is een verlovingsring alleen voor de vrouw

Wil je met jouw geliefde in het huwelijksbootje treden? Laat dan de kerkklokken maar rinkelen en ga op de knieën voor jouw geliefde met een prachtige verlovingsring. Voor wie is de verlovingsring precies en draagt alleen de vrouw een verlovingsring tijdens deze periode voor de bruiloft? Wij vertellen je meer verlovingsring in dit artikel.

Daar komt de bruid

Van oudsher is het alleen de vrouw die een verlovingsring draagt. Een man vraagt haar vrouw ten huwelijk en tijdens het aanzoek geeft de man de vrouw een ring. Deze ring staat symbool voor deze grote stap. Met deze ring is de vrouw helemaal van de markt. Het is dus een groot symbool om als vrouw een verlovingsring te dragen. Het hoort bij de oude etiquette dat alleen een vrouw deze ring draagt. Echter, vandaag de dag zien we vaker dat zowel de vrouw als de man in deze periode een verlovingsring dragen.

Een verlovingsring voor de man

Vandaag de dag zien we dat niet alleen de vrouw nog een verlovingsring draagt. Het is een tijd waarin het stel beide een symbool van verbondenheid wilt dragen. Er zijn daarom ook zeker verlovingsringen voor mannen op de markt. Met deze ring draag jij net zoals de vrouw deze tot de bruiloft. Daarna worden de ringen omgewisseld voor de trouwringen. In een tijd van gelijkheid tussen man en vrouw zien we steeds vaker dat niet alleen de vrouw een verlovingsring draagt.

Soorten ringen

Een verlovingsring voor een vrouw kenmerkt zich aan een ring met diamant of edelsteen. Mannen dragen niet dezelfde ring, maar eerder een robuuste ring met een wat mannelijkere uitstraling. Het is mogelijk om deze ringen in een set te kopen die bij elkaar passen. Wanneer de verlovingsring voor de vrouw bijvoorbeeld van zilver is, is het wel zo passend om ook een zilveren verlovingsring voor de man te kiezen. Niet alleen voor vrouwen is er een enorm aanbod aan verlovingsringen. Voor mannen zijn er ook steeds meer verlovingsringen voor deze bijzondere tijd.

Verlovingsringen en trouwringen

Het was altijd gebruikelijk dat de verlovingsring gedragen werd tot de trouwdag. Dan worden de ringen van de verloving verwisseld met de trouwringen. Ook is het mogelijk om de ring te blijven dragen, of te combineren met de trouwring. Een simpele gouden trouwring in combinatie met een uitbundige verlovingsring is bijvoorbeeld een prachtige combinatie. Het is dus belangrijk om hier al rekening mee te houden tijdens het verloven. Wil je de verlovingsring kunnen combineren? Houd dan rekening met de kleur en het model van de trouwringen.
Een verlovingsring is vandaag de dag echt niet alleen meer voor de vrouw. Het komt voort uit een lange traditie waar de man de vrouw ten huwelijk vraagt met een verlovingsring. Het symbolische van een verlovingsring is vandaag de dag zowel voor man als vrouw. Het symboliseert dat je niet meer beschikbaar bent en dat je volledig voor elkaar kiest. Het is dus een mooi gebaar om beide een verlovingsring te dragen tot de trouwdag.