Nu maar hopen op het verlossende jawoord!

Je wilt het zo graag maar je weet niet hoe. Je loopt al weken met dat bekende kleine doosje (met ring) in je jaszak en zoekt naar het ultieme moment om je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk? Zijn daar richtlijnen voor?

Vraag het haar vriendinnen

Welnu, het ideale, perfecte, schoolvoorbeeld van het huwelijksaanzoek bestaat helemaal niet. Dit is namelijk voor iedereen verschillend. Juist vanwege het feit dat jij je aanstaande zo goed kent, zou alleen jij – en juist jij- moeten weten wat het best mogelijke aanzoek is. Denk gewoon heel goed na en denk terug aan de gesprekken die jullie vast al eens over een mogelijk huwelijk hebben gevoerd. Herinner je je nog of ze toen een hint gaf en zo niet, raadpleeg dan gewoon een van haar vriendinnen. Houd wel altijd rekening met het karakter van je aanstaande partner. Is hij of zij een beetje verlegen aangelegd, vraag haar dan bijvoorbeeld niet op de drukste plek van de stad ten huwelijk of ergens waar je aanstaande echt in het middelpunt van de belangstelling staat.

Alleen als je écht van iemand houdt

En ach, het is ook zeker niet zo dat alle huwelijksaanzoeken een spektakel op zich moeten zijn. Integendeel. Dus kun je dit ook gewoon thuis vragen, zonder iemand er bij, alleen jij, je aanstaande en kaarslicht. Ook het op de knieën gaan voor je aanstaande partner is absoluut geen must. Je mag er ook gewoon bij blijven zitten of staan. Als het aanzoek maar uit de grond van je hart komt, oprecht is. De prachtige ring die j gekocht hebt doet de rest en een bevestigend antwoord kan simpelweg niet uitblijven. Behalve de vraag hoe je het aanzoek doet, is trouwen niet iets voor ‘de leuk’. Trouwen doe je pas als je écht van iemand houdt. Echt je er zeker van bent dat je het leven met hem of haar wilt delen. En dat in voor- en tegenspoed.