Bijzondere huwelijksaanzoeken

Een huwelijksaanzoek is een bijzonder moment in ieders leven. Je kunt dit op een traditionele en romantische wijze doen, maar misschien wil jij het écht uniek maken. Hier zijn een aantal bijzondere huwelijksaanzoeken waarbij een “ja, ik wil” als antwoord vrijwel zeker is!

Straat tekenaar

Jullie gaan samen gezellig winkelen. Op een pleintje zit een tekenaar en jij stelt voor een tekening van jullie beiden te laten maken. Terwijl jullie poseren lijkt de tekenaar druk bezig te zijn. Wanneer het kunstwerk af is blijkt het een mooie tekening van een bruid en bruidegom te zijn met jullie gezichten en als onderschrift: “Wil je met me trouwen?”

Film van jullie leven samen

Dit huwelijksaanzoek is mogelijk op televisie, via internet video of als het mogelijk is in de lokale cinema. Begin met jullie favoriete film, zeg dat deze op de televisie is of in de bios draait in een “speciale editie”. Na enkele minuten gaat de film naar een opname die je zelf hebt gemaakt (in de stijl van de film als dat lukt) waarbij je recht in de camera jouw huwelijksaanzoek uitspreekt. Dit wordt toch zeker een happy end?

Speurtocht met de mobiele telefoon

Met een smartphone kun je augmented reality bekijken, dat zijn computerbeelden die in de echte omgeving lijken te zweven. Skrite is een voorbeeld van een app die je in de lucht laat tekenen. Op basis van GPS wordt de locatie onthouden. Ga naar een bijzondere plek voor jullie samen, en schrijf het huwelijksaanzoek in de lucht. Ga vervolgens samen met je verloofde naar deze plek en laat jouw aanstaande een “foto maken”. Dan verschijnt de boodschap op het scherm van de telefoon.

Zeg het met pixels

Zijn jullie fervente gamers? Dan kun je zelf een huwelijksaanzoek in spellen als Minecraft in elkaar zetten. Er zijn heel wat spellen waarmee je eigen levels kunt maken, ook zonder verstand van programmeren. Laat jouw partner dit level spelen tot de heugelijke boodschap in beeld verschijnt. Dat wordt beslist geen Game Over!