Wie schakelt u in om haar verlovingsring te kopen?

Heeft u plannen om uw vriendin ten huwelijk te vragen? Dan is dit best een spannende tijd. U moet nadenken of u dit op een heel originele manier wilt doen of juist gewoon tijdens een etentje? Ook betekend een huwelijksaanzoek de start van een nieuwe levensfase. Een fase waarin u voor iemand heeft gekozen, waarmee u een gezin gaat vormen. Dit bijzondere moment moet uiteraard vastgelegd worden in een prachtige verlovingsring. Dit houdt in dat u, ondanks dat u misschien geen kennis van juwelen heeft of niet exact de smaak van uw partner weet, een ring moet uitkiezen. Misschien kan het dan slim zijn om hulp te zoeken bij de keuze voor een verlovingsring.

Zelf een ring uitzoeken

Als u besluit om geen hulp in te schakelen en toch zelf de verlovingsring uit te zoeken, dan kan dit een zware opgave zijn. Kent u uw partner door en door en weet u wat zij mooi vindt? Dan hoeft het geen probleem te zijn om in uw eentje een ring uit te zoeken. Anders wordt het als u niet exact weet wat uw partner mooi vind. Probeert u daarom voordien genoeg informatie te verzamelen. Probeer erachter te komen welk soort juwelen zij mooi vindt. Van welke kleur goud houdt ze? Of zou ze juist helemaal geen gouden ring willen, maar van een ander edelmetaal? De keuze voor de edelsteen of edelstenen is erg belangrijk. Dit maakt de ring tot een ring die gezien mag worden. U heeft een grote keuze uit verschillende soorten edelstenen in allerlei groottes. Diamant blijft de populairste edelsteen en is vrijwel altijd een goede keuze. U moet dank enkel beslissen hoeveel diamanten en de kwaliteit en grootte van de diamant. Uiteraard zal een juwelier u hier prima van advies kunnen voorzien.
Meer informatie over verlovingsringen vind je hier

Hulp inschakelen

U kunt ook hulp inschakelen door naaste familieleden of vrienden op de hoogte te stellen van uw aankomende huwelijksaanzoek en dat u hulp nodig heeft bij de keuze voor een verlovingsring. Naaste familieleden kunnen waarschijnlijk genoeg informatie verschaffen wat uw partner mooi vindt en desnoods neemt u hen mee naar de juwelier. Uiteraard is een verlovingsring uw cadeau aan uw partner. Als een kennis een mooie ring ziet en u vindt dit juist een hele lelijke ring, laat dan uw eigen mening leidend zijn. Uzelf moet natuurlijk geen spijt van de ring die u gaat aanschaffen. Het kan ook zijn dat u uw partner helemaal niet wilt verrassen met een huwelijksaanzoek, dan gaat u toch gezellig samen een mooi verlovingsring uitzoeken? In dit geval weet u zeker dat de juiste keuze gemaakt gaat worden.

De maat van de ring

Als u zonder uw partner een verlovingsring gaat kopen, dan is naast de keuze van de soort ring, de maat het grootste probleem. Hoe mooi de ring ook is die u aanschaft, als hij niet past, dan heeft uw partner er niets aan moet de ring achteraf aangepast worden. Probeer daarom een bestaande ring van uw partner te pakken te krijgen die u mee kunt nemen naar de juwelier of meet hem op, zodat u altijd een ring in de juist maat aanschaft.
Lees hier meer over hoe je de ring maat bepaald