Verras haar met bruidsjuwelen

Normaal gesproken bepaald de bruid altijd welke jurk zij draagt. Als bruidegom heeft u daar vaak weinig over te zeggen. Sterker nog de bruid bemoeid zich vaak wel met de outfit van de bruidegom. Toch is er een manier om als bruidegom een bijdrage te leveren aan de outfit van de bruid. En reken er maar op, helemaal tot genoegen van de bruid. Want juwelen maken de bruidsoutfit helemaal af en als u nu eens uw aanstaande bruid verrast met een set bruidsjuwelen? En bruidsjuwelen zijn alleen voor de huwelijksdag zelf, ook in de toekomst zal zij op bijzondere dagen deze set kunnen dragen en hoe mooi is het als uw bruidsjuwelen in de toekomst overgedaan worden naar uw kinderen of zelfs kleinkinderen?

Wat zijn bruidsjuwelen?

Bruidsjuwelen zijn juwelen die de bruid draagt op haar grote dag. Het kan uit een enkel sieraad bestaan, maar u kunt uw bruid nog meer verrassen door een gehele set te schenken. Een set bruidsjuwelen bestaat uit een halsketting, oorbellen en een armband. Eventueel kan er ook nog een diadeem bijzitten die de bruid als hoofdbedekking kan dragen. Belangrijk is wel dat alle juwelen in overeenstemming met elkaar zijn en goed bij elkaar passen. Dan is het namelijk een echte set juwelen. Een ring hoort niet bij een set bruidsjuwelen, want u heeft haar ongetwijfeld al een verlovingsring geschonken en samen heeft u waarschijnlijk de trouwringen al uitgezocht. Bruidsjuwelen zijn er dus echt voor om de outfit van de bruid te compleet te maken. Als u zonder uw bruid de bruidsjuwelen uitkiest, kan het lastig zijn om juwelen uit te zoeken die exact bij elkaar passen. Laat u daarom ook gerust door een juwelier adviseren. Zij kunnen voor u juwelen uitzoeken die goed met elkaar matchen. Er zijn ook zogenaamde designer juwelen te koop. Dit zijn juwelen die vaak ontworpen zijn naar aanleiding van een bepaald thema. Zo kan een juwelier dus ook speciaal voor de bruid ontworpen juwelen aanbieden. Dit maakt de keuze voor u wat gemakkelijker.

Edelstenen

De edelstenen vormen een belangrijk onderdeel van de set bruidsjuwelen. Hiervoor wordt vaak gekozen voor diamanten. Diamanten zijn inderdaad schitterend en hebben een eeuwigheidswaarde, maar wist u dat u met gekleurde edelstenen ook veel kunt zeggen. Met gekleurde edelstenen kun u de bruidsjuwelen een heel persoonlijke tint geven. Veel gekleurde edelstenen staan voor een bepaalde maand. Als u dus een kleur edelstenen kiest in de kleur van de maand waarop uw trouwdag is of een kleur die de maand van haar verjaardag symboliseert, dan maakt u daarmee een heel persoonlijke statement. Uiteraard moet u ook voor echte gekleurde edelstenen gaan en niet voor nep, want dit haalt de gehele set bruidsjuwelen naar beneden.

Combineer met verlovings- of trouwring

Wanneer u voor uw set bruidsjuwelen kiest voor edelmetaal dat ook terugkomt in uw verlovingsring of trouwring, dan heeft u automatische de set bruidsjuwelen al uitgebreid met een ring. Daarnaast zal dit nog beter overeen komen als de trouwring die u om de vinger van uw bruid schuift van hetzelfde materiaal is als de bruidsjuwelen die zij die dag om heeft.