trekt hij dan ook alles uit kast om een fraaie verlovingsring voor haar aan te schaffen. Er wordt gekozen voor een mooi edelmetaal, zoals goud, witgoud of misschien wel van titanium. In de meeste gevallen kiest de bruidegom dan ook een mooie edelsteen uit. Dit zal vaak één of meerdere diamanten zijn. Er wordt op dat moment enkel gedacht aan de verlovingsring en niet aan de hoe de toekomstige trouwringen eruit komen te zien. Dit kan jammer zijn, want voor de bruid is het wel mooi als verlovingsring en trouwring met elkaar kunnen matchen, zodat de verlovingsring ook na het huwelijk gewoon gedragen kan worden.
Lees meer over verlovingsringen.

De trouwring

diamanten trouwring antwerpen-op-maat
De trouwring is een belangrijk symbool tijdens de huwelijksplechtigheid. Een ring heeft namelijk geen begin en geen einde en hier wordt dan ook de huwelijkstrouw mee gesymboliseerd. Traditioneel waren trouwringen meestal van goud, maar tegenwoordig kan dit ook heel anders zijn. Witgoud wordt erg veel gekozen en ook andere edelmetalen zijn mogelijk. Vaak zit er in de ring van de bruid nog een diamantje die in de loop der jaren, bij bijvoorbeeld een huwelijksjubileum uitgebreid kan worden met een extra diamantje. Maar ook hier geldt weer de persoonlijk smaak, want een diamant in de trouwring is geen vereiste. Vooral wanneer beide partners een verlovingsring dragen kunnen zij er ook voor kiezen om van de verlovingsring een trouwring te maken.
Lees meer over trouwringen.

Een setje van verlovingsring en trouwring

Om ervoor te zorgen dat de verlovingsring goed bij de trouwring gaat passen zijn er verschillende oplossingen. Er zijn bijvoorbeeld ook juweliers die een setje aanbieden van zowel verlovingsring met een daarbij passende trouwring. Nadeel is alleen, dat als de bruidegom zijn verlovingsring uitzoekt hij ook direct de trouwring erbij koopt. De keuze voor de trouwringen is juist een keuze die gemaakt wordt. U kunt na het aanbieden van uw verlovingsring ook naar Di Amore komen en een trouwring laten maken die gebaseerd is op het uiterlijk van de verlovingsring. Di Amore kan namelijk prachtige trouwringen en verlovingsringen maken die perfect bij elkaar passen. Als de aanstaande bruid de verlovingsring mooi vindt, zal zij de bijpassende trouwring die Di Amore kan maken ook schitterend vinden. Heeft u dus trouwplannen, kom dan eens langs bij Di Amore in Antwerpen en laat u voorlichten over de mogelijkheden.