Verlovingsring zilver

Verlovingsring zilver kopen. Het leven is al duur genoeg, waarom zou je meer uitgeven dan strikt noodzakelijk is? Toch zijn er bijzondere momenten in het leven waarbij je graag wat meer uitgeeft voor kwaliteit, bij een verloving bijvoorbeeld. Hoewel de verlovingsring van witgoud met diamant het meest bekend is, kun je ook dit soort ringen van andere materialen laten maken. Wat dacht je van een verlovingsring zilver? Daarmee geniet je van een prachtig sieraad van hoge kwaliteit met een heel interessant prijskaartje. Zo kun je het leven samen op een perfecte wijze starten, zonder de bankrekening leeg te plunderen.

 

Waarom een verlovingsring zilver kiezen?

Hoewel witgoud de standaard is bij verlovingsringen, ligt de keuze uiteindelijk bij het koppel dat de ringen uitzoekt. De oude Grieken en Egyptenaren droegen al verlovingsringen, met het idee dat er een ader direct van de ringvinger naar het hart liep. Pas veel later kwam de diamant in de verlovingsring ten tonele, en tegenwoordig zien we de klassieke solitair verlovingsring van witgoud als standaard. Toch hoef je niet voor deze stijl te kiezen, zilver is bijvoorbeeld een prachtig materiaal dat uitstekend geschikt is voor een verlovingsring. Met of zonder diamant.

 

925 zilver, modern en elegant

In tegenstelling tot de aanduiding karaat bij goud, wordt bij zilver de zuiverheid uitgedrukt in een percentage. Zilver is net als goud in pure vorm niet geschikt voor sieraden met ingelegde stenen omdat deze edelmetalen daarvoor te zacht zijn. Daarom zal een verlovingsring van zilver altijd een legering zijn van zilver met een ander materiaal. De hoogste kwaliteit zilver voor sieraden wordt aangeduid als 925 Sterling Silver, dat houdt in dat het zilvergehalte op 92,5% ligt. Hiermee geniet je van het uiterlijk en kwaliteit van echt zilver, met de materiaaleigenschappen die een hoogwaardige ring met diamant mogelijk maken.

 

Verlovingsring zilver met diamant

De traditionele verlovingsring wordt gekenmerkt door één diamant, dit noemen we de solitair ring. De diamant kan geslepen worden als briljant in een ronde vorm of als princess in een vierkante vorm. Overigens is het ook mogelijk om een verlovingsring te laten ontwerpen met meerdere diamanten, of juist andere stenen. Uiteindelijk kies je voor de ring die bij jouw karakter en situatie past, het is een persoonlijk object dat voor de drager een bijzondere waarde heeft. Je kunt een verlovingsring ook na de bruiloft dragen als je dat wilt, en je mag wat ons betreft helemaal zelf kiezen aan welke vinger je de ring draagt. Met zoveel mogelijkheden is er altijd wel een ring die precies aansluit bij jouw wensen.