Diamant prijzen goedkoper in Antwerpen

Wanneer u op zoek bent naar diamanten en sieraden waarin diamanten verwerkt zijn zult u gemerkt hebben dat de diamant prijzen behoorlijk kunnen afwijken. Er zijn verschillende factoren die bepalen welke prijs u moet betalen voor diamanten. Goedkoop kan duurkoop zijn wanneer u alleen naar het prijskaartje kijkt. Aan de andere kant zijn er wel degelijk hoogwaardige diamanten te koop voor redelijke prijzen. Dit zijn de belangrijkste factoren die meespelen bij diamant prijzen:

Het gewicht van de diamant

Net als bij goud wordt bij diamant prijzen gebruik gemaakt van Karaat, al heeft het een andere betekenis. Bij goud gaat het om het gehalte aan goud in het edelmetaal, bij diamanten bepaalt het gewicht het aantal karaat. Hoe hoger het gewicht hoe duurder de prijs.

De kwaliteit van de diamant

De meeste diamanten in Antwerpen worden gebruikt in de industrie. Van platenspeler naalden tot schuurpapier, lage kwaliteit diamanten zijn uitstekend voor dit soort toepassingen. Alleen de meest zuivere diamanten komen in aanmerking voor juwelen. De zuiverheid wordt visueel bepaalt en ingedeeld in vaste categorieën.

De bewerking van de diamant

Naast de diamant prijzen speelt ook het vakmanschap een rol. In Antwerpen vindt men de beste diamantslijpers in de wereld. De complexiteit van het model en de vakkundigheid van de slijper zijn van invloed op de verkoopprijs.

Kleur van de diamant

Hoewel minder kleur bij een diamant betekent dat deze meer zuiver is, speelt dat bij diamant prijzen niet altijd de grootste rol. Er zijn gekleurde diamanten die dankzij de verkleuring juist zeer waardevol zijn. Roze en blauw zijn in het bijzonder zeer in trek.

Vraag aan juwelier Diamore in Antwerpen voor meer informatie over diamant prijzen.