Verschillende soorten ringen

Er zijn verschillende soorten ringen, met verschillende ontwerpen maar ook voor uiteenlopende doeleinden. Op deze pagina vind je een overzicht van de meeste voorkomende soorten ringen.

Solitaire Ring / Solitair Ring

Deze ringen zijn zeer populair als verlovingsringen. De steen wordt meestal in een chaton zetting geplaatst met vier of zes poten. Dit type is ook uitstekend voor een groeibriljant. De open structuur geeft een prachtig zicht op de steen.

Three Stone Ring / Drie Steens Ring

Zoals de naam al doet vermoeden betreft het een ring met drie stenen die op een rij geplaatst worden. De middelste steen zal doorgaans de grootste zijn, de pootjes zijn gemaakt van draad voor een goede zichtbaarheid en fonkeling van de stenen. De drie stenen staan symbool voor verleden, heden en de toekomst.

Schouder Ring / Ring met Zijstenen

Bij deze ringen wordt de steen in het midden geplaatst middels een kastzetting of een chaton zetting. Aan de zijkant worden vaak meerdere kleine stenen aangebracht die via incrustatie zettingen worden vastgezet. Het is bij dit model een bijzondere mogelijkheid om voor de middensteen een andere kleur te kiezen.

Eternity Ring / Alliance Ring

Deze ringen kenmerken zich door een aantal stenen van hetzelfde formaat die naast elkaar staan in één zetting. Ze worden in een railzetting of met pootjes bevestigd. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen half alliance op basis van drie, vijf, zeven of negen stenen, of vol alliance met stenen rondom. Het is mogelijk om er later stenen bij te zetten.

Halo Ring / Entourage Ring

Deze ring heeft een centrale steen die omringd wordt door kleinere steentjes. Ze lijken één geheel te vormen waarmee het een grote steen lijkt. Dit ontwerp is zeer complex, niet iedere goudsmit kan dit soort ringen leveren.

Pave Ring

Dit is een ring die niet alleen op zichzelf gedragen kan worden, maar ook mooi staat naast een trouwring. Kleine stenen worden naast of door elkaar gezet waarmee ze samen een geheel lijken te vormen. De laatste tijd is er veel vraag naar deze ringen.

Naast deze ringen zijn er ook nog andere modellen, vraag het na bij de juwelier.