Hoe groot moet een diamant zijn bij een verlovingsring

De grote vraag gaan stellen

Iemand ten huwelijk vragen, een spannend moment! Ook al ben je zo zeker van je zaak, een vleugje spanning hangt altijd rond het stellen van deze belangrijke vraag. Wellicht heb je al nagedacht over hoe je het gaan aanpakken. Vraag je het op locatie of kies je toch liever voor een huiselijke sfeer? Zijn er wel of geen andere mensen getuige van dit mooie moment? Waar je ook voor kiest, doe het op een manier waar jij je goed bij voelt. Uiteraard hoort bij dit moment een mooie ring. Ook dit is een belangrijk punt. Ga je voor een ring met een diamant? En zo ja, welke maat heb je in gedachte? De tijd is aangebroken om jezelf hier eens in te gaan verdiepen.

Verlovingsring

Bijna elke vrouw wordt blij en enthousiast van een mooie sieraad. Het moge duidelijk zijn een verlovingsring vaak belangrijker is dan andere sieraden. Aan dit soort ringen hangt namelijk een herinnering vast. Het moment dat je de ring om je vinger geschoven kreeg moet magisch zijn! Een mooie ring is de kers op de taart. Een diamant maakt het plaatje helemaal compleet.
Lees meer over verlovingsringen

Passende diamant

Er zijn vele soorten ringen verkrijgbaar met vele vormen diamanten. Het kiezen van een passende diamant is een belangrijke taak. Diamanten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Denk ook aan de praktische kant als je de vorm gaat kiezen. Een ronde vorm is geschikt voor iemand die veel met de handen werkt. Als er allerlei hoekjes inzitten wordt het wat lastiger om de ring tijdens het werk te dragen. Het is ook belangrijk na te gaan wat bij iemand past. Draagt de toekomstige eigenaar van deze ring meestal geen sieraden? Komt dan niet aan met een mega grote diamant. Wellicht houdt deze persoon meer van een verfijnde variant. Voor iemand die gek is op diamanten en alles wat glinstert de diamant misschien niet groot genoeg zijn!
Waar je misschien nog niet aan gedacht hebt is het feit dat diamanten niet alleen wit/transparant zijn maar ook een kleur kunnen hebben. Natuurlijke kleuren zoals paars, groen of blauw kunnen de diamant een mooie extra twist geven. Dit is een kwestie van smaak. Waarschijnlijk ken jij je aanstaande goed genoeg om de juiste keuze te kunnen maken. Bekijk de soorten en kleuren eens. De kans bestaat dat je voor heel wat anders kiest dan dat je oorspronkelijk dacht.

Karaat

Hoe hoger je gaat op het gebied van karaat, hoe meer geld je kwijt bent aan je ring. Zo gemakkelijk is het. Dit is iets om rekening mee te houden. Bekijk, voordat je op jacht gaat naar een mooie ring, je eigen budget. Als je weet wat je te besteden hebt kan je gerichter op zoek gaan naar een mooi exemplaar. Bespreek dit budget ook met de verkoper. Op deze manier kan hij of zij je een goed en gepast advies geven. Samen kunnen jullie bekijken wat de mogelijkheden zijn en voor je het weet loop je met een glimlach de deur uit, klaar om de grote vraag te gaan stellen.