wat betekent een verlovingsring

Met een verlovingsring verloof je en met een trouwring trouw je, toch? Wat betekent een verlovingsring precies en wat zijn de etiquette hiervoor? Alles wat je wilt weten over een verlovingsring lees je in deze blog.

Daar komt de bruid

Een verlovingsring betekent dat je een aanzoek kunt gaan doen. Wanneer je een geschikte ring hebt gevonden, kun je op de knieën gaan en jouw geliefde ten huwelijk vragen. Een verlovingsring is niet zomaar een sieraad. Het is een symbolisch gebaar waarmee je jouw geliefde ten huwelijk vraagt.

De vrouw

Van oudsher draagt alleen de vrouw een verlovingsring na het aanzoek. Deze ring betekent dat je ‘officieel’ van de markt bent. Vandaag de dag willen stellen weleens beide een ring dragen na de verloving. Wanneer men spreekt over een verlovingsring wordt er doorgaans gedacht aan deze vrouwelijke ring.

Diamant of edelsteen

Het typerende aan een verlovingsring, is dat deze een diamant of edelsteen bevat. Er zijn trouwringen die ook diamanten bevatten, maar doorgaans is dit typerend voor een verlovingsring. Er zijn veel verschillende variaties tussen verlovingsringen en de grootte van de diamant.

Goud, zilver of rosé

Welke kleur heeft een verlovingsring? Er zijn geen officiële regels wat betreft de kleur van de ring. Een verlovingsring kan zowel in het goud, zilver of rosé voorkomen. Sommige vrouwen verkiezen een bepaalde kleur van de ring zodat deze matcht met de kleur van de trouwring. Veel vrouwen dragen de verlovingsring tot het trouwen en ruilen deze dan met de trouwring. Het is natuurlijk ook mogelijk om de ring te blijven dragen, dan is het belangrijk dat de kleuren goed bij elkaar passen.

Symbolisch

In Amerika staat een verlovingsring voor het salaris van de man symbool. De grootte van de diamant en de prijs van de ring laten zien wat de man in huis heeft. Er is een ongeschreven regel dat de verlovingsring 20% van het jaarinkomen ‘moet’ kosten. Op deze manier kan iedereen zijn welke man je als vrouw trouwt. Deze regel is typisch Amerikaans en zien we in Europa niet terug.

De juiste prijs

Is er een juiste prijs voor een verlovingsring? In Nederland zijn er geen ongeschreven regels over hoeveel een verlovingsring moet kosten. Toch is een verlovingsring wel degelijk iets meer dan de standaard ring. Je wilt jouw geliefde laten weten hoeveel zij voor jou betekent. Een standaard prijs voor een verlovingsring is er niet. Zorg er vooral voor dat je een ring kiest die bij jouw geliefde past. Het is een unieke ring die je, als het goed is, maar een keer in het leven geeft. Het is een prachtig moment om te laten zien wat zij waard is voor jou.

Wil je samen met de liefde van jouw leven in het huwelijksbootje stappen? Dan is de eerste stap haar ten huwelijk te vragen. Hier hoort natuurlijk een prachtige verlovingsring bij. Een verlovingsring betekent een nieuwe stap in jullie liefdesleven. Kies een ring waarmee jij jouw geliefde gelukkig maakt bij het aanzoek.